Сириъс са нещата. Вервайте ми! Ваш Сакскобургготски

Все пак Царя вижда и известни оптимистични перспективи
Обновена: 29 мар 2012 15:00 | 29 мар 2012 14:15,
178
Сириъс са нещата. Вервайте ми! Ваш Сакскобургготски
Царя търси доброто на страната. Снимка: архив Булфото

Бившият премиер Симеон Сакскобургготски определи ситуацията у нас като сериозна, но с известни оптимистични перспективи.

Думите му чу председателят на Европарламента Мартин Шулц, след като от два дни Царя е в Брюксел, за да се срещне с ръководителите на основните политически групи в ЕП.

На въпрос на журналисти да уточни какво има предвид под "сериозна ситуация в България", Сакскобургготски каза:

"Има различни мнения, има голями и важни решения, които предстоят, и вече изборите, които наближават, въпросът е сериозен, може би, така, думата малко по-тежка, защото на английски сириъс (сериозен - бел.ред.), нали, но ще трябва да се гледа на нещата по един аналитичен и внимателен начин", обясни Сакскобургготски, цитиран от БНР.

Още по темата

Той допълни, че управляващите в България правят в момента каквото могат.

"Не може да се очаква всичко", каза Сакскобургготски и отбеляза, че по времето, когато е бил премиер, се е налагало "като гръмоотвод да обира критиките, но това са нормални работи".

Бившият премиер обаче бе сдържан в оценката си за решението на правителството на Бойко Борисов, подкрепено днес и от НС, за спиране на проекта за АЕЦ "Белене".

"Считах, че проектът за АЕЦ "Белене" е положителен за страната, но има много по-големи експерти от мен", отговори Сакскобургготски на въпроса защо неговото правителство е размразило проекта за втора атомна централа в България.

Бившият министър-председател посочи, че с това решение е гледал в перспектива за страната за 2025 или 2030 година и му се струвало, че още един ядрен реактор ще се отрази положително на България.

Той обаче уточни, че това е въпрос на експерти и на хората, които наистина са запознати с енергетиката.

За срещите си в Брюксел Симеон Сакскобургготски обясни, че е там, за да търси "доброто на страната", а не политическа подкрепа в срещите си за партия или пък за отделен политик.

"Не съм партиен човек", отсече той.

Експремиерът коментира, че всяко управление прави пропуски и е невъзможно страната ни да се възползва максимално от ползите от членството си в ЕС.

"Максимално добре е идеално, то това едва ли е реално", уточни Сакскобургготски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
10
 
13
 
! Отговори
МАЛТА преди 12 години
хахаха ***, клоун .....не не няма такава дума която да е подходяща
71
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
xasan kak e?verno li dnesbg se spisva ot pomaci?
70
7
 
9
 
! Отговори
келнер преди 12 години
Кой е този келнер на снимката?
69
6
 
15
 
! Отговори
стефан преди 12 години
и аз бих бил настроен оптимистично,ако гледах живота през неговите очи. червив е дъртака с пари и си е осигурил децата и внуците завинаги. а света през моя поглед е по-сив и черен,хладилника ми е празен,колата ми развалена и с празен резервоар. нося дрехи от 4 години и т.н....................
68
8
 
11
 
! Отговори
архив Булфото преди 12 години
Царо търси какво да открадне от страната. Вижте снимката
67
6
 
17
 
! Отговори
българин преди 12 години
Всички ***, които от 22 години дават фалшиви надежди на бедния и оскотял български народ им пожелавам бавна, мъчителна и много болезнена смърт на тях, и на поколенията им!
66
20
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ОТ 1994Г СЪМ В ЧАСТНИЯ БИЗНЕСВИНАГИ СЪМ БИЛА ЗА СДС,ДОКАТО НЕ ДОЙДЕ КОСТОВ НА ВЛАСТ И ПОСЛЕДНИТЕ 2 ГОД ОТ УПРАВЛЕНИЕТО МУ БЯХА ДОСТОЙНИ ЗА БСП-КРАДЕНЕ,РАЗПРОДАВАНЕ,КОРУПЦИЯ..НАЙ-ДОБРЕ БЕШЕ ЗА БИЗНЕСА ПО ВРЕМЕТО НА ЦАРЯ-ТОВА Е СЕГА АНАЛИЗЪТ МИДРУГОТО СА ПОЛИТИЧЕСКИ ПРИКАЗКИ
65
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
този продължава да не казва нищо, докато говори, нали....
64
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Kradliwi kartoigra4i ne ni trqbwat. Carq-lajnqra. Werwajte mu galofonite, koito go izbraha togawa. Werwajte mu na toq, deto go dokaraha sys samoleta na Pawlow.
63
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
КРАДЛИВ ДЕДО!
62
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И аз ако можех да дръпна колкото дръпна Сакса и аз щях да виждам оптимистични перспективи от Мадрид.
61
8
 
