Apple има повече онлайн купувачи от Walmart

"Ябълката" е имала през ноември 79 млн. уникални посетители от САЩ
Обновена: 23 дек 2011 12:48 | 23 дек 2011 12:23, Бойчо Попов
11
Apple има повече онлайн купувачи от Walmart
Снимка: Reuters

 През ноември технологичният гигант Apple е имал повече онлайн клиенти от най-голямата американска верига за търговия на дребно Walmart Stores.

Apple е единственият търговец, освен Amazon и eBay, сред 15-те най-посещавани уебсайта в САЩ през ноември, пишат ComScore, цитирани от Ad Age.

Apple е на 13-о място по посещаемост в американското интернет пространство през ноември. Amazon е най-големият търговец в тази категория и е на 5-о място, Ebay е на 15-о, а Walmart – едва на 18-о място.

Как е възможно технологична компания да победи в тази категория най-големия в света търговец на дребно?

Отговорът е лесен – заради iTunes. Магазинът за цифрово съдържание е допринесъл с 30% за 79-те млн. уникални американски посетители на Apple.

Базираната в Купертино компания е имала почти толкова онлайн посетители, колкото и най-голямата онлайн страница на вестник в страната – тази на The New York Times.

Огромният трафик в iTunes е добра новина за онези компании, които искат да продадат онлайн продуктите си.

Дигитално съдържание, което включва книги, музика и тв-шоута, е най-бързо растящата категория в електронното пазруване в предколедния сезон, показват данни на ComScore.

Като цяло продажбите в интернет отчитат ръст от около 15% спрямо миналата година, но продажбите на дигитални стоки са с двойно по-висок ръст.

На Коледа се сваля повече съдържание, отколкото през всеки един друг ден през годината. Наричат го и "Download Day" (денят на свалянията, б. ред.) заради факта, че тогава потребителите зареждат със софтуер и съдържание новополучените си за празника джаджи.

Седмицата между Коледа и Нова година традиционно е най-натовареният за сваляне на дигитално съдържание период през годината.

Още новини от сферата на комуникациите четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: appleприложения
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ПОСЕТИТЕЛ НЕ ЗНАЧИ КУПУВАЧ :) Питайте собствениците на магазините в МОЛ-овете
9
0
 
0
 
! Отговори
Хай стига преди 12 години
И комунизъма и капитълизъма и всичко е все тая, да работи раята и да не пита много много откъде изгрява слънцето
8
1
 
0
 
! Отговори
НаблюдателЕЕ преди 12 години
Вече принадлежиш към групата на последователите ми! Следвай ме, много ще научиш! Даже и подходящи цитати ще знаеш...
7
1
 
1
 
! Отговори
az преди 12 години
@nabuhvatelHE"най-голямата хитрост на дявола е, че е убедил света, че не съществува"те и в Северна Корея половината си мислят, че генерала им променя времето с настроението си ...
6
2
 
1
 
! Отговори
НаблюдателЕE преди 12 години
@ az:Apple (за разлика от Google и М$) с нищо не "монополизира", освен със стремежа си за по-добри продукти.Напълно си free да си купуваш продуктите, които ти харесват, нали?
5
2
 
1
 
! Отговори
az преди 12 години
@nabuhvatelEEХора като теб са причината да не харесвам Apple. Телешкия ти манталитет и желанието да си "щатен" защитник на иначе не лоша марка, целяща пълен монопол, ме карат да те "поздравя" всеки път като видя пост с твоето име...
4
1
 
1
 
! Отговори
НаблюдателЕE преди 12 години
@ Mickey:Ти питал ли си вече баща си що е комунизъм? Дали ти го е обяснил добре? Слушкал ли си по време на обясненията му или пак пяна е запушвала ушите ти?Да ни напишеш какво си запомнил за комунизма?След това ще си похортуваме и за капитализма, SJ, SW, Apple и за познанията ти по тези теми
3
4
 
0
 
! Отговори
Mickey преди 12 години
Наблюдателе , за комунизЪма питай тати си! Нали той го е строил, и сега e "капиталист" ти купува джунджурийките на Чичо Джовс!До 1: Ми като няма с какво друго да се похвали Епъл се фалят с кви ли не тъпни за търговийките си завещани от Месията! ЕЖЕДНЕВНО! Хубавото че си плащат за публикуването им по целия Свят!Дано и журналята от Днес.бг да са понамазали малко!
2
3
 
6
 
! Отговори
НаблюдателЕE преди 12 години
@ 1:Явно *** ти е дърпала силно ушите днес (пак ли си купил клисав хляб?!?), че ти е крив света и мечтаеш за справедливоста на комунизма?Сега нали разбираш защо само бедните и онеправданите мечтаят за утопията комунизъм?
1
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Първо не е ябълка, а тиква. Второ не е нахапана, а е червива. Трето не е технологична компания, а амбулантен търговец. Четвърто пладнешките обирджии обикновено влизат в панделата.