Кой от тримата отива на балотаж? ДПС пак ще решава!

Социологическа агенция "Медиана" подреди пъзела за вота
18 сеп 2011 12:30,
202
Кой от тримата отива на балотаж? ДПС пак ще решава!
Снимка: архив Булфото

"Разликите между тримата водещи кандидатпрезиденти Плевнелиев, Калфин и Кунева съвсем не са големи. Напълно е възможно ДПС избирателите, ако гласуват в една посока, да решат изборите в полза на единия или другия кандидат".

Това обяви директорът на социологическа агенция "Медиана" Кольо Колев на пресконференция, на която обяви данни от изследването им за нагласите преди есенните Избори 2 в 1.

По думите на Колев ролята на ДПС до голяма степен се определя от ниската избирателна активност сред българите.

"Казва се  ДПС винаги решава изборите. Ами ако не искате да ги решава, отиди и гласувай. Сигурно е едно, че след заиграването на Касим Дал с Бойко Борисов, очевидно гласовете на ДПС няма да отидат към управляващата партия.
По-скоро ще отидат към г-н Калфин или г-жа Кунева, засега няма яснота накъде ще отидат, но се разпределят приблизително по равно между тях двамата", допълни Колев.

По думите му два месеца преди изборите, разликата между тримата основни претенденти за "Дондуков" 2 е много малка.

По време на провеждане на анкетата е била и номинацията на Стефан Данаилов за вицепрезидент, и е излязла историята с искания подкуп от Росен Плевнелиев, уточни Колев.

Според изследването в средата на септември 29,1% от анкетираните са заявили, че ще гласуват за Росен Плевнелиев, 21,9 на сто за Ивайло Калфин, 14,1% за Меглена Кунева.

Останалите в подредбата се подреждат така:

3,8% за Румен Христов;
3,7 на сто за Волен Сидеров;
1,7% за Красимир Каракачанов;
1,3% за Атанас Семов и 1 процент за Алексей Петров.

"Това означава, че вотът не е предрешен", посочи още социологът.

По думите му проблем за кандидат-президента Миглена Кунева ще е достигането на втория тур. Тя би имала шансна втория ако голяма част от политически неангажираните избиратели отидат да гласуват.

"Шансовете на г-н Калфин са в отпадането на Кунева на първи тур и в издигането на подчертан анти ГЕРБ вот и в привличането на традиционни нечервени и дори античервени избиратели", каза Кольо Колев.

Всеки четвърти от анкетираните смята, че е по-добре избраният кандидат за президент да е от ГЕРБ. Общо 47% обаче са на мнение, че трябва да е независим от управляващите.

"На тези избори предполагаме малко по-висока изборна активност заради съчетаването на двата вида – очакваме 55% - до 60% изборна активност, но това е гадаене. При всяко положение ще е по-висока от нормалната", прогнозира Кольо Колев.

Едва 14% от българите са категорични, че изборите на есен ще са честни. Близо 2 пъти повече или около 35% смятат, че те няма да са честни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


202
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
6
 
4
 
! Отговори
дядовото преди 12 години
хора,пак ли Волен ви е крив или кривия космос?не се отнася въпроса към платените мекерета,пишещи тук!
65
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кой е по по най от:Боко тиквата - пожарникар, който непрекъснато се представя за полицай; Цвинокио - поредната номенклатурна шайба на отрепките от ЦК на БКП; Плевнята - "честен" бизнесмен и то, много лъжлив и страхлив; Матрьошката фидоска - единствената нотариуска дето отдава под наем без да притежава собственост; квачката цецка - партийната секретарка, дето била приета в БКП заради високото си гражданско съзнание, въпреки, че баща й, "николапетковист", бил преследван от същите БКПейци
64
4
 
9
 
! Отговори
до 71 преди 12 години
кой е този Сидеров бе ? аа знам го от предаването Чай Шукарийе от СКАТ за този ми говориш нали ?
63
2
 
3
 
! Отговори
George1 преди 12 години
Taq statiq e platena ot ciganskata partiq na dogan,ve4e tiq *** ne peqt v horaPo katunite i koi ot kade e
62
8
 
