Северна Корея държи 200 000 политически затворници

Сателитни снимки показват нарастване на затворническите лагери
Обновена: 20 окт 2011 15:00 | 20 окт 2011 08:20,
32
Северна Корея държи 200 000 политически затворници
Снимка: Reuters

Близо 200 хиляди политически затворници гният зад решетките в Северна Корея, заяви вчера специалният докладчик на ООН за Северна Корея, цитиран от Франс прес.

Последните сателитни снимки на страната, сравнени с тези от 2001 г., показват значително нарастване на размерите на затворническите лагери, посочва Марзуки Дарусман в доклада си.

Той ще бъде представен днес пред Общото събрание на ООН.

В някои затвори се намират хора, хвърлени там единствено защото са били близки на други затворници, твърди докладчикът на световната организация.

Той отправя призив към властите на Северна Корея да освободят бързо политическите затворници. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тогава защо постоянно се оплакват, че не могат да се изхранят? Защо не пускат чужденци да разглеждат свободно страната им?
29
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Защо нашите комунисти не отиват в Пхенян?....Защото корейците са националисти и не приемат лесно чужденци. КНДР са една от най-чистите расово нации в света. За жалост България се слави в чужбина повече с ***. Аз съм се интересувал от въпроса много пенсионери са искали да дарят апартаментите си на КНДР и да изживеят последните си години като нормални хора. В една от най-чистите страни в света, практически без престъпност. С безплатни на практика вода,ток и отопление. В страната са премахнати отдавна всички данъци. Отказано им е. В КНДР се допускат само етнически корейци от Япония те са около десетина хиляди. Разбира се, никоя свободна журналистическа медия не пуска такава ужасна новина японски граждани бугат в Пхенян!Ако КНДР отвори границите си, най-малко 6 000 000 комунисти и некомунисти ще избягат от демокрацията у нас. Останалите 1 000 000? Те са инвалиди..
28
1
 
1
 
! Отговори
Другаря Сталин преди 12 години
Аз искам да видя сателитните снимки, иначе не вярвам.
27
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да, КНДР много ще дръпнат, въпрос на време е да изколят комунистите и да се обединят с Южна Корея. И тогава...
26
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако щете вярвайте КНДР, са технически много по - напред от РБ, те са страна с бъдеще, а за съжаление ние ще си останем само с миналото.
25
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Икономиката на Северна Корея е планова, и е една от най-затворените в света. Тя е фокусирана върху тежката индустрия и земеделието.[1][9] Най-силни са оръжейната, машинната и в последно време, високотехнологичната промишлености.[10] Почти цялата продукция е насочена към вътрешния пазар, но част от военната продукция се изнася за Близкия изток и Африка. Земеделието също играе важна роля за икономиката, но и то е възпрепятствано от ниска производителност заради недостига на горива. Въпреки тези трудности Северна Корея е сред десетте най-големи производители на плодове в света,[11] и на 15-то място по производство на ябълки.
24
4
 
0
 
! Отговори
прасчо преди 12 години
Защо нашите комунисти не отиват в Пхенян......нали комунизЪма е хубаво нещо....Аз лично ги пускам,без тъга...........
23
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тия дето много искат КОМУНИЗЪМ да заминат за ПХЕНЯН...Далеч е, по-добре в България да се построи комунизъм Народна република значи...Първа крачка е арестуване на ганстери и бандити и свързаните с тях адвокати, полицаи, съдии, политици.ще се съберат към 200 000 политически затворници. Затова пък останалите българи ще са на свобода.
22
3
 
2
 
! Отговори
НОВОСТИ из Корей преди 12 години
Тия дето много искат КОМУНИЗЪМ да заминат за ПХЕНЯН.Другарят Ким Чен Ир ги чака на аэропорта нетърпеливо и потрива ръчички - намерил им е работа на оризовите площи. Местни партийни функционери раздават малки червени книжки с важна информация за това, кои корени са ядливи
21
1
 
1
 
! Отговори
Do 7 преди 12 години
Da no Nikoi ne durji tezi 7miliona nasila umniko!A I tezi 7miliona imat Pravo da izberat Sami kakvo da e budeshteto im.V Severna Korea and 20miliona niamat Pravo da misliat kamo li da reshavat.TAka Che ne pushete gluposti samo za da pishete,ami se vzimaite v rucete I Sami opredeliate budeshteto si,dokato mojete.TAPUNGERI
20
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В КНДР няма демокрация и независима съдебна власт! Трябва да се освободат затворниците и там ще настъпи рай както в България днес! Вива Герб!
19
4
 
3
 
! Отговори
Хм преди 12 години
всъщност, като се замисля, политическите затворници в Китай вероятно са повече от 200 хиляди - що не им организирате един протест или бомбардировка? :)
18
1
 
1
 
! Отговори
st.anger преди 12 години
обичаш да ти е зле,а? Възможно ли е да не виждаш къде живееш ?
17
7
 
4
 
! Отговори
rediohaoha преди 12 години
Кога бяхте в КНДР , че коментирате.
16
2
 
1
 
! Отговори
do 7 преди 12 години
Ave ei bolen i tvoite 50 oligofrena vzemete si hapovete. Nikoi v tazi dyrjava ne vi e vinoven che ne stavate za nishto. Az problem s jivota v bg niamam.
15
2
 
1
 
! Отговори
do 14 преди 12 години
Abe ia hodi sa obesi
14
9
 
12
 
! Отговори
политически заложниц преди 12 години
Северна Корея държи 200 000 политически затворници, а режимът на пожарникаря държи 7 милиона български политически заложници!
13
8
 
9
 
! Отговори
Комунист преди 12 години
На снимката не се виждат 200 000 политически затворници.
12
11
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Всички *** на бегом в Северна Корея. Да развиват зрелия социализъм !
11
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И аз това си помислих - това е като оръжията за масово поразяване на Ирак, дето уж ги имаше.

Спонсорирани публикации