14
 
! Отговори
dr преди 12 години
тоя ли говнар ще дава акъли бе - дойде в България да измами народа и да си открадне земите ...
60
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Със срам признавам, че не познавам добре историята ни... Обаче позорно ми се вижда да си син на цар, а да станеш министър-председател - да предадеш паметта на баща си по такъв начин. По-голямо доказателство за превръщането на цяла идеология, на разбиране за устройството на света в лична кауза не съм виждала. И е повече от очевидно, че такава промяна не може да бъде продиктувана от алтруизъм и грижа "за народа", а е плод на егоистичен и материален интерес. Да беше млъкнал!
59
5
 
12
 
! Отговори
О С Т А В К А !!!! преди 12 години
ГЕРБ обрече обиновения българин на бедност като затри и последната възможност да построим нов АЕЦ.Скъп ток = скъпи стоки + високи сметки = беден народ !!!Тук няма никакво значение кой щял да строи АЕЦ-а. Ако ще да са и марсианците ! България без атомна енегетика е фалирала окончателно като държава.ГЕРБ са шайка негодници и царя знае това отлично.Нали той издигна мутро-милиционера за Главен секретар на МВР.Сакскобурготски забърка каша, която сърбаме и до днес. А и ще продължаваме ...
58
4
 
13
 
! Отговори
бъдете проницателни преди 12 години
Да не бъдем като ПОВЪРХНОСТНИ клюкарки- най-лесен за одумване е Сакскобургготски, но като се анализира- вината му липсва.А е и деликатен и не отвръща.КАКВО ще кажете за серия депутати и видни бизнесмени, които строиха социализъм, след това станаха за една нощ БОГАТИ, някои след години бяха ликвидирани от снайперисти ( пак не бедняшка смърт), други си тъкат платното и се оглеждат кога "да ритнат кросното'!Те са за одумване ( меко казано), защото МУТИРАХА и които са живи живеят охолно.За наша с
57
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Има различни мнения, има голями и важни решения, които предстоят, и вече изборите, които наближават, въпросът е сериозен, може би, така, думата малко по-тежка, защото на английски сириъс нали, но ще трябва да се гледа на нещата по един аналитичен и внимателен начин".......iz sbornika maistori na vogonskata poezia
56
5
 
7
 
! Отговори
Невролог преди 12 години
Типична старческа склероза:"Има различни мнения, има голями и важни решения, които предстоят, и вече изборите, които наближават, въпросът е сериозен, може би, така, думата малко по-тежка, защото на английски сириъс нали, но ще трябва да се гледа на нещата по един аналитичен и внимателен начин"
55
11
 
19
 
! Отговори
!!!!!!! преди 12 години
Абе малко уважение покажете,вие кви сте ,пасмина еб..на от турците 500 години!Царя ви е винивен че братко,и татко,и мама крадете като невидели!Като пиете и карате може да има корупция,като ви бъркат в джоба тогава вече неможе.Затова сте ***,и никой не ви харева по целия свят,ни американци,ни европейци,ни руснаци.И стига излагация с тия комунисти,са кой ви Управлява бе?Бойко като седеше зад тато не беше комунист така ли?***!
54
1
 
17
 
! Отговори
Расъл уРасник преди 12 години
"Максимално добре е идеално, то това едва ли е реално", уточни Сакскобургготски....Евалата, Мони. След време това ще го пише на некоя бронзова плоча. Вервай ми.
53
11
 
6
 
! Отговори
ейй преди 12 години
Като му гледам профила и ме сърбят ръцете да му свия един метален винкел в черепната кутия през устата Нещо наистина удължена му е пъпешовидната кратуна сигурно едва на дъното е водата а нагор е въздъх под налягане Баси и противаря е тоя *** Не стига *** ами и опитва да се прави на интересен Чист мадридски *** който скоро съвсем скоро пак ще ецървулан като му съблечем имоти и активи и го оставим да се блещи