Българският фурор в сумото продължава

Котоошу и Аоияма имат по 5 победи в 6 мача на супертурнира "Кюшю башьо"
Обновена: 18 ное 2011 15:04 | 18 ное 2011 12:31, Красимир Ангелов
17
Българският фурор в сумото продължава
Снимка: kotooshu.net

Българският фурор в японския град Фукуока продължава, след като Калоян Махлянов - Котоошу и Даниел Иванов - Аоияма постигнаха нови победи и така вече имат по 5 победи от 6 изиграни схватки.

Българските състезатели се представиха чудесно в шестия кръг на на последния за сезона супертурнир по сумо "Кюшю башьо" - Калоян Махлянов надви Кьокутеньо, а Даниел не остави никакви шансове на бразилския исполин Кайсей.

Котоошу се разправи с монголския ветеран благодарение на техниката "уватедашинаге", която не се използва много често. В същото време Аоияма избра техниката "кекаеши" и избута близо 190-килограмовия "кариока".

Нашите момчета вече имат по пет победи и една загуба, с което запазват добри шансове за класиране на челните места в края на турнира. Без поражения са единствено приятната изненада до този момент Котошогику и великия шампион Хакухо.

Победата на Котоошу почти сигурно означава, че той ще успее да защити своя ранг "одзеки", който е вторият най-престижен след "йокодзуна". Българският Гъливер ще трябва да постигне поне 8 успеха в надпреварата.

Утре съперник на Даниел Иванов ще бъде монголецът Тамаваши, който е абсолютен аутсайдер, имайки една победа и пет загуби. Именно този факт може да накара монголеца да не се напряга много срещу родния състезател.

В същото време Калоян Махлянов ще се бори с мощния грузинец Гагамару, явяващ се най-тежкият професионален сумист със своите 200 килограма.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
2
 
1
 
! Отговори
asere преди 12 години
Коре ва сугоинееее!!!
15
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да вземем да ги пуснем тия двамата и на футбал, мисля, че ще ни класират на Световното. Стига с тия женчовци и сръдльовци във футбола, трябват ни повече такива силни и истински мъже!
14
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
nai golem e Pesho sumista
13
3
 
13
 
! Отговори
Стамат преди 12 години
Никакви състезатели не са тези! Не се напиват, не са известни с това коя са опънали, само с успехи ги пишат! Не знаят ли как се става голям спортист в България!?
12
0
 
18
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Горд съм, че има такива наши сънародници! Успех! Българите сме велик народ и примери като този го показват. Ако сега си мислите за това колко лоша е в България, помислете си какво сме си мислили за бъдещето на нашия народ, когато сме били под турско робство. Не сме изчезнали за 5 века робство, а говорим, че някакви си 20години ще го направят.
11
1
 
7
 
! Отговори
Почитател на Япония преди 12 години
Домо аригато годзаимаща Момчета, браво нашата нация има голяма нужда от такива като вас.....
10
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
еееее престилката много ме кефи
9
0
 
11
 
! Отговори
stam преди 12 години
velik sportist e kotoshu!
8
0
 
7
 
! Отговори
Реалист преди 12 години
Е, българския фурор е доста пресилено, особено на фона на монголския фурор в сумото, но инае много добро представяне на двамата българи. Даниел Иванов-Аоияма е за пръв път в най-силната група и се представя засега отлично. Днес победи доста тежкия бразилец Кайсей, появил се наскоро сред най-силните, но и самия Даниел Иванов е почти толкова тежък. Калоян Махлянов-Котоошу утре е срещу 199 гилограмовия гузинец Гагамару, един от тримата грузинци в групата на най-силните сумисти.
7
1
 
29
 
! Отговори
браво преди 12 години
Браво на нашите момчета!Българите имат нужда от такива новини, не само заради нуждата от национално самочувствие, а и да са положителен пример за младите. Вярно, че със сигурност, разни безработни загубеняци (да използвам българската дума) ще се запенят от оплюване, но да са живи и здрави. На тях им пожелавам да си намерят работа и да си хванат най-сетне приятелка и да постигнат поне 1/10 от успехите на тези по които храчат. С здраве!:))))))
6
4
 
33
 
! Отговори
До 1 преди 12 години
Не слагай "успелите" българи под един знаменател - Стоичков е велик футболист, но е и крайно отблъскващ ***. Махлянов е голям борец, но е и скромно и много свестно момче.
5
0
 
14
 
! Отговори
3,14 преди 12 години
Браво на нашите момчета !
4
2
 
21
 
! Отговори
Бойковист преди 12 години
"Калоян Махлянов ще се бори с мощния грузинец Гагамару" :) хахахха :))какво звучно грузинско име :))Във влак пътуват грузинец и момиче. Момичето мълчи през цялото време. Девойче, не издържа по едно време грузинецът защо мълчиш непрекъснато?- Иска ми се, мълча си! отговаря девойката.- Иска ти се, а си мълчиш! удивява се грузинецът.
3
10
 
8
 
! Отговори
До 2 преди 12 години
Чуждица е, моето момче.
2
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Браво на българските момчета!!!А тази дума "лузър" не съм я чувал в българския език!
1
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Очаквам след Стоичков, Бербатов, Кубрат Пулев и други успели българи, и Котоошу да бъде оплют подобаващо от лузърите във форума.