Сашо Диков: Взривът бе зверски!

"Не знам какво трябва да спра да говоря. Поне да ми бяха казали"
Обновена: 14 окт 2011 14:56 | 14 окт 2011 08:37, Елка Василева
353
Сашо Диков: Взривът бе зверски!
Снимка: Булфото

„Взривът е бил зверски. Ако е имало човек вътре, е щял да бъде убит. По-страшното е, че ако е имало случайно минаващи хора в радиус от 2-3 метра, те едва ли са щели да останат живи”.

Така журналистът Сашо Диков коментира пред bTV експлозията, която снощи отнесе предната част на колата му, паркирана пред блока, в който живее.

Сутринта автомобила е карала дъщеря му Петя. По-късно той го взел и се прибрал около 18,00-18,30 часа.

Още по темата

Малко преди 22,00 часа се чул адски тътен. Погледнал през прозореца и видял огромно кълбо дим около колата си. Експлозията счупила прозорците на съседни къщи и на апартаментите до 2-3 етаж на жилищния блок.

Полицията предполага, че не са използвани модерни начини за взривяването като дистанционни и мобилни телефони. Извършителят вероятно е запалил фитила и е избягал. В района няма камери.

Диков заяви, че не е получавал заплахи и няма никаква представа кой би извлякъл полза от случилото се.

„Управляващите очевидно нямат интерес. Не искам в такъв момент да спекулирам със ситуацията – 10 дни преди изборите. Проблемът е, че от този случай са минали около 8-9 часа, само че от случая с бомбата пред офиса на вестник „Галерия” минаха 8-9 месеца и там няма открит извършител”.

Журналистът изложи още една версия: „Би трябвало да са доволни тези, които са противници на сегашната власт. Цели се и друг заек с един куршум – моето сплашване и на всеки, който говори неправилно. Не знам какво трябва да спра да говоря. Поне да ми бяха казали”.

Той отправи и призив към зрителите: „Хора, дайте да гласуваме. Не можем да продължаваме да оставяме съдбата на държава в ръцете на далавераджии. Тези избори може би са най-важните от 20 години насам”.

Телевизионният водещ каза още, че не изключва нито един вариант за случилото се:

„Всякакви провокации очаквам. Дивотията, диващината и тъпата милиционерщина така са обсебили държавата, че няма да има спирка пред нищо”.

Временният вътрешен министър Веселин Вучков пък обяви, че около килограм взривно вещество е предизвикало експлозията до колата на Диков.

„Взривът е достатъчно силен, но дали е поставен с цел сплашване, или с друга цел, е рано да се каже. Каквито и да са мотивите обаче, трябва решително да осъдим подобни актове”, заяви той.

Вучков допълни, че са задействани всички методи за разкриване на престъплението и неговия извършител. На този етап обаче няма задържани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


353
Още по темата: сашо диков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
279
10
 
4
 
! Отговори
Дражко преди 12 години
Саше,аре стига бе.........Малко ще ти се "вържат"на мухабетите.
278
1
 
0
 
! Отговори
mancho преди 12 години
до 286 - така като гледам и ако не бъркам това е форд фокус, 10-на годишен. И това, че ти не си застраховаш колата на пълната стойност, не значи че другите не го правят. Особено ако караш градско по цял ден и я кара цялото семейство е доста полезно. едва ли ще рискуваш да убиеш някого за 4-5000лв, евентуални...
277
1
 
4
 
! Отговори
rave преди 12 години
Anonimen, tva ti li go pisa predi nqkolko minuti?295добавен от: Анонимен преди 7 минути Сашо,продължавай в същия дух...мъжко момче си!
276
1
 
1
 
! Отговори
до 277 преди 12 години
Хубаво критикуваш Г-н Реалист, всички сме съгласни с това, което казваш, но нима българинът по принцип е по-различен от това? Нима може да се очакват блестящи резултати според очакванията? Химера! Е, подскажи за кого да гласуваме тъй, че да сме доволни после? Едва ли има еднозначен отговор ... Можем единствено да избираме по-малко зло, а после пак да се оплакваме, щото и оплакването и мрънкането са ни присъщи. Нали всяко "ново" правителство все не струва?
275
2
 
11
 
! Отговори
darcas_real преди 12 години
Другари милиционери - взривът е поставен с цел ВЗРИВ, като целта му е постигната. Но тъй като в България реално няма разследване, защото полицаите нямат капацитет, следствието няма ресурси, а властта няма желание, естествено е, че извършителят няма да бъде разкрит.
274
1
 
