Преходният съвет с план за демократизация на Либия

След 8 месеца учредително събрание ще подготви конституция
Обновена: 2 сеп 2011 15:03 | 2 сеп 2011 12:24,
30
Преходният съвет с план за демократизация на Либия
Председателят на Преходния национален съвет Мустафа Абдел Джалил в Париж. 1.09.2011 г. Снимка: БТА

"До осем месеца в Либия ще бъде избрано Учредително събрание, а до 20 месеца ще бъдат произведени парламентарни и президентски избори", заяви пред ВВС представителят на Преходния национален съвет (ПНС) във Великобритания Гума ал Гамати.

Той обяви, че скоро ПНС ще се премести в Триполи, за да подготви демократизацията на страната, за което вече има изготвен план.

"Периодът на преход е започнал", допълни Гамати.

"Имаме вече пътна карта, която определя преходен период от 20 месеца. ПНС ще управлява в продължение на осем месеца, след това ще бъде избрано Учредително събрание от около 200 души, което да подготви конституцията на страната", уточни Гамати.

Законът ще бъде одобрен на референдум, а година по-късно ще се проведат и президентските избори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
1
 
! Отговори
Патилан преди 12 години
Брадатите плешиви ционистки евреи са главните терористи в тази война!!! Една религия не учи и не поощтрява убийствата, това е характерно само за сектите! Кой убива, се вижда.....хората са притиснати и окупирани в собствените им домове, в тяхните си държави. После са главни обвиняеми че са терористи! В коя държавна политика се намесиха арабите? Докато, затова пък САЩ, няма държава на която да не указват натиск и агресия! Фактът е, че в Триполи бе извършен морски десант. Това е много сложна операция и говори за отлично обучени войници. Така наречените "бунтовници" не могат да получат тази квалификация, нито пък да имат специализираните морски съдове за осъществяване на десант. Нали не си представяте това да е станало с гемии или товарни кораби. Логичен е изводът че това е десант на войски на страни от НАТО. Видяха, че само от въздуха не става! Бунтовниците така са издали багажа, че в момента ги спасяват десантчици от НАТО, които атакуват безмилостно Кадафи. Всъщност не е ясно дали въобще бунтовниците са нападнали Триполи или НАТО....?! Уж бяха бунтовници, пък сега са професионално въоръжени от НАТО и ЕС....?! Така и не разбрахме срещу кого и за какво се бунтуват тези ,,бунтовници'' ? Колкото пък до тяхното въоръжение лесно се вижда че, това не са класически, спонтанни бунтовници излезли с тояги, ножове и ловджийски пушки или камъни , както например са палестинските деца и младежи! Тези бунтовници са с пикапи-натоварени със: зенитни установки, оръдия и супер модерни картечници и танкове !!! Кланетата на невинни жени и деца ги правят бунтовниците на терористичните ***, наричащи се Демократите от НАТО-САЩ и ЕС които трябва да бъдат наказани най-жестоко един ден! БОГ гледа: ЗАБАВЯ НО НЕ ЗАБРАВЯ !!! Нека го знаят това брадатите плешиви евреи!!! Съд заслужават не тези които превърнаха Либия в цветуща държава с висок жизнен стандарт, а тези които превърнаха Либия в руини и избиха хиляди невинни деца, жени и безащитни старци!!!
27
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Войната срещу Либия е най-голямото престъпление срещу човечество в последните 10 години. Подкрепям създаването на нов съд, който да осъди виновниците за това клане в Либия. В момента в Сирт обстановката е ужасна, масов геноцид, хората отчаяно молят за помощ в интернет, но великите демократи са глухи за тези стонове. Ще изгинат хиляди народ
26
0
 
2
 
! Отговори
Светко преди 12 години
Трябва да има стълковения с държавата , и за да има причина САЩ да се намесят и да сложат ръка на петрола..... както правят сега това в Либия!!! Трябва да се създаде нов неопетнен международен съд и на този съд, на подсъдимата скамейка да бъде поставено, USA - глобалният терорист, НАТО и всички, които подкрепят тази незаконна война в Либия, за престъпленията срещу либийския народ! Няма САЩ-няма проблем! Няма да има кризи, инвазии в чужди държави, няма да има кой да се прави на световна мутра! Представете си колко спокоен би бил света без САЩ !
25
2
 
0
 
! Отговори
До 25 преди 12 години
Не прилагането на плана *** мамата на българия.Ако беше приложен щяхме да имаме истинска пазарна икономика.
24
1
 
1
 
! Отговори
ДО18 преди 12 години
Именно планът Ран-Ът *** майката на България
23
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Най-смешното е че вчера Русия призна правителство от диверсанти плаващо на кораб.
22
1
 
