Кой от тримата отива на балотаж? ДПС пак ще решава!

Социологическа агенция "Медиана" подреди пъзела за вота
18 сеп 2011 12:30,
202
Кой от тримата отива на балотаж? ДПС пак ще решава!
Снимка: архив Булфото

"Разликите между тримата водещи кандидатпрезиденти Плевнелиев, Калфин и Кунева съвсем не са големи. Напълно е възможно ДПС избирателите, ако гласуват в една посока, да решат изборите в полза на единия или другия кандидат".

Това обяви директорът на социологическа агенция "Медиана" Кольо Колев на пресконференция, на която обяви данни от изследването им за нагласите преди есенните Избори 2 в 1.

По думите на Колев ролята на ДПС до голяма степен се определя от ниската избирателна активност сред българите.

"Казва се  ДПС винаги решава изборите. Ами ако не искате да ги решава, отиди и гласувай. Сигурно е едно, че след заиграването на Касим Дал с Бойко Борисов, очевидно гласовете на ДПС няма да отидат към управляващата партия.
По-скоро ще отидат към г-н Калфин или г-жа Кунева, засега няма яснота накъде ще отидат, но се разпределят приблизително по равно между тях двамата", допълни Колев.

По думите му два месеца преди изборите, разликата между тримата основни претенденти за "Дондуков" 2 е много малка.

По време на провеждане на анкетата е била и номинацията на Стефан Данаилов за вицепрезидент, и е излязла историята с искания подкуп от Росен Плевнелиев, уточни Колев.

Според изследването в средата на септември 29,1% от анкетираните са заявили, че ще гласуват за Росен Плевнелиев, 21,9 на сто за Ивайло Калфин, 14,1% за Меглена Кунева.

Останалите в подредбата се подреждат така:

3,8% за Румен Христов;
3,7 на сто за Волен Сидеров;
1,7% за Красимир Каракачанов;
1,3% за Атанас Семов и 1 процент за Алексей Петров.

"Това означава, че вотът не е предрешен", посочи още социологът.

По думите му проблем за кандидат-президента Миглена Кунева ще е достигането на втория тур. Тя би имала шансна втория ако голяма част от политически неангажираните избиратели отидат да гласуват.

"Шансовете на г-н Калфин са в отпадането на Кунева на първи тур и в издигането на подчертан анти ГЕРБ вот и в привличането на традиционни нечервени и дори античервени избиратели", каза Кольо Колев.

Всеки четвърти от анкетираните смята, че е по-добре избраният кандидат за президент да е от ГЕРБ. Общо 47% обаче са на мнение, че трябва да е независим от управляващите.

"На тези избори предполагаме малко по-висока изборна активност заради съчетаването на двата вида – очакваме 55% - до 60% изборна активност, но това е гадаене. При всяко положение ще е по-висока от нормалната", прогнозира Кольо Колев.

Едва 14% от българите са категорични, че изборите на есен ще са честни. Близо 2 пъти повече или около 35% смятат, че те няма да са честни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


202
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
186
0
 
0
 
! Отговори
Spas преди 12 години
Не позволявайте цялата власт в една партия!!!!!!! Особено в ръцете на на послушковци и страхливци!!!!
185
1
 
1
 
! Отговори
Dima преди 12 години
Защо трябва да оставим комунистите и турците да ни управляват. Вие луди ли сте или вече народа е изкукал. Нямате ли поне малко мозък в главата? Защо Доган ще ни решава изборите, ние какво сме, не сме ли народ български? Или се навъдиха много продажници. Много е жестоко това като констатация!
184
0
 
1
 
! Отговори
Toni преди 12 години
КАК Е ВЪЗМОЖНО ДА ОСТАВЯМЕ ТУРЦИТЕ ДА НИ РЕШАВАТ ПРОБЛЕМИТЕ? ТОВА БЪЛГАРИЯ ЛИ Е или Турция? СРАМ И ПОЗОР Е ТОВА !!!!!!! ХЕЙ, ХОРА, ХУБАВО СЕ ОСЪЗНАЙТЕ И РЕШАВАЙТЕ УМНО И РАЗУМНО!!! НЕ ОСТАВЯЙТЕ ДОГАН ДА НИ СЕ ПОДИГРАВА !!!!!
183
0
 
1
 
! Отговори
акуд преди 12 години
никога повече к00лиции !!!! EДИННА БЪЛГАРИЯ !!!
182
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това беше преди сега Вече Каракачанов отива на балотаж
181
1
 
4
 
! Отговори
Raymen преди 12 години
Лицето Меглена Кунева-Пръмова трябва да бъде разследвано за нанасяне на особено големи щети на българската държава, национална измяна и други и при условие, че има доказателства (а едва ли е много трудно да бъдат събрани) да бъде осъдена и вкарана в затвора, а не да бъде издигана за президент, където без съмнение ще продължи да обслужва червената олигархия и да продава България. Разследване и съд за предателката Меглена Кунева-Пръмова!
180
0
 
4
 
! Отговори
Raymen преди 12 години
5. През 2009 година Меглена Кунева-Пръмова ИЗЛЪГА българските гласоподаватели като се кандидатира за евродепутат и ги ПОДЛЪГА да гласуват за нея. След като беше избрана за евродепутат тя се ОТКАЗА от поста си и на нейно място се намърдаха Станимир Илчев - царист и депутат от НДСВ със син престъпник и Антония Първанова, депутат от НДСВ, известна още като Тони Фарма заради лобиране от нейна страна в полза на корпоративни интереси.
179
0
 
