Спипаха роден тенисист с допинга на ЦСКА

Втората ни ракета Димитър Кутровски е с положителна допинг проба
Обновена: 27 апр 2012 14:55 | 27 апр 2012 14:33, Красимир Ангелов
25
Спипаха роден тенисист с допинга на ЦСКА
Димитър Кутровски е дал положителна допинг проба. Снимка: Facebook

Втората ракета в българския тенис – Димитър Кутровски, е дал положителна проба за допинг, съобщиха от Българската федерация по тенис.

Неприятната новина дойде дни преди двубоите от ІІІ група на зона „Европа” за купа Дейвис, които ще се проведат на изцяло обновения Български национален тенис център "Карлсберг" в София от 2 до 5 май.

Кутровски има забрана да се състезава, наложена му от Международната тенис федерация заради нарушаване на правилата на Световната антидопингова агенция (WADA).

Във взета негова проба по време на турнира за мъже в Сан Хосе (САЩ), където той стигна до 1/4 финал,  е установено наличието на метилхексанамин, който е в списъка на забранените вещества на WADA.

Интересното е, че със същото вещество в края на 2012 година бяха хванати трима футболисти на ЦСКА – капитанът Тодор Янчев и защитниците Костадин Стоянов и Румен Трифонов.

От международната тенис асоциация ITF са посочили до родната централа, че българският тенисист не е употребил умишлено забранен стимулант, а поради незнание е използвал продукт, съдържащ метилхексанамин.

По време на турнира Димитър Кутровски е купил и използвал продукта Jack3d, след като е проверил в списъка със съдържащите го вещества, че няма такива от забранителния списък на WADA. Проблемът е, че забраненият метилхексанамин е бил изписан с друго име - 1,3-диметиламиламин, което означава същото вещество, но то липсвало в списъка на WADA.

Българска федерация по тенис не е страна в подобни случаи и не бе информирана от ITF преди обявяването на самото решение. Димитър Кутровски обаче постъпи коректно и съобщи още след излизането на положителната проба. Тази информация бе конфиденциална съгласно антидопинговия регламент на ITF, съобщават от родната тенис асоциация.

"Изключително много съжаляваме за нелепата ситуация. Димитър Кутровски бе много важна част от националния ни отбор и със сигурност ще разчитаме на него след възстановяването на правата му. Вярваме, че той ще намери сили да превъзмогне тази тежка ситуация. Дими може да разчита на нашата подкрепа в рамките на позволеното, според решението на ITF", коментира капитанът за Купа “Дейвис” и вицепрезидент на БФТ Огнян Илиев.

Днес той събра своите избраници на лагер преди двубоите за Купа Дейвис.

На лагера в момента са Григор Димитров, Тодор Енев, Петър Трендафилов и Динко Халачев. Димитър Кузманов има разрешение да се присъедини по-късно, защото в момента играе на турнир в Анталия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
2
 
! Отговори
qwer преди 11 години
А да видиме сега колко ще бъде наказан,дали толкова колкото дърварите-футболисти за едно и също забранено средство ?
17
1
 
2
 
! Отговори
смях преди 11 години
Научихме нещо "НОВО" - ЦСКА има свой допинг.Dnes.bg/27.04.2012
16
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мачкай,Гришо!
15
6
 
8
 
! Отговори
лудия преди 11 години
това заглавие е дискриминационно! да не го произвежда отбора Цска та е нейн допинга. по добре сменете заглавието ,защото може да бъдете усъдени за учерняне доброто име един от наи великите отбори в България.
14
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Баси каква национална гордост ме тресеше, а сега съм помръкнал...
13
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тия лайнарчета зобат преди да са се научили да играят!!! Да ну се отнемат правата до живот!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
12
1
 
1
 
! Отговори
Къци преди 11 години
Absolutno syglasen s 7
11
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дрън дрън,пробутали са му амфети в събота вечер вместо нещо по дизайнерско
10
3
 
5
 
! Отговори
Бо преди 11 години
Тия за калинки ни взеха! Колкото е вярно, че един мармот завива шоколад!
9
2
 
6
 
! Отговори
Апис преди 11 години
Най-много три месеца, а може и веднага да го реабилитират :)
8
2
 
9
 
! Отговори
nekoisi преди 11 години
няма страшно, ще почива 3 месеца и после пак ще е в игра, нали толкова месеца наказание дадоха и на футболистите за същото вещество, прието уж без умисъл
7
2
 
3
 
! Отговори
martinsski преди 11 години
При *** ;)
6
6
 
3
 
! Отговори
shumenc-emigrant преди 11 години
ama kade e askiovo
5
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
???Интересното е, че със същото вещество в края на 2012 година бяха хванати трима футболисти на ЦСКА капитанът Тодор Янчев и защитниците Костадин Стоянов и Румен Трифонов.???...днес да не сме 27.04.2013г...
4
9
 
10
 
! Отговори
допинг преди 11 години
дрън, дрън та пляс. много добре знаят кое какво съдържа - всички спортисти взимат стимуланти и това е ясно, въпросът е, че покрай "узаконената" химия някой се изкушава да бръкне в буркана с меда и ето резултата. лощото е, че нашите нямат пари за качествена подготовка и ги хващат с такива ***, докато на запад и в китай цели лаборатории синтезират допинг, който не може да бъде засечен и богаташите си зобят като пичове без тревоги.
3
1
 
12
 
! Отговори
ss преди 11 години
тъпо са го направили той момчето от къде да знае че има и друго име на този препарат да го напишат в листата на ITF със всички имена за да не стават такива работи *** ***...
2
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
То трябва да имаш до себе си инженер химик и фармацефт и пак можеш да настъпиш мотиката...:(((
1
16
 
10
 
! Отговори
така така преди 11 години
къв допинг, бе? момчето е пило от "сиропа" дето лекарят на чорбарите мъ е предписал. явно много популярен ще дойде тоя "сироп" сред спортистите.