Костов иска КСНС за енергийната сигурност

Намалените доставки на газ събуждали спомена от 2009 г.
Обновена: 6 фев 2012 18:24 | 6 фев 2012 18:24,
104
Костов иска КСНС за енергийната сигурност
Иван Костов Снимка: архив, БТА

ДСБ настоява за президентът Росен Плевнелиев да свика КСНС по въпросите на енергийната сигурност и независимост на страната, които да бъдат поставени пред всички отговорни институции. Това съобщи лидерът на партията Иван Костов.

„Това ще има силно въздействие върху външната и вътрешната ни политика. Ще постави като категорично условие те да се водят с оглед на засилване енергийната сигурност като съществена част от националната сигурност на страната“, смятат тъмносините.

Последното намаляване на доставките на Газпром за Европа с 30 на сто отново събужда спомена за кризата от януари 2009 г., когато г-н Путин, предаван по телевизията, спря крана за подаване на газ за България. За 16 дни българската икономика претърпя загуби за 500 млн. лв., припомни Костов.

Във визитата на държавния секретар на САЩ Хилари Клинтън у нас от ДСБ разчитат засилен интерес от натовските партньори към страната ни. България е обект на засилена дипломатическа активност по отношение на енергетиката, очакват се нови посещения на американски и руски представители, отбеляза Иван Костов.

Още по темата

Той добави, че до 30 март предстои да се вземе решение дали да бъде изградена АЕЦ "Белене" с остаряла руска технология. ДСБ от години настоява тези най-важни въпроси да не се решават в зависимост от силата на лобисткия натиск върху българските институции, коментира Иван Костов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Комунистите сте много забавни с опита си да изкарате Костов по-голям комунист от вас. И понеже герберите вече леко съжаляват, че се хванаха на Бойко на акъла, с радост приемат тази лакардия, белким така намалят чувството си за вина.
17
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ваньо колко обещаха от Шеврон бе, 10% обещаха ли? Що не кажеш на хората, че цената на енергийните ресурси се плаща по световни цени и няма значение къде се добива. Газпром, Шеврон и др. такива по евтино няма да ни продават. Ама то балъците край нямат тъй, че знаели човек.
16
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Все някой трябва да защитава националните интереси, и с това нямам предвид да се репчи на "злите западни империалисти".
15
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Добра идея. но първо трябва да се свика съвет заради бедственото положение в някои райони. Очакват се и още валежи и много минусови температури. Веднага след това обаче съм на мнение, че един КСНС за енергийната независимост е повече от належащ, не може всяка зима да зависим от благоволението на Русия.
14
1
 
1
 
! Отговори
Den Haag преди 12 години
Doskoro be firmena taina che gaz pri minus 163 gradusa, namalqwa obema si 400 puti.Zapomnete towa. Sega towa se izpolzwa pri skladirane i transportirane na gaz. No pri niski temperaturi gaz se transportira po trudno , i ottam po bavno.
13
8
 
2
 
! Отговори
ime преди 12 години
*** няма ли кой да го застрелят тоя мазен *** се питам аз?
12
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Що лъжеш ве, маймун?газпром ни доставят договорено, не ни доставят това което сме поискали над него. И още - АЕЦ-а дето искат да ни го строят руснаците не е по остаряла технология. По- нова от това ниво, на което е тяхната, към момента в света няма. Нова ще има, ама най рано след 10 години и то новото ще е в някоя допълнителна система за мониторинг.
11
4
 
3
 
! Отговори
Den Haag преди 12 години
Kostov i negowata 10% banda , koqto izkormi ikonomikata na Bulgaria.kak moje tozi chowek da se pokazwa i da prawi izqwlenia?
10
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Иване,този път си 100% прав и те подкрепям!
9
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не лъжи бе, Костов! Не е имало намаляване на договорените доставки. Просто допълнителните ни заявки не са изпълнени сто процента. Същота стана в цяла Европа.
8
7
 
10
 
! Отговори
Довиждане Костов преди 12 години
Аман от Костовите маймунджилъци! Изпаднал е от политиката - да се примири и да си стои в Драгалевци и да си пише измислените и лъжливи мемоари!Довиждане, другарю Костов!
7
7
 
13
 
! Отговори
чочо преди 12 години
*** МРЪСЕН. Умират хора, той за комисионни мисли. ***.
6
6
 
8
 
! Отговори
от 7 преди 12 години
Явно някои хора много обичат да купуват горива на високи цени щом ми слагат минуси на предния коментар.
5
7
 
7
 
! Отговори
Петко преди 12 години
тоя и на снимка да го видиш - шамар да му удариш.
4
9
 
11
 
! Отговори
иху преди 12 години
Костов,още ли не си на 4 километър?!
3
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Няма ли алтернативни енергийни източници - и Газпром и Лукойл ще продължават да ни продават на високи цени горивата! Така че нека да се замислят поне малко тези които плюят по Костов!
2
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
другарю КостОф как мирише *** на госпожа Хилари Клинтън ,кажи си докато лиза, подуши ли го нещастен продажен ***
1
9
 
10
 
! Отговори
ФАКТ преди 12 години
Луд умора няма.

Спонсорирани публикации