2
 
! Отговори
Raymen преди 12 години
4. Като еврокомисар за защита на потребителите Кунева-Пръмова се занимаваше с глупости от типа на проблемите с китайските играчки, стандартни зарядни за мобилни телефони и т.н., вместо да защити българските потребители, които всекидневно ставаха и стават жертви на монополисти от типа на Топлофикация, Лукойл, енерго-разпределителни дружества, мобилни оператори, банки и т.н.
178
0
 
3
 
! Отговори
Raymen преди 12 години
За награда по-късно тя става еврокомисар в първата Еврокомисия на Барозу. Като преговарящ обаче Кунева-Пръмова успя да натвори цял куп зулуми, сред които успя да затвори 3-ти и 4-ти реактор на АЕЦ Козлодуй, срещу което България получи шепа евро за компенсация, както и да "договори" най-тежките условия за българските земеделци, които и до днес вземат в пъти по-малко евросубсидии, в сравнение с колегите им от останалите страни в ЕС.
177
0
 
3
 
! Отговори
Raymen преди 12 години
3. Преди десетина години Меглена Кунева-Пръмова се присламчва към свитата на лицето Симеон Сакскобурготски (също свързан с БКП и службите на ДС) и през 2001 година успява да стане депутат от НДСВ. През август 2001 година напуска парламента, тъй като е назначена за главен преговарящ на България по присъединяването към Европейския съюз. Като главен преговарящ тя цели максимално бързото приемане на България в ЕС без оглед на националните интереси. Това и донася славата на "Госпожа Да".
176
0
 
3
 
! Отговори
Raymen преди 12 години
2. През 90-те години на 20 век участва в т.нар. Габонска афера, при която стотици милиони левове държавни пари потъват неизвестно къде - но най-вероятно в червени джобове, нищо чудно и нейния. Повече информация тук и тук: bg.wikipedia.org/wiki/% D0%93%D0%B0%D0%B1%D0%BE%D0%BD% D1%81%D0%BA%D0%B0_%D0%B0%D1% 84%D0%B5%D1%80%D0%B0. Пробвайте този: bg.wikipedia.org/wiki/ Габонска_афера toross.blog.bg/ politika/2009/01/21/za- meglena-kuneva-prymova.280156
175
0
 
3
 
! Отговори
Raymen преди 12 години
Автор: blqkТова, което еврейко-комунистката Кунева-Пръмова прави е поредната СВРЪХ ГАВРА с България и българския народ. Не гласувайте за тази национална предателка, комунистка, царистка и афераджийка, защото: 1. Тя е снаха на секретаря на ЦК на БКП през 60-70-те години на 20 век другаря Иван Пръмов - което я прави сериозно обвързана с комунистическата върхушка и олигархия. Кунева-Пръмова е братовчедка на Соломон Паси, което я прави и еврейка, и е етърва на другата потомствена комунистка
174
0
 
3
 
! Отговори
Schutzsaffel преди 12 години
Стани Левски, и виж гадините.
173
0
 
2
 
! Отговори
До 148 преди 12 години
Абсолютно съм съгласен. Нацията изпитва сериозен дефицит от хора със съвест, които обичат народа си и изпитват удовлетворение не когато се возят в скъпи коли, купени с крадени пари, а когато виждат че останалите членове на това общество получават нормални условия за развитие и са щастливи. В България няма гражданско общество, няма и общество. Липсва държавна политика в социалната сфера. 21 години наблюдаваме как една нация се затрива поради неконтролируемите алчност и егоизъм на властта...
172
7
 
1
 
! Отговори
TURK преди 12 години
До псевдо "turk", ние изселниците сме твърдо с ДПС, а тоя *** сали го подкрепя само една изселническа организация с 200-300 членове....
171
6
 
3
 
! Отговори
ха-ха преди 12 години
Кунева ще спечели с подкрепата на: Ахмед Доган, Сергей Станишев, Алексей Петров и Яне Янев - Другите повече късмет на следващия тираж
170
3
 
4
 
! Отговори
до Спонги преди 12 години
Абе ти си много упорит син агитатор. Защо не ти дадат някаква специална награда - нещо като корупционен "Конфуций". Вярваш ли си че ГЕРБ не са поне 10 пъти по-добри от вас. Само ГЕРБ
169
9
 
0
 
! Отговори
Илияна преди 12 години
Има само една истинска, достойна и отговорна кандидатура на тези президентски избори и това е Волен Сидеров. Аз ще гласувам за Волен Сидеров и знам, че няма да сбъркам.
168
6
 
1
 
! Отговори
Спонги преди 12 години
Нито една от надупените социологически агенции не отчита факта, че Румен Христов е много близък с ДПС. При слаба избирателна активност е много вероятно РХ да бъде втори или трети. Пропагандната машина на управляващите все ощев си мисли, че хората харесват ББ. "Ако не ме дразните, нищо няма да сеслучи. ..Ще подпиша на инат". Хайде сега гласувайте за плазмодия, който ББ си е избрал даМу бъде Презид3ент - Комсомолският Секретар от Гоце Делчев.
167
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
По-висока е от както започна масовото купуване на гласове от 2005 година.

Спонсорирани публикации