2
 
! Отговори
294 преди 12 години
цветанов е в отпуск, обърни се към заместника му.
273
2
 
2
 
! Отговори
rave преди 12 години
Anonimniq.Tupo govedo, ako kolata ne e zastfahovana, ne moje6 q kara!!Slu4aino ili ne trqbva da se zastrahova...Ne tursi pod vola tele
272
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
СЕГА ОЧАКВАЙТЕ НАГЛИЯТ ЦЕЦО ДА КАЖЕ, ЧЕ САШО ДИКОВ САМ СИ Е ЗАЛОЖИЛ ВЗРИВА. ТОВА ИМ Е НА ТЯХ КОРОННИЯТ НОМЕР. ДА ИЗКАРАТ ВИНОВЕН САМИЯТ ПОСТРАДАЛ. А ИНАЧЕ ПРИ ТОЛКОВА КРИТИКИ ПО КАНАЛ 3 КЪМ ГЕРБ И ТЪСТА НА ЦЕЦО, ПЪРВИЯТ КОЙТО ТРЯБВА ДА БЪДЕ РАЗПИТАН Е САМИЯТ ЦВЕТАНОВ
271
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сашо,продължавай в същия дух...мъжко момче си!
270
2
 
10
 
! Отговори
565 преди 12 години
Диков бил такъв , онакъв . Въпроса тук е къде е ЦЕЦО , нали го играе министър на МВР
269
1
 
1
 
! Отговори
Do Anonimen, преди 12 години
Ako e zalojena na dqsnata zadna guma ,nqma kak da se izkrivi predniq kalnik!A e qsno vidimo kude e nai silno udarila vzrivnata vulna!Otpred i to4no v lqvo
268
2
 
5
 
! Отговори
Любчето преди 12 години
Преди време преспах с Диков за една нощ,много страстен и надарен любовник е,евала.
267
5
 
5
 
! Отговори
До н.т.Si-so преди 12 години
Защо пишеш под псевдоним , като си отворен пиши с името си. Щото ако Диков е "червен" , Боко не знам какъв цвят трябва да е . А Цецо шлифера , вместо да се прави на министър, да вземе да си подаде оставката.
266
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какъв журналист е тоя Диков бе, кух е като пън. Даже и за спортен журналист навремето беше адски ***, а камо ли да се изказва по политически въпроси.Тук правя уговорката, че не коментирам с изказването си правителството и нивото му, това си е друга тема.
265
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Едно е сигурно - някой се стреми да дестабилизира държавата! Всички взривове и етническото напрежение бяха провокирани изкуствено. Много е лошо за една държава, когато в нея се подвизават хора които искат да завземат властта не с идеи, а насаждайки страх и напрежение!
264
6
 
4
 
! Отговори
Инокентий 2 преди 12 години
Не пишете такива глупости,Диков е почтен бизнесмен,на всеки е дал кибапчи,кифтенци,всички ги е къпал в жакузито и манканки и козметички с трюфели,баклава,тирмису.Има 78 см лубовна лисалка,кът крак,корми ги кът шарани,деформира жените,прави ги кът тунела под ламанша!
263
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А дали инцидентът не е инсценировка, провокация, дори застрахователна измама? Този автомобил е, струва ми се, бая старичък като гледам какъв е вида на задната му джанта. Кой нормален българин прави пълно каско, на каква ли стойност, на такава барака.
262
2
 
5
 
! Отговори
rave преди 12 години
oSUDIHA EDNO MLADO MOM4E OT VARNA..ZA PODKLAJDANE RASOVA DISKRIMINACIQ V INTERNETA!!ABE KOGA 6E OSUDQTTIQ POLITICI DETO SI NI RAZDELQT SUVSEM OTKRITO NA KAKVI LI NE I 6E DOKARAT DURJAVATA DO GRAJDANSKA VOINA ?
261
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
По някакава случайност, Диков застраховал бричката малко преди това и после я паркирал по-далеч за да се налага да сменя прозорците на апартамента :))))
260
3
 
4
 
! Отговори
язе преди 12 години
до rave 281сигурно си я бившия ни министър на културата с неговото Збогом, я някой от актьорите в простатното клипче на бившия ни външен министър и рИвеш, че си с гол *** (таман дай вярно) щото толкоз ти акъла

Спонсорирани публикации