Обвиненият за убийството на студента не е пил, а искал да си почива

Прокуратурата удължи мярката за задържане на Илко на 72 часа
Обновена: 1 мар 2012 14:53 | 1 мар 2012 14:00,
626
Обвиненият за убийството на студента не е пил, а искал да си почива
Блокът, в който убиха 19-годишния студент. Снимка: Булфото

С постановление на Софийска градска прокуратура мярката за задържане на 19-годишния Илко Радев от Добрич е удължена на 72 часа.

На този етап му е повдигнато обвинение по чл. 115 от НК за умишлено убийство, съобщиха от МВР.

Илко Радев беше задържан заради убийството в Студентски град, където след скандал беше убит 19-годишният Марио Данчев.

Илко, който е съквартирант на убитото момче и на брат му близнак Мартин, е бил с 0% съдържание на алкохол в организма, съобщи МВР шефът Цветан Цветанов.

По думите му той е бил човекът, който си е легнал навреме, човекът, който е искал да си почива, "но впоследствие е възникнал този инцидент, който завърши с фатален край".

Останалите младежи, участвали в скандала, вчера бяха разпитани и освободени.

Още по темата

В нощта на инцидента двамата близнаци отишли в дискотека "Black house", където са се почерпили с алкохол.

Мартин се прибрал и е започнал да блъска по вратата. През това време съквартирантът Илко е спял, но се е събудил и е заключил вратата, за да не може Мартин да счупи нещо в стаята.

Тогава Мартин се е обадил на брат си, който е дошъл с приятеля си Владимир Борисов и е започнала свадата.

"Не бих искал да влизам в детайли, защото все още текат действия и не бих искал да опорочаваме действията на прокуратурата и разследващите полицаи. Има достатъчно доказателства, за които прокурорът е сметнал, че лицето може да бъде задържано", посочи Цветанов.

Според него проблемът сред младите хора е много глобален и той е натрупван с годините на демокрацията.

"Много от тези млади хора израснаха в годините на прехода. Бяха лансирани на улицата и по заведенията други ценности, които се възприемаха за начин на поведение в обществото", смята Цветанов.

Според вътрешния министър най-важна за възпитанието на един човек е семейната среда и отношенията между отделните хора.

"В тази посока трябва да се работи много. В последните години имаме засилване дори и на агресията сред най-младите, най-малките. Трябва да участваме активно като граждани на това общество, като родители, всички ние трябва да сме съпричастни към проблемите на младите и да търсим начин и форма за диалог, да решаваме тези проблеми заедно", посочи още вътрешният министър.

Назначени са експертизи на иззетите веществени доказателства от мястото на убийството.

Работата на разследващия екип по тежкото криминално престъпление в Студентски град продължава.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


626
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
505
1
 
39
 
! Отговори
студента преди 12 години
Не мога да разбера, защо трябва да бъде обвинен Илко ?!? Хем той е бил, нападнат, хем в крайна сметка той виновен ... това само в България може да се случи... Или хубаво или нищо за мъртвите казват хората, но трябва да признаем, че убитото момче чисто и просто се е чудел как да се заяде и буквално си е търсил белята ... Жалко, наистина никой не заслужава да умре в такава ранна възраст, но според мен Илко нямам никаква вина за станалото ...
504
0
 
36
 
! Отговори
ана преди 12 години
Илко се е защитил . Не трябва да лежи в затвора и да се провали бъдещето му ,заради тези не знаещи какво правят пиендурници!
503
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Докато има чалга,ще има деградация!
502
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Момчето е убило при самоотбрана. Бил е нападнат от трима пияни, а може би дрогирани? Преди общежитията се заключваха в 22.00 ч. Всички, които искаха да пият трябваше да го правят тихо, да не пречат на съседите, или да пият извън общежитието. Защо са настанили студенти от Перник в общежитие? Всеки ден хиляди студенти, ученици и работници пътуват от Перник до София, а близнаците, вероятно с подкуп, са настанени в общежитие? След като са искали да пият и бият-да си бяха наели апартамент.
501
2
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Като си помисли човек - това момче Илко го обвиняват не защото някой го е видял да убива, а защото е от "другия лагер" - не от тройката пияници...
500
2
 
