Скандал в стрелбата. Гроздева обмисля бойкот на Олимпиадата

Олимпийската ни шампионка иска оставката на шефа на федерацията
Обновена: 14 фев 2012 15:04 | 14 фев 2012 10:35, Красимир Ангелов
108
Скандал в стрелбата. Гроздева обмисля бойкот на Олимпиадата
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Сериозен скандал се заформя в родната спортна стрелба в последните дни.

След като в края на изминалата седмица Федерацията по спортна стрелба изключи клуба на двукратната олимпийска шампионка Мария Гроздева, звездата в спортната ни стрелба се закани, че няма да стреля за България на Олимпиадата в Лондон това лято, ако шефът на федерацията Камен Шишманов не подаде оставка.

"Или той, или аз. Нека да видим кой е по-важен за Олимпиадата в тази държава", категорична бе Гроздева пред bTV.

Златната ни медалистка от Сидни 2000 и Атина 2004 обясни, че действията на Шишманов са целенасочени, като целта му е чрез изключването на клуба на Гроздева да получи глас по-малко срещу себе си на Общото събрание на 11 март.

По думите на спортистката така се подсигурявал само с клубове, които са му верни, а тяхната подкрепа купувал със средства от държавната подкрепа, предназначена за другите отбори.

"Държавата и Министерството на спорта имат целево отпускане на средства. Сега, вместо да отидат тези пари за нашата подготовка и за обезпечаване за състезанията, той иска да ме качи на автобус, за да стигна до турнира в Германия.

Държавата е отпуснала достатъчно и не ощетява най-добрите. Но те минават през федерацията и не достигат до нас”, разказа олимпийската шампионка.

Мария Гроздева отбеляза, че посочената причина за изключването на клуба й според шефа на федерацията била липсата на дейност, тъй като негови състезатели не участвали на държавни първенства.

Гроздева обясни, че е пропуснала двата шампионата през миналата година, защото е била на турнир в чужбина по същото време.

От своя страна Камен Шишманов обясни, че според правилника на федерацията всички спортни клубове са длъжни да участват в държавни първенства, за да се види, че развиват дейност.

Той уточни, че олимпийската шампионка може да продължи участията си от името на федерацията, но в само международни турнири.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
37
 
! Отговори
Валя преди 12 години
Аз искам оставката на шефовете на всички спортни федерации.
6
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Писна ми от Шишмановци в тая държава,дето само крадат и мътят водата! Като едно време - през комунизма! Все има някой като него да прецаква можещите!!! ГАд!
5
25
 
11
 
! Отговори
до1 преди 12 години
защо да се гаври, има правила и трябва да се спазват, ама джуджето иска да е над правилата и само пари да ***
4
5
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Само така - няма да се даваш Мария. Ние сме с теб!!! Натрий носа на всички некадърници - дано се освестят къде и с кого си имат работа. Спорт в офиса на стол и бюро не се практикува.
3
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Имам усещането, че Мария ще го уцели в десетката, ако реши :D
2
4
 
49
 
! Отговори
KOKO преди 12 години
МАРЧЕ ВЗЕМИ ГО НА ПРИЦЕЛ......И ПРАВО В ДЕСЕТКАТА.
1
4
 
46
 
! Отговори
Пенчо преди 12 години
Този Камен Шишманов се гаври!

Спонсорирани публикации