Костов иска КСНС за енергийната сигурност

Намалените доставки на газ събуждали спомена от 2009 г.
Обновена: 6 фев 2012 18:24 | 6 фев 2012 18:24,
104
Костов иска КСНС за енергийната сигурност
Иван Костов Снимка: архив, БТА

ДСБ настоява за президентът Росен Плевнелиев да свика КСНС по въпросите на енергийната сигурност и независимост на страната, които да бъдат поставени пред всички отговорни институции. Това съобщи лидерът на партията Иван Костов.

„Това ще има силно въздействие върху външната и вътрешната ни политика. Ще постави като категорично условие те да се водят с оглед на засилване енергийната сигурност като съществена част от националната сигурност на страната“, смятат тъмносините.

Последното намаляване на доставките на Газпром за Европа с 30 на сто отново събужда спомена за кризата от януари 2009 г., когато г-н Путин, предаван по телевизията, спря крана за подаване на газ за България. За 16 дни българската икономика претърпя загуби за 500 млн. лв., припомни Костов.

Във визитата на държавния секретар на САЩ Хилари Клинтън у нас от ДСБ разчитат засилен интерес от натовските партньори към страната ни. България е обект на засилена дипломатическа активност по отношение на енергетиката, очакват се нови посещения на американски и руски представители, отбеляза Иван Костов.

Още по темата

Той добави, че до 30 март предстои да се вземе решение дали да бъде изградена АЕЦ "Белене" с остаряла руска технология. ДСБ от години настоява тези най-важни въпроси да не се решават в зависимост от силата на лобисткия натиск върху българските институции, коментира Иван Костов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ДСБ-ТУРСКИ ***
37
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Що ненормален *** трябва да е един човек да гласува и вярва още на този крадлив димирджия със сини венци
36
1
 
2
 
! Отговори
продължение на 64 преди 12 години
и не за друго, а точно защото в индия живеят над един милиард човека, кой от кой по-различни, явно е, че онези, които вземат решения за тях, са в пъти по-далновидни и по-реалномислещи от неколцина запленени от рухнала нищоструваща доктрина, запрограмирала ги с вярност към отдавна несъществуващ господар и неговото учение - колкото и да мърсят форумите, всичко се вижда отдалеч, не от самолет, ами от космическа совалка се вижда. но пък са пример за бягство от действителността.
35
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
КОСТУФФФФ ,ТИ *** ШИСТОВИЯ ГАЗ МИ КАЖИ НЕЩО ЗА САПИО
34
4
 
8
 
! Отговори
до 62 преди 12 години
Значи да плащаме по 500 долара газта на руснаците не е разграбване , а да си добиваме наш газ е разграбване , нещо не ти се връзва логиката !!!
33
3
 
2
 
! Отговори
vevei преди 12 години
Да бъдат изхвърлени всички "икономисти" от управлението.... А,... не виждам къде е Дел. Добревият. Той е много голям енергиен експерт... Костовият кога започна да разбира от енергетика..... да нер говорим за останалите.....
32
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
алелемале как заквичаха всички добре дресирани през телевизора.. защото скоро множеството ще види фактите, че откакто има още един начин за добив на газ, западноазиатските славяни вече не са световен монополист и багерчета раждат от яд. примери? полша изгони техните слуги от властта, и е в пъти по-добре от нас, значи техните решения са по-работещи от на другите с подобно минало. индия - имаше договор за над двадесет "модерни" атомни централи, и ги отказа до една. безусловно.
31
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Този мръсен *** да върви при своя цар - Киро ***.
30
4
 
9
 
! Отговори
Спонги преди 12 години
ПП. Костов е прав, но в момента прокарва една линия за отмяна на мораториума върху проучването и добива на шистов газ. Въпреки, че съм един от ревностните му подръжници, не съм съгласен с това. Така е в демокрацията. Може да ме загуби като избирател.
29
6
 
8
 
! Отговори
анализатор преди 12 години
Едни въпроси :1. Защо 60 години се сондира с фракинг в БГ за всичко/друг метод просто няма за газ и нефт/ и нямаше никакви протести против този метод ?2.Някой виждал и чувал ли е за отровени води и природа от това ?3.Колко струват "спонтанните" протести и кой даде парите ?4. Знаете ли , че САЩ имат вече по-голям добив на газ /само от шисти/ от Русия ?5. Знаете ли ,че Русия се "изхранва" най-вече от продажба на горива ?6. Кой според вас има сметка у нас да не се добива газ ? ЕЛЕМЕНТАРНО !
28
2
 
6
 
! Отговори
Спонги преди 12 години
40% акциз и върху него 20% ДДС, това прави 48+20=68%.Както би казал майор Маринкин - Ашколсун, машшала, аферим, еваларката на таквиз управници.
27
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Прав е Костов, както обикновено! Защо други не поставят същите въпроси?
26
2
 
10
 
! Отговори
алоо преди 12 години
Относно цените на горивата - 40% от тях е акциз и 20% е ДДС. А сметнете колко са ни натоварили нашите любими ***.ераси, които ни управляват
25
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да наричаш *** най- успешния министър председател на РБ а *** - хора , това го може единствено и само един ЮДОКОМУНИСТ!!! За това е необходимо да притежаващ стабилна доза ПРОСТОТИЯ - НЕОТМЕНЕН БЕЛЕГ НА ЮДОКОМУНИЗМА!
24
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Трита руски МОНОПОЛИСТА са Лукойл Газпром и Росатом и фактите са следните: 1 Цените на бензин и дизел на монополиста лукойл удариха рекорд в историята на Б-я! 2 Цените на газа са най-скъпите в ЕС на нас българите и двойно по-високи от цените в САЩ! 3 Цената на електрическият ток е равна с тази във Франция! Всички тези цени биха били абсурдни дори за страна със средни доходи в ЕС а за най-бедната е просто безумно! Като добавим и монополите в захарта и другите хранителни стоки и става нетърпимо!
23
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
***
22
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
БОЙКО ИМ ГО НАВРЯ ДВОЕН И ТРОЕН НА ВСИЧКИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ ОТ ПРЕДИШНИТЕ УПРАВЛЕНИЯ.
21
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
МЕЖДУ КОСТОВ,ПЪРВАНОВ СТАНИШЕВ----РАЗЛИКА НЯМА...НЯМААААААВ ЕДИН ОТБОР СА---МАФИОТСКИЯ.ЖАЛКО ЗА МИЛИОНИТЕ ИЗЛЪГАНИ БЪЛГАРИ ПО СИНЯТА ИДЕЯ----ТЯ БИЛА ЧЕРВЕНА...........
20
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Драгалевският крадец плаща ли си, за да пишете всеки ден за него??! Що за наглост!
19
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"След първата си среща с премиера Бойко Борисов президентът Росен Плевнелиев каза, че вероятно първото заседание на КСНС ще бъде през март и ще е за реформите в сектора сигурност." ... Бате Ваньо, ...комсомолското е обещало на Боце през март и то за друго, ...*** да не мислиш, че ще крещи, ...както са пънеше, ... най-много да измяука тихичко!

Спонсорирани публикации