Нова мода: Наемаш кола, задигаш й катализатора

Трима мъже са задържани за кражбите, единият е монтьор
Обновена: 17 авг 2011 15:05 | 17 авг 2011 11:45,
62
Нова мода: Наемаш кола, задигаш й катализатора
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Необичайна кражба учуди столичните полицаи – трима мъже са задържани за това, че са демонтирали катализаторите на автомобили, които взимали под наем.

Колите, които изобретателните престъпници наемали за по 24 часа, са "Пежо", а според експерти цената на катализаторите варира от 1000 до 3000 лева.

Схемата е разкрита, след като на 12 август фирма, предоставяла коли под наем, подала сигнал в полицията. След връщането на нает автомобил той бил закаран за проверка в оторизирания сервиз и така станало ясно, че катализаторите на шест от возилата липсват.

Други два автомобила пък имали повреди вследствие на опити за демонтиране на устройствата.

Криминалистите установили, че групата е наемала различни модели "Пежо" за по денонощие, демонтирала катализаторите, а на мястото им поставяла тел, за да не свети индикаторът.

Вчера по обед бандитите опитали поредния си "удар" – наели джип "Пежо 4007", но часове по-късно били спипани в гараж в жк "Христо Ботев", докато демонтирали катализаторното устройство.

Задържани са двама братя – на 36 и 38 години, криминално проявени, и 26-годишният им авер, който е автомонтьор.

Мъжете ще останат в ареста за срок от 24 часа, като предстои материалите срещу тях да бъдат докладвани в Софийската районна прокуратура. Разследването продължава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
в гараж в жк "Христо Ботев" - евфемизъм - иначе казано " Абисиния"
22
10
 
27
 
! Отговори
Опел преди 12 години
Смешници, това го правим от няколко години, ама не така просташки. Взимаш някаква част от колата и я подменяш със стара (особено по окачването), никога не са успявали да се усетят. Наслука!
21
1
 
18
 
! Отговори
нз преди 12 години
Да е* простите ***..
20
0
 
26
 
! Отговори
Asen преди 12 години
Снимката е просто трепач. Предполагам този който е писал статията, като е събирал/а данните и е чул/а че слагат тел и си мисли за електроника - просто не са виждали катализатор :) - и хоп снимка на която да има кабели :) Ха Ха Ха.
19
2
 
24
 
! Отговори
до 17 преди 12 години
Надали са били българи. жк Христо Ботев е циганаска махала на София.
18
2
 
54
 
! Отговори
Мукавей преди 12 години
По времето на хан Крум,щяха да им набият тези катализатори в гъзовете,да нетровят въздуха...
17
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мдааа...,глад ,глад ,глад......българина е изобретателен и тежко вина всички вас *** които си мислите че един нов "милиционеро-социализъм"ще ви направи щастли и богати.Лакомо(простият електорат) дупе кръв с..ре.
16
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И представа си нямат тия журналисти от коли що не питахте същите тези специалисти който сте питали за цената на катализаторите, какво се поставя на мястото им след като се свалят.Вариантите са два или права тръба или резонаторно гърне на което може да се пробие дупка и да се сложи датчика който засича нивото на изгорелите газове,според това което засиче датчика казва на компа дали сместа е богата или бедна, само при някой нови коли има датчик на катализатора на някой коли е преди катализатора.
15
7
 
46
 
! Отговори
ОСЛО до 9(ИГРАЧ) преди 12 години
ТИ СИ *** ТЪПАКА,ЩОМ СЕ КЕФИШ НА ТАКИВА *** !ЯВНО И ТИ СИ КАТО ТЯХ!ЩОМ СМЯТАШ,ЧЕ ТОВА Е НАЧИНА ДА СЕ ПРАВЯТ ПАРИ....!ТАКА Е КАТО НЯМА ЗАКОНИ!
14
10
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
aaaaaaaaaa не се бях сетил за тая далавера ........ имат на Запад какво да научат още от Назе !
13
2
 
4
 
! Отговори
lekopar4e преди 12 години
tazi moda e otminala predi 4-5 godini buma i be6e predi na4aloto na krizata ni6to novo nqma v tova prosto sa videli 4e firmata e s novi koli i sa re6ili da q opravqt ,osnovno s tova se zanimavat servizite za auspusi vkarvat ti kolata i ti kazvat ela sled 1 4as ili te 4erpqt s koli4ka ot frizer4eto i ti kazvat da sedne6 na masi4kata otvyn a te si ba4kat otdolu bez da se cykva klienta
12
0
 
49
 
! Отговори
Oleee преди 12 години
Божеее, полицаите били изненадани... Че то това с катализатори се прави вече от години! Затова всяка 5-а кола бръмчи като изтребител. 1,5 млрд. лв. годишно плащаме на тия полицаи ЗА ДА НЕ ЗНАЯТ НИЩО!!! И това ако е държава....
11
0
 
54
 
! Отговори
тва е... преди 12 години
страшни мизерници сме... скоро няма да просперираме като общество съответно държава
10
15
 
7
 
! Отговори
az преди 12 години
евала
9
45
 
15
 
! Отговори
Играч преди 12 години
ГЕНИАЛНО !! Възхищавам се на такива хора. Просто гениално :)Nice and easy money.
8
2
 
70
 
! Отговори
 &alt; преди 12 години
"на мястото им поставяла тел, за да не свети индикаторът" това какво значи? Каква е тая тел на мястото на катализатора? Вие катализатор знаете ли какво е? Статиите за коли няма да давате да ви ги пишат момиченцата в редакцията! :) И снимката на тоя електромобил е точно по темата.. абе просто... *** и сайта :) *** то за 600 лв кой да хванеш :)
7
0
 
54
 
! Отговори
Х преди 12 години
Хитретци, наемали коли от една и съща фирма, сигурно и истински данни са оставили.
6
2
 
48
 
! Отговори
Георги преди 12 години
Еми така е като хората вместо да мислят как да разиват себе си и да се издигат ,мислят как само без да работят да изкарват пари ... Всеки иска да е тарикат и бизнесмен
5
3
 
54
 
! Отговори
неразбрал преди 12 години
какво значи регистриран - полицията със статистика ли се занимава
4
1
 
27
 
! Отговори
Уточняване за 2 преди 12 години
Но обаче и Перникъ е на запад ...

Спонсорирани публикации