Нова мода: Наемаш кола, задигаш й катализатора

Трима мъже са задържани за кражбите, единият е монтьор
Обновена: 17 авг 2011 15:05 | 17 авг 2011 11:45,
62
Нова мода: Наемаш кола, задигаш й катализатора
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Необичайна кражба учуди столичните полицаи – трима мъже са задържани за това, че са демонтирали катализаторите на автомобили, които взимали под наем.

Колите, които изобретателните престъпници наемали за по 24 часа, са "Пежо", а според експерти цената на катализаторите варира от 1000 до 3000 лева.

Схемата е разкрита, след като на 12 август фирма, предоставяла коли под наем, подала сигнал в полицията. След връщането на нает автомобил той бил закаран за проверка в оторизирания сервиз и така станало ясно, че катализаторите на шест от возилата липсват.

Други два автомобила пък имали повреди вследствие на опити за демонтиране на устройствата.

Криминалистите установили, че групата е наемала различни модели "Пежо" за по денонощие, демонтирала катализаторите, а на мястото им поставяла тел, за да не свети индикаторът.

Вчера по обед бандитите опитали поредния си "удар" – наели джип "Пежо 4007", но часове по-късно били спипани в гараж в жк "Христо Ботев", докато демонтирали катализаторното устройство.

Задържани са двама братя – на 36 и 38 години, криминално проявени, и 26-годишният им авер, който е автомонтьор.

Мъжете ще останат в ареста за срок от 24 часа, като предстои материалите срещу тях да бъдат докладвани в Софийската районна прокуратура. Разследването продължава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
1
 
0
 
! Отговори
съби преди 12 години
***
62
1
 
0
 
! Отговори
spas преди 12 години
ebati tapanari te ste vsi4kiteeeeeee
61
0
 
5
 
! Отговори
Митко преди 12 години
Да дойдат да ми вземат катализатора на Вартбург-а.
60
0
 
2
 
! Отговори
ceco преди 12 години
Добро утро на всезнайковците!!! Че бизнеса с катализатори в момента е един от най-печелившите, особено тези от френските коли! Все не знаят и е за първи път! Сутрин като запалиш и ти загърми отдолу колата да знаеш какво е станало! Хайде със здраве!
59
1
 
0
 
! Отговори
avtoto do 54 преди 12 години
lampite ,ako te draznqt 4e svetat ima na4in da gi otrejesh ot verigata ,ako ne karash i ne ti puka tva e
58
1
 
8
 
! Отговори
ikavalov преди 12 години
много сме изобретателни, но в неправилна посока
57
3
 
2
 
! Отговори
jiko преди 12 години
predi chistachkite, sega katalizatora..mangalska nacia sme si..kvo da kajem
56
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
имах някога едно рено, махнах му катализатора и си купих акумулатор с парите му, след скорост над 100 км/ч имаше с махнат катализатор някъкъв резонанс :) почти ги биех тия с голфо 3-ка тогава по ръмжене :)тия завалиики с голфовете дупчеха с пирони гърнетата и ги облепваха с червено тиксо... махни! ами слагаха и лепенки ремус .... леле-леле, мани-мани :)
55
1
 
7
 
! Отговори
Катализатор преди 12 години
Бай *** отдавна се облажва от катализатори, а в кв. Христо Ботев и от прелитащ самолет ще свалят катализатора. Слабо полицейско присъствие или по-лошо съвместно съществуване!!!!!!!!!!??????????????????????????
54
1
 
1
 
! Отговори
Стоянов преди 12 години
До 53:Пич, "нали ти светнаха всичките лампи по таблото" като си махна катализатора. :)
53
3
 
1
 
! Отговори
avtoto преди 12 години
kupih si vtora raka pegeot i parvoto koeto napravih e mahnah mu katalizatora ,varvi kat pushka i mu padna razhoda,tva e ,katalizatori ,matalizatori si4ko e alabala da sa obirat pariti na bunacite,dve hil. leva struva ...za kvo be edno garne palno sas mrezest filtar det izgniva ot falshovia benzin osht parvite 10hil km.
52
1
 
5
 
! Отговори
АА преди 12 години
Прав е писалия по-долу, че катализатори се крадат по поръчка на пишман квартални майстори. Катализаторите си имат ресурс и той като свърши, кислородните сензори се обаждат и колата не работи както трябва. Нов катализатор във фирмен сервиз е 2К лева, което е предпоставка да се появят тарикати: Бате, ще ти намеря катализатор за 500-600 лв." И същия пуска познати квартални гаменчета да свият катализатора на друго Пежо/Ситроен
51
1
 
