Таря Турунен проговори български

Над 2 500 фенове посрещнаха любимката си в зала Арена Армеец
Обновена: 28 яну 2012 18:49 | 28 яну 2012 13:51,
61

Таря Турунен се радва на възгласите на родните фенове. Снимка: Dnes.bg

 

Концертът на Таря Турунен в София със сигурност ще се запомни както от финландската метъл звезда, така и от феновете и най-вече организаторите.

Перипетиите започнаха преди два дни, когато певицата бе "арестувана" от тежкото време в Румъния. Шоуто й в зала Арена Армеец бе отменено, но с общи усилия от страна на нейния мениджмънт, този на залата и Loud Concerts все пак Таря излезе пред българската публика с ден закъснение.

Над 2 500 ентусиазирани почитатели на рока загряха за нейната поредна изява у нас с италианската група Scala Mercalli. В рамките на 30 минути те се радваха на възгласите на феновете. Като цяло обаче бандата не впечатли особено, а вокалът им напомняше твърде бледо на блендата на Роб Халфорд.   

След изявата им публиката наблегна на бирата, тъй като трябваше да изчакат подготовката на сцена и апаратура за изявата на Турунен.

Точно в 21.55 финландката се появи в целия си блясък под мощните възгласи на публиката. Първото парче "Anteroom of Death" мина в загадъчна обстановка. Пред сцената бе издигната полупрозрачна черна завеса с лика на певицата, а самата тя се появи с маска с рога.

Когато завесата падна Таря за пореден оът усети обичта на българската публика. И не случайно започна с "Благодаря" и "Добър вечер, София" на чист български. Тя изчетка феновете за топлото посрещане и се извини заради закъснението й с един ден.

Хората обаче бяха в залата да я видят и чуят на живо и Таря започна маратона от нови парчета и утвърдени хитове. 
  
В първата пауза овациите обра култовия барабанист Майк Терана, който в продължение на няколко минути демонстрира висша класа с палките.

Присъстваше и задължителния за всеки концерт на метъл кралицата акустичен сет.

След час и половина твърда музика с невероятния глас на Таря, шоуто бе към своя край. Но публиката определено не искаше да се раздели с нея и логично финландката ни зарадва с 15-минутен бис. В него прозвучаха и две от любимите песни на родната публика - "Die Alive" и "Until My Last Breath".

На финала Турунен обеща, че скоро пак ще е в България. Явно химията й с българската публика вече трудно може да бъде развалена.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още по темата: Таря Турунен
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
2
 
! Отговори
До 19 преди 11 години
За съжаление е така. Именно това е един от фактите, които ме карат да се срамувам, че съм българин.
51
0
 
3
 
! Отговори
До Анонимен преди 11 години
Човек, ти изобщо знаеш ли какво е чалга или май наистина си музикален инвалид. Чалгата е нещо тъпо, което не разбирам как хората може да наричат музика и да я слушат по цял ден и да висят пред Facebook. Аз съм на 12 и ненавиждам чалгата. Не съм като своите връстници. Чалгата за съжаление е само и единствено в България - нещо, което ме кара да се срамувам, че съм българин. Ненавиждам факта, че съм роден в България и съм българин. Чалгата е едно от нещата, които ме карат да се чувствам така.
50
0
 
4
 
! Отговори
do anonimen преди 12 години
Tи изобщо знаеш ли, какво означава чалга?! Или си пълен музикален инвалид, т.е. фен на Планета Пайнер...
49
10
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Таря е чалга
48
3
 
0
 
! Отговори
пенс преди 12 години
И кво работи туй моме?!
47
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Над 2 500 ентусиазирани почитатели на рока загряха за нейната поредна изява у нас с италианската група Scala Mercalli. В рамките на 30 минути те се радваха на възгласите на феновете. Като цяло обаче бандата не впечатли особено, а вокалът им напомняше твърде бледо на блендата на Роб Халфорд."__________________________________________________________Да, вероятно трябваше да поканят Judas Priest за подгряваща група :-) Отлично се справиха италианците, доста приятна група.
46
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Таря е уникална.Атмосферата на нейните концерти е култова.Чалгари да не коментират неща от които си нямат и идея.
45
0
 