7
 
! Отговори
прогноза преди 12 години
Сидеров набира скорост. На предишното проучване беше с по-малко от два процента, сега е с почти 4, а ако има дебати по телевизия и радио и там лъсне същността на другите кандидати ще стигне и балотаж а след балотажа Сидеров пак ще загуби изборите като миналия път защото всички турци и роми ще гласуват за другия класирал се за балотажа, както стана и с Първанов на предните избори.
61
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ББ: ЗдрастиТанов: ЗдрастиББ: А Бе в тоя Мишо бирата ми се обади пак, в неговата фабрика незнам митничари ли са полицаи ли са правят неква акция тамТанов: Значи когато разговора беше при вас... Работим в различни посоки, министъра казва друга аз друга И ГЕРБЕРИ ЗА ТЕЗИ ЛИ ЩЕ ГЛАСУВАТЕ .. УТРЕ ДА НЕ СЕ СЪБУДИТЕ МАМА в..
60
14
 
17
 
! Отговори
Витков президент ! преди 12 години
Светльо Витков президент !
59
23
 
29
 
! Отговори
Кунева е моя избор преди 12 години
Аз ще гласувам за Кунева. Не ме интересува чия снаха е била. Поне е културен човек и няма да ме излага извън България. А и за двете ком. партии - ГЕРБ и БСП аз няма да гласувам !!!
58
20
 
34
 
! Отговори
Кунева е Президента! преди 12 години
Кунева е Президента!А ГЕРБерастите отиват в историческото бунище
57
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
БУЛГАРТАБАК е цената на ПОДКУПА платен от Боко на Доган за изборната подкрепа!!!
56
9
 
12
 
! Отговори
ББ МАЧКАЙ ХОРАТА преди 12 години
При протеста към Тройната коалиция, Бойко Борисов каза че има бомба, и накара Куките да бият Млади, Възрастни, Деца... а сега тези същите хора гласуват за ББ :) хахаха бойкооо мачкай този *** народ бацеее мачкаййййй
55
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ГРОБ са ИСТОРИЯ!!!
54
5
 
13
 
! Отговори
Парлама преди 12 години
Всичко е парлама. ДПС ще гласуват с ГЕРБ, защото им подариха Булгартабак. Много факти се навързаха и не може да е случайно ! Преди изборите претупаха точно сделката с Булгартабак, купи я човек на Доган на смешна цена...
53
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Манолов:"Само ***, турците и червените бабички се вихрят. Всички други или не гласуваме, или пускаме празна бюлетина, или си избираме някой без шасове, за да сме против..."Начи, излиза, че само "***, турците и червените бабички" са избрали боковата тайфа.
52
8
 
14
 
! Отговори
ДОЛУ ЦИГАНИ преди 12 години
Кой нормален след 2 години би гласувал за ГЕРБ ? Пълна Домашна Лютеница е тази партия, СРС-та, Назначавания, Подкупи, Навремето в Протеста Имено ББ прекрати и ва накара да ва бият... а сега същите хора гласуват за него .... ейй селоо селоо не Народд... а Миризливции всички сте *** мазохисти
51
0
 
13
 
! Отговори
до47 преди 12 години
Гласувай за когото искаш никакъв проблем!!!Нима не разбираш че с гласа пуснат за един кандидат,намаляваш процента на кандидата към който изпитваш дълбока ненавист,и така той може да изгуби изборите!!!!!!!
50
0
 
1
 
! Отговори
Schsutzstaffel преди 12 години
Ще има право, Българин да съди *** в Страсбург. Мама миа. Забравиха как карабинерите учтиво ги подканваха с електрошоковите палки,
49
15
 
23
 
! Отговори
Кунева е Президента! преди 12 години
Всичко друго е платени медии!
48
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
47само че един Пиночет няма ама хич да се церемони с тамива плъхове като теб!
47
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Герб яд ли ва е ? Олее Когато ГЕРБ Загубят, "Доган: Това е сигурно че Герб ще загубят" как ще се кефя на Канибалните Магистрални Хора които много обичам мантинели и асфалт.