Кой от тримата отива на балотаж? ДПС пак ще решава!

Социологическа агенция "Медиана" подреди пъзела за вота
18 сеп 2011 12:30,
202
Кой от тримата отива на балотаж? ДПС пак ще решава!
Снимка: архив Булфото

"Разликите между тримата водещи кандидатпрезиденти Плевнелиев, Калфин и Кунева съвсем не са големи. Напълно е възможно ДПС избирателите, ако гласуват в една посока, да решат изборите в полза на единия или другия кандидат".

Това обяви директорът на социологическа агенция "Медиана" Кольо Колев на пресконференция, на която обяви данни от изследването им за нагласите преди есенните Избори 2 в 1.

По думите на Колев ролята на ДПС до голяма степен се определя от ниската избирателна активност сред българите.

"Казва се  ДПС винаги решава изборите. Ами ако не искате да ги решава, отиди и гласувай. Сигурно е едно, че след заиграването на Касим Дал с Бойко Борисов, очевидно гласовете на ДПС няма да отидат към управляващата партия.
По-скоро ще отидат към г-н Калфин или г-жа Кунева, засега няма яснота накъде ще отидат, но се разпределят приблизително по равно между тях двамата", допълни Колев.

По думите му два месеца преди изборите, разликата между тримата основни претенденти за "Дондуков" 2 е много малка.

По време на провеждане на анкетата е била и номинацията на Стефан Данаилов за вицепрезидент, и е излязла историята с искания подкуп от Росен Плевнелиев, уточни Колев.

Според изследването в средата на септември 29,1% от анкетираните са заявили, че ще гласуват за Росен Плевнелиев, 21,9 на сто за Ивайло Калфин, 14,1% за Меглена Кунева.

Останалите в подредбата се подреждат така:

3,8% за Румен Христов;
3,7 на сто за Волен Сидеров;
1,7% за Красимир Каракачанов;
1,3% за Атанас Семов и 1 процент за Алексей Петров.

"Това означава, че вотът не е предрешен", посочи още социологът.

По думите му проблем за кандидат-президента Миглена Кунева ще е достигането на втория тур. Тя би имала шансна втория ако голяма част от политически неангажираните избиратели отидат да гласуват.

"Шансовете на г-н Калфин са в отпадането на Кунева на първи тур и в издигането на подчертан анти ГЕРБ вот и в привличането на традиционни нечервени и дори античервени избиратели", каза Кольо Колев.

Всеки четвърти от анкетираните смята, че е по-добре избраният кандидат за президент да е от ГЕРБ. Общо 47% обаче са на мнение, че трябва да е независим от управляващите.

"На тези избори предполагаме малко по-висока изборна активност заради съчетаването на двата вида – очакваме 55% - до 60% изборна активност, но това е гадаене. При всяко положение ще е по-висока от нормалната", прогнозира Кольо Колев.

Едва 14% от българите са категорични, че изборите на есен ще са честни. Близо 2 пъти повече или около 35% смятат, че те няма да са честни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


202
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
14
 
18
 
! Отговори
Предсрочни избори! преди 12 години
ГЕРБ се крепят само на купени и сплашени медии!В действителност подкрепата за ГЕРБ е НУЛА!
85
2
 
11
 
! Отговори
change преди 12 години
няма заначение, кой ще е президент, изборът от качествени кандитатури не е голям,въпросът е дали ще се допусне една партия като герб да овладее цялата власт в страната и да контролира всичко от медии до президенство, и да се изявяват 2-3 личности дененощно в публичното пространство/като се имат предвид повторенията на телевизонните програми/. подобен сценарии е познат на хората, я някои даже са живели повече 40г. в такава действителност, хубаво е да им бъдат активирани спомените отново.
84
7
 
18
 
! Отговори
Предсрочни избори! преди 12 години
Веднага!Всичко друго е непоносима агония за България!
83
11
 
17
 
! Отговори
89 преди 12 години
Абсолютно си прав, тука има 20 Гербери и си мислят че България се върти около тях.
82
10
 
18
 
! Отговори
НационалнаКатастрофа преди 12 години
ГЕРБ = Нова Национална Катастрофа!
81
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако не сте си научили урока и искате още 2 години като досега гласувайте пак за Герб.
80
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
НАРОДА НЕ Е ГЛУПАВ.НИТО ПЕНСИОНЕРИТЕ ЩЕ ГЛАСУВАТ ЗА ГЕРБ С ЗАМРАЗЕНИТЕ ПЕНСИИ. НИТО РАБОТЕЩИТЕ С ЗАМРАЗЕНИТЕ ЗАПЛАТИ. НИТО ПЪК ЧАСТНИЯ СЕКТОР ДЕТО ГИ НАКАРА ВСИЧКИТЕ ДА СИ ВЪРЖАТ КАСОВИТЕ АПАРАТИ КЪМ НАП.НИТО ПЪК ОТ ЧУЖБИНА ДЕТО ИЗБЯГАХА ОТ ДОБРОТО УПРАВЛЕНИЕ НА НЕРАЗПЛАЩАНЕ НА БОРИСОВ И ПОНИЖЕНИЯ ЖИЗНЕН СТАНДАРТ С 40-50%.БЕЗРАБОТНИТЕ КОИТО СА ЕДНА ТРЕТА ОТ РАБОТЕЩИТЕ СЪЩО НЯМА ДА ГЛАСУВАТ ЗА БОРИСОВ.ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА ОНКОБОЛНИТЕ ДЕТО ТРИ МЕСЕЦА ОСТАНАХА БЕЗ ЛЕКАРСТВА И ИМ ДАДОХА ЕВТИНИ СТАРИ НЕ РАБОТЕЩИ ЗАМЕСТИТЕЛИ ЗА ДА СE СПЕСТИ НЯКОЙ ЛЕВ.И МЕЧКИТЕ В РЕЗЕРВАТА НЯМА ДА ГЛАСУВАТ ЗА ГЕРБ КОЙТО ИМ НАМАЛИ ХРАНАТА НАД 2 ПЪТИ ЗА ДА СИ СПЕСТЯТ НЯКОЙ ЛЕВ.КРАЯТ НА ГЕРБ Е ВЕЧЕ ФАКТ.
79
6
 