6
 
! Отговори
Метала преди 12 години
Снимките са абсолютно просташки и аматьорски направени. Не може медия, която уважава себе си да публикува толкова нескопосано направени снимки с GSM!!!
44
14
 
2
 
! Отговори
до 51 преди 12 години
А като си помисля, че и аз някога съм слушал метал... Направо срам ме хваща!
43
13
 
2
 
! Отговори
до 51 преди 12 години
Словесния ти бълвоч само доказва правотата на написаното по-долу от мен. Няма по-големи простаци от металите. Плюс това са и агресивни и човекомразци. Въпреки че ненавиждам чалгата, все пак познавам много човечни чалгари. Но метали - не!
42
0
 
10
 
! Отговори
кк преди 12 години
Днес.бг сменете си фотографа! Мноого зле, а да публикувате снимки ей така, без да са обърнати дори в правилната посока - непростимо!
41
27
 
2
 
! Отговори
до 44 преди 12 години
Не знам коя е тая Андреа. Не се опитвайте да противопоставяте метал на чалга, защото сте жалки. Това са двете страни на една и съща монета. Простотия и пошлост лъха и от двете.
40
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
вижте, аз съм фен на Таря от времето когато беше в Найтуиш- супер е всичко. но не мога да слушам час или два само Таря. от две до три песни и след време пак. не мисля, че някой може да я слуша в продължение на цели два или три часа. малко ппресилено ми се струва. в изпълненията и има много тъга и меланхолия.
39
4
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Изумявам се от простотията, която се излива от слушащите чалга. Като не ви харесва определен стил музика, не го слушате и толкоз - после що гадните метъли и скинари ви счупвали от бой като им се мяркате пред очите. Ами ако сте нарекли някой техен идол бездарен или никому неизвестен сте си го просили. Таря поне със сигурност не е пяла на плейбек и не е печелила фенове по бельо, както повечето от чалга гилдията. След като не разбирате нищо от тази музика не коментирайте - ставате смешни - не друго
38
2
 
38
 
! Отговори
До 9 преди 12 години
Само,че има една малка подробност,ако беше чалга концерт билета нямаше да е 40-50лв а 4-5 лв...Нали се сещаш!?От там можеш да си направиш извода защо,на чалга концертите има повечко ***.50% -15 годишни още 40% *** и 10% неосъзнати ***,та това е жалката картинка на днешна България.И само да препомня за 2010 година на стадион Георги Аспарухов имаше около 60 000 при билет от 50-200лв Ако на Ивана или която и да е там,и бъде толкова билета бъди сигурен,че ще си пеят сами!:DD
37
2
 
26
 
! Отговори
До 40 - Йово: преди 12 години
Ами като певица не мога да я коментиран, защото не слушам такъв вид музика, ама като жена Е МНОГО СЛАДКА И Е ПОНЕ ХИЛЯДА КЛАСИ НАД ВЪПРОСНИТЕ ИЗКУСТВЕНИ СИЛИКОНКИ! НА МЕН ЛИЧНО МНОГО МИ ХАРЕСВА!
36
1
 
29
 
! Отговори
Rammstein преди 12 години
до ВСИЧКИ. :) Накратко. Никоя музика не е идеология.Всеки слуша каквото му хареса.Аз съм фен на рок и метъл,но слушам и друга музика ( без чалга).В крайна сметка не може един дето харесва круши ,да нарича слабоумен друг ,който харесва ябълки.Това са несериозни изказвания.За каквато и да е тема винаги ще има "ЗА" и "против". А Таря е страхотна :)
35
3
 
26
 
! Отговори
anonimna преди 12 години
Някой, върви си слушай Андреа и не се занимавай с неща, които не разбираш.
34
1
 
4
 
! Отговори
:) преди 12 години
mnogo tochno kazano, adash !
33
0
 
11
 
! Отговори
))) преди 12 години
страшно яка, а пък ти 41-някой - някой ще си и останеш

Спонсорирани публикации