35
 
! Отговори
ivan преди 12 години
Ilko go poznavam mnogo dobro s momcheto sme bili v edno daskalo ikonomikata v dobrich polovin godina hodihme na fitnes i sym obshtuval s nego dobro momche i teq bokluci sa go pridizvikali trqbva da se pomilva !!! ako ne go pomilvat az shte gi pomilvam shibana dyrjava
499
0
 
52
 
! Отговори
Нямам нищо против преди 12 години
перничаните,даже имам близки и приятели от този град. Също така, съжалявам, че един толкова млад човек си е отишъл от този свят без време. Но не мога да не подкрепя 580. Не може някой да си въобразява, че светът съществува само за негово лично удобство и заради глезотиите си да пренебрегва интересите на околните, дори когато става въпрос за жизнено важните нужди на други младежи.Братята не са бедни и могат да спят у дома си,но заемат и общежитие!Друг иска да спи,но те го тормозят за развлечение!
498
0
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако не беше убил него щяха да убият. Нашата чалга държава ни предлага два вариянта - затвор или гробища. Избора си е наш !
497
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
577, лоша реклама правиш на перник.... излагаш си града. колкото повече пишеш излиза, че всички от там са ***. ама сигурно толкова си можеш....
496
0
 
47
 
! Отговори
Не ги познавам - преди 12 години
нито този Илко, нито двамата братя. Някои факти обаче се натрапват. Братята живеят близо до Сф,пътуват си редовно до Перник и обратно със собствен автомобил,но въпреки това считат,че щом има възможност да заемат места и в общежитие,не се отказват и от това.А местата в общежитията не достигат.Извън класацията за настаняване в общежитие остават студенти,които живеят далеч от Сф. Да не забравяме,че е пуснат автобус по линията Перник-София,само заради перничаните-студенти.Май братята са разглезени!
495
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Перничани се развихриха из форума! Аман от "биткаджии"...
494
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Перник толкова близо до големия град, в същото време толкова далече!
493
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Всеки, който защитава и оправдава алкохолизирани гамени е деградирало подобие на човек.
492
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нали! И аз така казвам! Кво пък толкова са направили тез добрички момченца - заплашили са го, строшили са вратата, били са го, кво толкова? Как може да се защитава тоз лош такъв? Я да си вземе вазелина и да се огъзва, така няма да го обвиняват после в умишлено убийство!!!
491
1
 
38
 
! Отговори
НИКОЙ преди 12 години
Съгласен съм с 6: Почти съм сигурен, че ще оправдаят момчето. Все пак е нападнато през нощта от 3-*** пияни(може би и употребили наркотици в дискотеката).Лошото е, че това момче няма да е същото вече. Все пак в главата му постоянно ще са мисли и спомени от случилото се. Все пак е убил човек и ако е малко по - слаб психически може да не издържи. Държавата да не се чуди какво да прави ами да изпрати при него и един психолог да поговорят.И да арестува останалите 2-*** за заплаха, побой и нарушаване на обществен ред.
490
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
566, и кво викаш? пикльовците от перник са съвсем невинни, а? но ценностната система, която демонстрираш говори достатъчно ясно за твоя морал. ти си същия ненормалник като тях.
489
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това перничани са големи ***- вместо да се забиват с няколко мацки в дискотеката и да си пият, те ми тръгнали да се бият!
488
0
 
7
 
! Отговори
НИКОЙ преди 12 години
от: 543-НИКОЙПиша този коментар въз основа на съседи на Илко! Не вярват!Набеден!Оф, тези съседи нямат компютри-разходете се до Добрия,уважаеми репортери от "Днес.бг"!
487
2
 
8
 
! Отговори
563 преди 12 години
айде, отивай да се напиеш и после да не забравиш да си потрошиш вратата, по примера на кумирите ти...
486
2
 
4
 
! Отговори
561 преди 12 години
ауу, заплашваш вече? преди да си пил даже? а какво ли са правили на трезва глава лекенцата, които защитаваш....?