Разследват Христо Стоичков за фалита на Парма

Прокуратурата погна още 10 бивши звезди на клуба
Обновена: 29 фев 2012 14:46 | 29 фев 2012 13:31, Георги Пешев
71
Разследват Христо Стоичков за фалита на Парма

Прокуратурата в Италия погна Христо Стоичков и още 10 звезди на Парма от периода 1995-2003 г. за фалита на клуба при президента Калисто Танци, пише "Гадзета ди Парма", цитиран от "Стандарт".

От 2002 г. бизнесменът е в затвора за пране на пари и за участието му в колапса на компанията "Пармалат", която притежаваше Парма. Стоичков, който сега е треньор на Литекс, игра за "жълто-сините" от 1995 до 1996 г. и вкара 5 гола в 23 мача.

Другите разследвани играчи са Дино Баджо, Ернан Креспо, Хуан Себастиан Верон, Енрико Киеза, Лилиан Тюрам, Масимо Крипа, Лоренцо Миноти, Томас Бролин, Фаустино Асприля и Луиджи Аполони.

Те са обвинени, че помогнали за банкрута на клуба в съучастие с Танци и дясната му ръка Доменико Барили. Разследват се и други 17 души, включително бивши изпълнителни директори на Парма като Фабрицио Ларини (сега в Удинезе).

Според прокуратурата Танци и Барили отклонили 10 млн. евро от "Пармалат" чрез фалшиви рекламни и промоционални договори с играчите. Футболисти обаче никога не били участвали в реклами или други подобни прояви.

Паралелно разследване е насочено към настоящия играч на Фиорентина Амаури. През 2000 г. Танци плаща 3,5 млн. за родения в Бразилия италиански национал на консултантска фирма, въпреки че го взима без пари от Белинзона (Швейцария).

Още футболни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още по темата: Христо СтоичковПарма
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
1
 
1
 
! Отговори
Темерут преди 12 години
До 45: Кажи, шефе? Кво стаа?
43
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Защо не работите, а пишете глупости?
42
14
 
6
 
! Отговори
ДО 40 преди 12 години
МАЙ ТИ НЕ СИ ЧУВАЛ ЗА ХРИСТО СТОИЧКОВ А НЕ НИЕ ЗА АСПАРУХОВ А?!?.... ПО КАКЪВ НАЧИН МОЖЕ ДА СРАВНИШ УСПЕХИТЕ НА ИЦО СЪС ТЕЗИ НА ГУНДИ?!?! КАЖИ МИ ПО КАКЪВ?!?! ЗЛАТНА ТОПКА?!? ЗЛАТНА ОБУВКА?!? КУПА НА ЕВРОПЕЙСКИТЕ ШАМПИОНИ?!? КУПА НА НАЦИОНАЛНИТЕ КУПИ?!? КУПА НА УЕФА?!? ГОЛ В ФИНАЛ ЗА МЕЖДУКОНТИНЕНТАЛНАТА КУПА?!? БРОНЗ ОТ СВЕТОВНО ПЪРВЕНСТВО?!? АСПАРУХОВ ИМА ЕДИН ГОЛ НА "УЕМБЛИ" В КОНТРОЛЕН МАЧ И ТОВА Е ПОЧТИ ЦЯЛАТА МУ КАРИЕРА! ТАКА ЧЕ ХОДИ ТОВА ДА ГО ГОВОРИШ ПРИ ПРИЯТЕЛЧЕТАТА СИ ОТ "ГЕЙ АРЕНА"!
41
0
 
8
 
! Отговори
Темерут преди 12 години
Аз с удоволствие бих му го казал и в очите, обаче след това ще трябва да се бия с него :) Нема начин, да не поиска да ми прасне една... И, нема начин, аз да не искам да му я върна, че и в повече :)
40
0
 
11
 
! Отговори
БТК преди 12 години
Оставете "мамата" на мира ... кажете Багата как е?!
39
1
 
13
 
! Отговори
Доктор Стоичков преди 12 години
Манете тез глупотевини дет се пишат за мене...! Искам тука... тържествено да обещая на Гусин Гриша Ганчев че през пролетта със сигурност............... ЩЕ СПАСЯ ЛИТЕКС ОТ ИЗПАДАНЕ В Б ГРУПА!!!!!
38
1
 
6
 
! Отговори
до 20 преди 12 години
эа това , че е най - добрия , нещо си мисля , че много грешиш ... а случаино да си чувал нещо эа г е о р г и а с п а р у х о в ..... явно не си , эа твое съжаление ........
37
2
 
0
 
! Отговори
Доктор Стоичков преди 12 години
Ше им _ _ _ мамата!!!!!
36
8
 
1
 
! Отговори
Друг Темерут преди 12 години
Царе сте да плюете! В това равни нямате. Колко от вас биха му казали в очите нещо?
35
3
 
10
 
! Отговори
Темерут преди 12 години
Zorin щеше да си абсолютно прав, ако не се касаеше за Христо Стоичков, той си е ***, и е щастлив в глупостта си :) След, като твърди, че по-*** не можел да стане, но по-умен можел, какво да говорим... Тя свинята си е щастлива в *** и мръсотията, кога един *** може да разбере, че е ***? Като стане поне за момент достатъчно умен, за да го разбере! Ама, с наш Ицо, едва ли може да стане това...
34
2
 
9
 
! Отговори
коко преди 12 години
според мен може ли по култура, възпитание, интелект и чар да сравнявате един Марко ван Бастен със Христо ван ***!! и *** тъпите новини, но може би ние сме зле защото ги четем!!
33
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ицата ша излези баш гепач
32
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аре наш Ицко у киреча хахахахахахахахаха
31
5
 
13
 
! Отговори
Охранител преди 12 години
Щом нашият е там, няма начин да няма далавера...вижте какво става сега с бонусите...балканец ли е и чуе ли за пари е първи в далаверата! А на всичкото отгоре е и ***, колкото си искаш, за да може да скрие и да направи, каквото и да е както трябва...
30
1
 
4
 
! Отговори
Темерут преди 12 години
Ама, и тия се сетили, кога да разследват, и кого... доста е несериозно това.
29
3
 
9
 
! Отговори
фен преди 12 години
Гацо Бацов е ангелче пред тая кирлива МАЙНА!
28
3
 
11
 
! Отговори
бисер преди 12 години
стоичков е само един преебък.
27
1
 
9
 
! Отговори
ратко преди 12 години
Стига сте го плюеи.Никой не се интересува вече от него.
26
3
 
29
 
! Отговори
zorin преди 12 години
Тоя е голям ***.Живота го надари с талант, даде му каца с мед, а той само с приказките си я напълни с ***.Един ден ще го осъзнае и ще разбере, че вместо да изживее един невероятен живот, той е изживял само собственната си глупост.***.
25
9
 
1
 
! Отговори
Хонорис Кауза преди 12 години
Браво, Ице!