14
 
! Отговори
ГЕРБ ЛИ? преди 12 години
Парите на депудатите ги пераха разни групировки като СИК, ВИС и т.н. А сега го правят чисто политически и чисто икономически бивши футболисти от 1994 САЩ, като Стоичков ( простия Мъжкар), Лечков , Боби Михайлов и т.н. ясни сте ми ГЕРБ вие сте 1000 човека в българия които сте един отбор..а вие народе ще подкрепяте ГЕРБ ? Жалка работа
78
9
 
27
 
! Отговори
Излъган от ГЕРБ преди 12 години
Един глас (моят) ще бъде срещу ГЕРБ защото са ***-шуробаджанаци, не държащи на предизборните си обещания, закани, клетви, "мъжка" дума и т.н. Може да се окаже, че при определена ситуация, аз - българинът да подкрепя даже и ДПС, но ГЕРБ - никога вече! Капката, която преля търпението ме беше сценката с "тримата тенори" - рушветчиите от СОС.
77
7
 
9
 
! Отговори
82 преди 12 години
а бе ще гласувам за Герб, виж че взимам с 5 лева повече пенсия ! ще си сложа 2 литра бензин с тези пари и ще ходя до арената.
76
7
 
5
 
! Отговори
Чавдар преди 12 години
А за Ламбо ще има ли гласове?
75
9
 
8
 
! Отговори
az преди 12 години
Ако хората пак се излъжат да гласуват за червените и за тая невидима заплаха Кунева ще съм много разочарован от българите. Не знам дали оправиха пътуването на избиратели от Турция или пак турците ще си изберат български президент, даже като не могат да говорят български и знаят само, че номер 4 е техният човек. дано да не става пак така, че ми писна от първановци
74
6
 
4
 
! Отговори
РасПутин преди 12 години
Непосредствено преди изборите, агенцията на Кольо Колев ще обяви, че на балотаж отиват... Кунева и Калфин!Да-а-а,много дърпат тия бе, много са се засилили!Ще отвеят кандидата на "Мутрата" и негов слуга, а Доган ще се върне в политиката на Бял кон!Да-а-а,Кольо,да-а-а,Колев, земи парите и бегай... Ама тия, дето ти дават трибуна,те не си ли дават сметка,че изхвърчат от пазара?Нищо, ще разберат като секнат крадените партийни парички! И успех,Кольо, истината е някъде там... ама ти няма да я видиш!!!
73
5
 
18
 
! Отговори
Къде са парите ? преди 12 години
Дали е платена статията или не, няма никакво значение, и сами може да стигнете до извода, че Герб вече са загубили. 2 години управление пълен провал, 19 километра магистрала, една арена, и едно недовършено метро, цяла софия блокирана, а това са плод от предишното правителство, а пари в бюджета почти няма... къде са ? ами в шкембетата като на фидосова и т.н. престанете да обвинявате Тройката, тогава имахте работа та дори и да е било строителство. а сега имате един голям мазен Ху.. Мутра
72
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Едва 14% от българите са категорични, че изборите на есен ще са честни. Близо 2 пъти повече или около 35% смятат, че те няма да са честни."Ето оценката на народа за гейберастията и какво ни чака в оставащите 2 години!
71
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
и фелшеро е пожарникааар
70
5
 
6
 
! Отговори
Гласувайте Братя преди 12 години
Фидосова +Шкембева -Глас Народен Глас Божиш да изберем най Голямото лай.н..
69
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Полицаят е толкова пожарникар, колкото и пожарникарят полицай.
68
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Сидеров набира скорост." - Верно е, да гъзолизва.
67
1
 
25
 
! Отговори
На-дали преди 12 години
Ей ама големи сте будали всички"Хариси";"Сови";"Ричърси" и т.н. шантави стъкмически фирми!Стига сте питали 100 журналиста за мнението на народа!!!Да не Ви го начукаме по НАРОДНО МУ!!АМА ПИСНА НИ ВЕЧЕ ОТ "БАНДА УПРАВЛЯВАЩИ ПОЛИТИЦИ И ГРАВИТИРАЩИТЕ ЖУРНАЛА И СТЪКМИСТИКИ.нИЩО НЕ ПРЕДРЕШАВАЙТЕ ,ЩОТО ЩЕ СЕ ОХАПЕТЕ - ОТЗАД!!!!