0
 
! Отговори
Chikatilo преди 12 години
Има дтчик който свети при загряване или някаква неизправност по самия кат. най-често при запушване което води до загряване...предполагам като се махне кат. датчика избива с грешка ( за тва не съм убеден)
50
2
 
0
 
! Отговори
Chikatilo преди 12 години
Естествено, че има датчик за катализатора...не на всички коли но има ! :)
49
1
 
5
 
! Отговори
Стоянов преди 12 години
До:48А да ти минава през кратуната че може точно с това да се занимавам а?То повечето коли и аербеци нямат но не им светят лампите нали?Аман точно от такива като тебе.
48
4
 
4
 
! Отговори
АА преди 12 години
добавен от: Стоянов преди 2 минути---------------------------------------------------Не знам колко си на ТИ с авотмобилите, но моето Пежо (407) ИМА датчик преди катализатора и е свързан с работата на двигателя. Ако премахнеш катализатора и го замениш с обикновено гърне, двигателя почва да работи в други режии и колата ще трябва да минава на "препрограмиране". Аман от гоУфаджии!
47
2
 
1
 
! Отговори
Стоянов преди 12 години
До:45А ти си мислиш че тия 3-мата свалят катализаторите и ги държат на склад докато се появи някой клиент за тях ли? Мога да ти кажа че след демонтажа моментално се продават за 300-400 лева и парите до другия ден са изпити. А до това колко струва нов катализатор и дали някой изобщо ще си го купе е отделен въпрос дори колата ти да струва 10000 лева едва ли ще извадиш 3000 за катализатор.
46
2
 
31
 
! Отговори
ТЪПАНАРЩИНА преди 12 години
КАК ТАКА ТИЯ *** ПОЛИЦАЙ СЕ ИЗНЕНАДАХА, ПРЕДИ 3 МЕСЕЦА ОТИДОХ В 7 РПУ И ИМ СЕ ОПЛАКАХ , ЧЕ МИ Е ОТКРАДНАТ КАТАЛИЗАТОРА, А ТИЯ *** МИ СЕ ИЗСМЯХА И КАЗАХА : МИ КВО ДА ПРАИМ СЯ, ДА ТИ ВАРДИМ КОЛАТА ЛИ. В СЕРВИЗА МИ КАЗАХА : Г-НЕ ВИЕ СТЕ ПОРЕДНАТА ЖЕРТВА НА КАТАЛИЗАТОРНАТА МАФИЯ , КОЯТО ВЪРЛУВА В СТРАНАТА ОТ ГОДИНА, РЕЖАТ ГИ БЕЗШУМНО С РОЛКА. ЗНАЧИ НА ВСИЧКИ Е ЯСНО, САМО НА *** ОТ МВР ВСЕ ОЩЕ НЕ ИМ СВЕТНАЛО В ПРАЗНИТЕ КРАТУНИ ЗА КАКВО ИДЕ РЕЧ. ПОСЛЕДНИ ИНФОРМИРАНИ-ПОСЛЕДНИ ПО АКЪЛ
45
3
 
2
 
! Отговори
koko преди 12 години
Тази схема цели препродаването на катализатора не като скрап за ценни метали, а като резервна част за автомобили които имат дефект в катализатора.така печалбата е далеч по-голяма.за целта обаче трябва возилото да е по-ново и именно затова не може да си купиш Пежо за 1000 лева и да продадеш катализатора за 3000.А и най-вероятно колата за 1000 лева отдавна се е простила с въпросния атрибут.Така че информацията е вярна,макар да е нужно да имаш глава да я разбереш!
44
1
 
2
 
! Отговори
Milen преди 12 години
Ей, големи умници има тук :)1-во - толкова струва прецакан катализатор който се изкупува от монтьорите ! Чисто нов струва поне 1000 и нагоре, да не кажа че за по-новите коли минава 3-4К лева без проблем ! Има разбира се и разните му "NoName" китайчета и всякакви други разновидности и могат да се вземат по-тънко! 2-ро - Ти ако някога си карал кола или поне е била различна от Москвич и Жигула, щеше да си поне една идея по-малко *** и да знаеш че има значение дали колата е с катализатор или не !

Спонсорирани публикации