Разследват Христо Стоичков за фалита на Парма

Прокуратурата погна още 10 бивши звезди на клуба
Обновена: 29 фев 2012 14:46 | 29 фев 2012 13:31, Георги Пешев
71
Разследват Христо Стоичков за фалита на Парма

Прокуратурата в Италия погна Христо Стоичков и още 10 звезди на Парма от периода 1995-2003 г. за фалита на клуба при президента Калисто Танци, пише "Гадзета ди Парма", цитиран от "Стандарт".

От 2002 г. бизнесменът е в затвора за пране на пари и за участието му в колапса на компанията "Пармалат", която притежаваше Парма. Стоичков, който сега е треньор на Литекс, игра за "жълто-сините" от 1995 до 1996 г. и вкара 5 гола в 23 мача.

Другите разследвани играчи са Дино Баджо, Ернан Креспо, Хуан Себастиан Верон, Енрико Киеза, Лилиан Тюрам, Масимо Крипа, Лоренцо Миноти, Томас Бролин, Фаустино Асприля и Луиджи Аполони.

Те са обвинени, че помогнали за банкрута на клуба в съучастие с Танци и дясната му ръка Доменико Барили. Разследват се и други 17 души, включително бивши изпълнителни директори на Парма като Фабрицио Ларини (сега в Удинезе).

Според прокуратурата Танци и Барили отклонили 10 млн. евро от "Пармалат" чрез фалшиви рекламни и промоционални договори с играчите. Футболисти обаче никога не били участвали в реклами или други подобни прояви.

Паралелно разследване е насочено към настоящия играч на Фиорентина Амаури. През 2000 г. Танци плаща 3,5 млн. за родения в Бразилия италиански национал на консултантска фирма, въпреки че го взима без пари от Белинзона (Швейцария).

Още футболни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още по темата: Христо СтоичковПарма
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тия нямат право да се занимават с Ицката бе каквис а тиа бе, ицо стойчков е наша легенда и си е той.
63
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Крайно време е *** от Кюрдистан Ицо-рендето да го тикнат в пандиза.А след него и приятеля му Боко-тиквочев.
62
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
63, има законни и незаконни начини за печелене на пари. Стоичков е разследван за участие в ИЗМАМА, а не затова, че е взимал пари. Това го прави предполагаем престъпник. И не си ти този, който ще каже дали е виновен или не. Италианците си знаят работата.
61
2
 
7
 
! Отговори
BG преди 12 години
Където има комунистическа (цесекарска) връзка - винаги смърди на ***.
60
0
 
1
 
! Отговори
Пармалат преди 12 години
Няма срок за презизвикалите фалита. За това той трябва да отговаря. Солидарно.
59
0
 
6
 
! Отговори
hu hu hu преди 12 години
То туй да не е като да мушкаш жевната на Веско Маринов.
58
2
 
2
 
! Отговори
неутрално преди 12 години
Не защищавам никого, но ПРАКТИКАТА навсякъде е била видни футболисти да бъдат "ухажвани", "облажвани", нито Стоичков е виновен, нито пък Калисто Танци е първият, който ги задържа чрез "екстри" и "бонуси'!! Всяка вечер по РАИ показват какво е било при Берлускони( един вкусен безотчетен "Гювеч"- папай на воля!) .Сега са доволни от Марио МОнти, който слага ред ДОРИ и при данъците на католическата църква. Каквото направят сега итал. футболисти, това ще направи и Стоичков! Не се рита за слава,а пари!
57
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Доктор Стоичков може и да се е пооблажил.
56
2
 
6
 
! Отговори
80539 преди 12 години
е, сега може да стане труньор на затворниците. Може от там да почне възходът му като тренер.
55
0
 
7
 
! Отговори
КАМАТА преди 12 години
Аз помня ли къде съм се подписвал,аз на български не могъ да четъ па камо ли на италиански,абе нали взех парите сега ще ми пръднат на дядовия !
54
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
съм тайм люн,съм тайм уин
53
1
 
1
 
! Отговори
Разследват Стоичков, преди 12 години
но не за това , а за щурия шут , който наклони кулата в Пиза .
52
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
*** 54 ... КОЙТО СИ ГО МОЖЕ , СИ ГО МОЖЕ , А ТИ ДУХАЙ ЧОРБАТА И ХОДИ СЕ МОЛИ НА БАБА СИ ДА ТИ ДАДЕ 2 ЛЕВА ОТ ПЕНСИЯТА ...
51
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"доктора" на млади години можеше да рита топка, после поодъртя, понаду се, поояде се и взе да става смешен. Като треньор пък - да не говорим!А за далавера и мръсни кинти, сигурно го бива - спомнете си го с рекламната фланелка на ВИС-2 в средата на 90-те...Ще го нахонорят, гаранция - сега с новия премиер и антикризисните мерки в Италия. А като се прибави и съдебната им акция спрямо дЕдо Берлускони.....
50
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ЕЙ , ТОВА ЖУРНАЛИСТИТЕ СТЕ ГОЛЕМИ *** ... РАЗСЛЕДВА СЕ КАЛИСТО ТАНЦИ , А НЕ ХРИСТО СТОЙЧКОВ И КОМПАНИЯ ...ТЕ НЕ СА СЕ РАЗПОРЕЖДАЛИ С ФИНАНСИЙТЕ НА КЛУБА, САМО СА БИЛИ НАЕТИ РАБОТНИЦИ ВЪВ ФИРМАТА ... АКО ГЛАВНИЯТ ПРОКУРОР , НАПРИМЕР ЖИВЕЕ В БЛОК,КЪДЕТО ИМА 40 АПАРТАМЕНТА И ХВАНАТ НЯКОЙ ЧЕ КРАДЕ ТОК, КАКВО ЩЕ ПИШЕТЕ ??? ГЛАВНИЯТ ПРОКУРОР КРАДЕ ТОК , ТОВА ЛИ ?????
49
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
лично Бончо Генчев ми е казвал,че Ицо Стоичков се върнал от Парма при подписването на договора с 2 мил.$ кеш,в куфарче.и като се видя тогава колко игра Ицата ясно беше,че е някаква далавера..
48
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Доктор Стоичков към учениците: "Повичи ибети, по-малко учети"
47
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ще му се "нахонори" на Стойчков "каузата"!!! И в 23 мача, 5 гола? За какво са го държали?
46
3
 
16
 
! Отговори
фен преди 12 години
44,ако твоето Ице е олицетворение на успешен и достоен български спортист-заври си го отзад.Моите най-големи уважения към всички големи наши спортисти,които градят много по-добър имидж на България пред света.
45
1
 
16
 
! Отговори
Темерут преди 12 години
А, бе защо сте се хванали да сравнявате Стоичков и Гунди? Това са двама футболисти от различни епохи! В ерата на Гунди нямаше как да излезе БГ футболист да играе навън!