6
 
! Отговори
българче преди 12 години
за да не се мъчат ще им изпратим от нашите политици с лидерите барабар ама насреща искаме режима на Кадафито
21
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да не би при Вас отговорите да се генерират на случаен принцип?
20
1
 
10
 
! Отговори
Мамантос преди 12 години
Дупе да им е яко на киренейците и триполитанците! Ще усетят те що е демокрация с всичките и` прелести и есктри в областта на здравеопазването, образованието, културата, науката, отбраната, престъпността... Където стъпи МВФ и СБ и се нстанят агентите на Вашингтон, Брюксел и Тел Авив -- край с националния суверенитет и спокойния чонешки живот. Този мустафа -- баш като местен СДС-ар в сурата...
19
1
 
2
 
! Отговори
ПРЕДИЗВЕСТЕНА... преди 12 години
Предизвестена " смърт "- МУАМАР КАДАФИ не се нуждае от вашите избори !!!
18
5
 
2
 
! Отговори
До 5 преди 12 години
Ако планът Ран-Ът беше приложен в България, сега щяхме да сме Швейцария на балканите.
17
3
 
11
 
! Отговори
Пинокио преди 12 години
Либия при Кадафи:В Либия се дава по 7000$ на новородено, 64000$ на младоженци, 730$ за безработен, безплатно електричество и вода, най-евтиното гориво в света (около 0.12$ за литър), образование и здравеопазване без пари, учение и специализация в чужбина без пари, покупка на нова кола-50% се поема от държавата, гориво, безлихвени кредити за покупка на жилище, наем на държавно жилище без пари, никакви данъци, нулева престъпност и др. Какво точно е окрал от народа си? Направил грешка че не сложил парите в западни банки а ги раздавал на либийците!?За 1998 г. 38,2% от националния бюджет е разпределен за образование. Това е един от най-високите проценти отделян за образование в света. До вчера Либия беше Швейцария'та на Африка - утре ще бъде България'та на Африка!
16
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Горките либийци, ако знаят само какво ги чака при демокрацията веднага ще направят кръгом! Ние и се наситихме на тази пуста демокрация и нещем да чуем за нея!
15
2
 
5
 
! Отговори
Христина преди 12 години
Следва: "Отворено общество" на Джордж Сорос. Абе с две думи "Пълна демокрация" ги чака Либийците. После ще им натресат ЧЕЗ,ЕОН.....качествен ток! Нас си ни превзеха без бой с помощта на "Мургавей Костов", докато за разлика от нас либийците май им се оказаха доста "костелив орех"!? Всички криминални в Либия вече са политически затворници , че и политици ще станат утре!!!В Либия може също да изникне нужда от миротворци"Значи очаква се и тотална окупация, за да се охраняват стабилно петролните полета!!!
14
3
 
2
 
! Отговори
РИНГО преди 12 години
Как САЩ и ЕС съдейства на либийския народ: Където има много за грабене, натрупано дълги години от някой диктатор - там задължително трябва да победи Демокрацията! Победата на демокрацията винаги е за да могат на свой ред САЩ и западна Европа да вземат заграбеното за нуждите на Демокрацията , за най- Демократичните народи на света - Американския и западноевропейските!!! Демокрацията им я носят направо с парашути на либийците!Мдаааа.......има тука един петрол за усвояване... Бая народ се облизва, за Вкусната Либийска Баница!Малеееей, сега голямо крадене и лапане ще падне!!! Съветвам ги да поседят поне една неделя на гладна диета, че като започне голямото плюскане, да не стане някой сакатлък!!!
13
1
 
5
 
! Отговори
Този на Снимката преди 12 години
Евреин и арабин воюват с танкове. Изведнъж танка на арабина спира стрелбата. Евреина излиза от своя танк и отива при арабина да види какво става.- Защо спряхте стрелбата ?- пита евреина.- Свършиха ни снарядите. - отговаря арабина- Елате, да ви продам и да си продължим работата, ! - услужливо предложил евреина!
12
2
 
3
 
! Отговори
напред народе! преди 12 години
Скоро стартира ГОЛЯМОТО КРАДЕНЕ!!!!!!
11
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ха-ха, вчера, на 1 септември, и бандитската държава Русия призна преходния съвет на бунтовниците, за официална власт в Либия - само седмица след като Лавров каза, че няма. И какво сега, "бандити от всички страни обединявайте се".Купувам тежка картечница и пикап.
10
3
 
11
 
! Отговори
плъх преди 12 години
Какъв мазен мишок е тоя на снимката!? топърва почва големото крадене в Либия..съжалявам либйиския народ!!!
9
0
 
14
 
! Отговори
Пътник преди 12 години
Само да предупредя либийците като почне масовата приватизация да внимават за кражба на акции с фалшиви бонови книжки!!!!!!

Спонсорирани публикации