Кой от тримата отива на балотаж? ДПС пак ще решава!

Социологическа агенция "Медиана" подреди пъзела за вота
18 сеп 2011 12:30,
202
Кой от тримата отива на балотаж? ДПС пак ще решава!
Снимка: архив Булфото

"Разликите между тримата водещи кандидатпрезиденти Плевнелиев, Калфин и Кунева съвсем не са големи. Напълно е възможно ДПС избирателите, ако гласуват в една посока, да решат изборите в полза на единия или другия кандидат".

Това обяви директорът на социологическа агенция "Медиана" Кольо Колев на пресконференция, на която обяви данни от изследването им за нагласите преди есенните Избори 2 в 1.

По думите на Колев ролята на ДПС до голяма степен се определя от ниската избирателна активност сред българите.

"Казва се  ДПС винаги решава изборите. Ами ако не искате да ги решава, отиди и гласувай. Сигурно е едно, че след заиграването на Касим Дал с Бойко Борисов, очевидно гласовете на ДПС няма да отидат към управляващата партия.
По-скоро ще отидат към г-н Калфин или г-жа Кунева, засега няма яснота накъде ще отидат, но се разпределят приблизително по равно между тях двамата", допълни Колев.

По думите му два месеца преди изборите, разликата между тримата основни претенденти за "Дондуков" 2 е много малка.

По време на провеждане на анкетата е била и номинацията на Стефан Данаилов за вицепрезидент, и е излязла историята с искания подкуп от Росен Плевнелиев, уточни Колев.

Според изследването в средата на септември 29,1% от анкетираните са заявили, че ще гласуват за Росен Плевнелиев, 21,9 на сто за Ивайло Калфин, 14,1% за Меглена Кунева.

Останалите в подредбата се подреждат така:

3,8% за Румен Христов;
3,7 на сто за Волен Сидеров;
1,7% за Красимир Каракачанов;
1,3% за Атанас Семов и 1 процент за Алексей Петров.

"Това означава, че вотът не е предрешен", посочи още социологът.

По думите му проблем за кандидат-президента Миглена Кунева ще е достигането на втория тур. Тя би имала шансна втория ако голяма част от политически неангажираните избиратели отидат да гласуват.

"Шансовете на г-н Калфин са в отпадането на Кунева на първи тур и в издигането на подчертан анти ГЕРБ вот и в привличането на традиционни нечервени и дори античервени избиратели", каза Кольо Колев.

Всеки четвърти от анкетираните смята, че е по-добре избраният кандидат за президент да е от ГЕРБ. Общо 47% обаче са на мнение, че трябва да е независим от управляващите.

"На тези избори предполагаме малко по-висока изборна активност заради съчетаването на двата вида – очакваме 55% - до 60% изборна активност, но това е гадаене. При всяко положение ще е по-висока от нормалната", прогнозира Кольо Колев.

Едва 14% от българите са категорични, че изборите на есен ще са честни. Близо 2 пъти повече или около 35% смятат, че те няма да са честни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


202
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тука всички ли сте от ДПС бе маскари?
105
2
 
4
 
! Отговори
az преди 12 години
ИЛИЯНЕ, ИЛИЯНЕ.....
104
2
 
16
 
! Отговори
хитлер преди 12 години
вчера герберите казаха че холандия се управлява от комунисти.хахахахахахаххаха.по голяма глупост не бях чувал
103
8
 
18
 
! Отговори
ИЛИЯН преди 12 години
ГЛАСУВАЙТЕ ВСИЧКИ ПРОТИВ ГЕРБ ТЕ СА ВРЕДНИ ЗА БЬЛГАРИЯ
102
0
 
6
 
! Отговори
До 104 преди 12 години
Драги ми Льольо (така се разбира прякора, демек "ника", ти) това е пълна подигравка с ПП (чете се полицейска партия) ГЕРБ имайки предвид кандидат-президентската ви двойка и кандидатите за кметове на София, Варна и Сливен, и Ямбол, и...казанлък, и....
101
4
 
