Полицията задържа 13 футболни хулигани и една хулиганка

31-годишната софиянка замеряла униформените с бомбички
Обновена: 10 яну 2012 15:03 | 10 яну 2012 14:14,
53
Полицията задържа 13 футболни хулигани и една хулиганка
Снимка: МВР

14 футболни хулигани бяха задържани тази сутрин при акция на столичната полиция и ще бъдат съдени по Закона за опазване на обществения ред при спортни мероприятия, съобщиха от МВР.

Спецоперацията е била за извършителите на противообществени прояви по време на футболните срещи от есента на миналата година.

Месец и половина служителите на реда са работили за установяване на футболните хулигани, които са били разпознати с помощта на снимки, видеоматериали и свидетелски показания.

Сред задържаните е 31-годишната софиянка В.С., известна на полицията за хулиганство, два пъти осъждана от Софийски районен съд с две забрани за посещение на спортни мероприятия. По време на последното дерби "Левски-ЦСКА" дамата замеряла с бомбички длъжностните лица.

Седем от младежите са установени от полицаите за хулигански действия по време на футболната среща  –  А.П. /25 г./, А.В. /23 г./, Д.А. /21 г./ и Д.Л. /24 г./, Л.Ц. /22 г./, Д.Т. /18 г./ и 15-годишно момче.

Те използвали бомбички в секторите „Б” и „Г” на Националния стадион „Васил Левски”. Четирима от тях са криминално проявени, известни за хулигански прояви.

Сред задържаните са и тримата софиянци, които предизвикали и участвали в масово меле в сектор „Г” по време на мача Левски-ЦСКА.

Един от тях е известен на органите на реда за хулиганство, спортно хулиганство и притежание на дрога, а друг е регистриран за хулигански прояви и нанасяне на средна телесна повреда. И тримата доскоро са изтърпявали забрани за посещение на спортни мероприятия.      

Двама непълнолетни софиянци са задържани за използване на забранени пиротехнически изделия и замеряне на играчите с изпочупените от тях седалки  по време на футболната среща ЦСКА-Лудогорец. 31-годишен плевенчанин бил задържан за същата проява по време на мача „Славия”-„ЦСКА”.

Тринадесет от  хулиганите ще бъдат съдени още днес от  Софийски районен съд, а един от непълнолетните ще бъде предаден на Комисията за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още по темата: футболни хулигани
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
14
 
4
 
! Отговори
тцтц преди 12 години
Кажи ми, че нарочно си го драснал с Ф?
4
22
 
16
 
! Отговори
Spdr преди 12 години
К*р за Лефски :D
3
9
 
5
 
! Отговори
лошоТията преди 12 години
До: 2:Ти Ташуне, що си доуен!!! Где ги мислиш ти тея неща мамин убавец...
2
9
 
20
 
! Отговори
Ташунко преди 12 години
Полицаите нямат ли си друга работа ,та се завират там където момичето си хвърля бомбичките?
1
8
 
20
 
! Отговори
лошоТията преди 12 години
Искам да права с*кс със хулиганката, защото и аз съм голЕм хуйлиганин!!!

Спонсорирани публикации