19
 
! Отговори
ИЛИЯН преди 12 години
ВИДИТЕ ЛИ ГЕРБЕР НА ПЬТЯ ЗАПЛЮЙТЕ ГО И ГО СТЬПЧЕТЕ ПРЕОБЛАДАВАЩАТА ЧАСТ ОТ ГЕРБЕРИТЕ СА ПРОСТИ И НЕОБРАЗОВАНИ ХОРА
100
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако не се лъжа на времето Ляпчев беше казал , че българите трябва да се управляват "Со кротце , со благо и со малко кютек" На нас обаче кютека ни дойде в повече !
99
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Садете компири да не гладувате, а вишистите и овце да пасат за да се реализират. Ще излезем от кризата! Така каза Бойко, а и също каза, че е избрал Плевенлиев за президент!Все стойностни думи на един стойностен човек!
98
9
 
17
 
! Отговори
ИЛИЯН преди 12 години
НЕ ВЯРВАЙТЕ НА СОЦИОЛОЗИТЕ КОИТО СА ПЛАТЕНИ ОТ ГЕРБ ПОДКРЕПАТА ЗА ГЕРБ ПОСТОЯННО НАМАЛЯВА НАРОДА СЕ УСЕТИ ЧЕ ГО ЛЬЖАТ С ОБЕЩАНИЯ ВСИЧКИ ДА ГЛАСУВАМЕ ДРУЖНО ПРОТИВ ГЕРБ И МИЛИЦИОНЕРИТЕ СВОБОДА НА НАРОДА
97
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За никой от тримата *** няма да гласувам. Платени социолози.
96
8
 
8
 
! Отговори
Анти -тъпанарист преди 12 години
Комуназите измислиха нов спорт - тъпанаринг.Надъхват се по форумите,че могат да стигнат до 2-ри тур :))
95
2
 
7
 
! Отговори
az преди 12 години
Светльо Витков може да е готЯн, ама айде сериозно а? :D
94
9
 
6
 
! Отговори
lolo преди 12 години
ГЕРБ= ГероиЕнтусиастеРасовиБългари
93
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Платени драскачи, продали се на червените ***. Жалки сте.
92
21
 
10
 
! Отговори
за 94 преди 12 години
Това е целта, да стане толкова непоносимо,че черверастите да изпукате....5 мандата ГЕРБ!
91
9
 
10
 
! Отговори
az преди 12 години
89, народът не е глупав, всеки знае колко е 2+2, народът е неинформиран и необразован, на това разчитат червените и манипулаторите.
90
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Светльо Витков президент, президент!
89
16
 
5
 
! Отговори
да спасим БГ преди 12 години
Ще гласувам за Сидеров, само той е единстената светлина към хоризонта, само той може да спаси България, защото е единствения който мисли за България, всички други са продажници. Бог да пази България. И ако има истенски родолюбци, нека да гласуват за АТАКА- Сидеров. Който се чувства Българин и милее за Българското нека да гласува за АТАКА. Искам да живея в БГ, да работя и да творя за БГ а не да ходя по чужбина като роб. Помислете си добре за кого гласувате, защото пак ще мрънкате.
88
18
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ГЕРБ ИМА ПОДКРЕПА САМО НА ХАРТИЯ КАКТО И СРЕД НИСКО ИНТЕЛИГЕНТНАТА ЧАСТ ОТ НАСЕЛЕНИЕТО, НО ТЯ ПЪК МНОГО ГОВОРИ НО НА ИЗБОРИ НЕ ХОДИ ДА ГЛАСУВА ЩОТО СМЯТА, ЧЕ СА БЕЗМИСЛЕНИ.НА ИЗБОРИ ХОДЯТ ХОРА КОИТО СЕ ИНТЕРЕСУВАТ ЗА БЪДЕЩЕТО НА БЪЛГАРИЯ КАКТО И ПАРТИИНО ПРИСТРАСТНИ.ДО 10% АКО ФАНЕ ГЕРБ ЩЕ Е ПАК НЯКАКВО ЧУДО НО ВЕДНАГА СЛЕД ИЗБОРИТЕ БОРИСОВ ДА СИ Е ПОДАЛ ОСТАВКАТА.
87
7
 
7
 
! Отговори
az преди 12 години
аргумента на червения царвул - парите на България отишли за храната на Фидосова - е може ли да сте толкова смешни? Естествено, че когато светът е в икономически подем ще има работа, даже и при Тройното управление. Ама *** парче не обича да мисли и гледа само да се напие и да се оплаква после

Спонсорирани публикации