БФВ прие единодушно оставката на Стойчев

Чака се документа, с който Радо Стойчев иска прекратяване на договора
Обновена: 12 юни 2012 19:30 | 12 юни 2012 19:30,
135
БФВ прие единодушно оставката на Стойчев
Оставката на Радо Стойчев бе приета. Снимка: Булфото

Управителният съвет на волейболната федерация единодушно е приела оставката на треньора на националния отбор Радостин Стойчев.

„Със 17 гласа "за" и нито един въздържал се, или против, бе приета оставката на Радостин Стойчев. Той я обяви официално, ние се съгласихме. Нямаме вече никакво време за губене. Днес отборът заминава без него за Аржентина. Стойчев е изваден по негова молба от списъка, тоест ние нямаме време да чакаме писмената му оставка. Също така не става въпрос и за писмена оставка, а за внесен документ, с който той ни предупреждава, че прекратява по свое желание договора си. Този документ все още чакаме да го получим”, съобщи вицепрезидентът на БФВ Петър Кънев пред BGvоlleyball.com.

Според Кънев, Стойчев е превърнал един личностен спор между него и Данчо Лазаров в социален спор, в който е намесил и целият УС на федерацията.

Още по темата
Не може един човек, който има трудово-правни отношения с работодател, да иска оставката на работодателя си! Даже и това да стане, още по фрапиращо е искането на Матей Казийски за оставката на целия Управителен съвет, категоричен е Кънев.

"Ние бяхме поели ангажимент към министъра на спорта и към премиера, че до Олимпийскакта квалификация, УС на федерацията ще мълчи. За съжаление Стойчев не спази ангажимента и веднага тръгна на конфронтация. Изненадан съм, защото го смятам за интелигентен човек.

Той беше назначен за треньор, не за друго. За съжалентие след година и половина и доста изхарчени пари, ако не беше осигурила федерацията безпрецедентното второ поредно домакинство на Олимпийска квалификация, нямаше и да се класираме. Все пак човек трябва да имма някакво чувство за мяра и баланс!", заяви още вицепрезидентът на БФВ.

Междувременно стана ясно, че националният ни отбор по волейбол ще бъде по-леката Група "А" в олимпийския турнир на Игрите в Лондон, който е от 27-ми юли до 12-ти август.

Това стана ясно след като Международната федерация по волейбол обяви жребия за двете групи. Съперници на България ще бъдат домакините от Великобритания, Италия, Полша, Аржентина и Австралия.

Така нашите се разминаха с олимпийския шампион САЩ, световния първенец Бразилия, европейския шампион Сърбия, супер-отбора  на Русия, един от прогресиращите тимове Германия и Тунис, които се паднаха в Група "B" на Олимпиадата.

Първите четири отбора в двете предварителни групи се класират за 1/4-финалите, като заемащият първо място се изправя срещу четвъртия в другата група, а вторият в едната група излиза срещу третия от другата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
0
 
3
 
! Отговори
Петър преди 11 години
Може Л. Ганев да стане треньор, нали все много знае. Айде да те видим Любо.
89
3
 
3
 
! Отговори
Ирина преди 11 години
Без значение дали е празна залата, няма да се класираме на 1/4 финал, дори и в тази по-лека група. Просто няма време да се обиграе отбора. Много жалко че се класирахме, а ще изгубим.Лазаров си въобразява, че ще сме от 5 до 8 място, голяма грешка и там няма да можем да стигнем, а с до сегашния отбор можехме и повече.Жалко за БЪЛГАРСКИЯ ВОЛЕЙБОЛ.
88
0
 
0
 
! Отговори
нсн преди 11 години
И аз съм съгласен с 107!
87
1
 
5
 
! Отговори
хаха преди 11 години
до 107И кой ще накажеш по тоя начин,ве,умник?Ще накажеш волейболистите,които носят националната фланелка с достойнство и чест.На Лазаров му дреме на шушулката дали ще е пълна или празна залата,хаха
86
2
 
3
 
! Отговори
Трентино Волей преди 11 години
до 83"Уважаеми противници и застъпници на Радо. В Италия е нещо като Господ във Тренто. Стой си там бе човече. Що ти трябваше таралеж в гащите. "В голяма грешка си ,човече.В Тренто Бог е Матей Казийски-Императора.Радостин Стойчев е треньор единствено и само благодарение на Матей.
85
3
 
7
 
! Отговори
volleyfan преди 11 години
нека всички фенове на волейбола у нас протестират като не си купят билети за следващите мачове. Да оставим залата празна, докато не видим оставки.peticiq/signatures/down_bfv/facebook/groups/zaradostoichev/
84
0
 
5
 
! Отговори
ivona преди 11 години
KAKVO STANA BE GOSPODIN GANEV - NALI SHTESHE DA ZASTANESH TVARDO PROTIV OSTAVKATA NA RASTOIN STOICHEV PAK SEGA SE OBARNA ZA OSTAVKATA ,HVANA TE STRAH CHE NIAMA VECHE DA IADESH OT BANICATA NA DANCHO AKO PONE VEDNAJ SE ZASTAPISH ZA CHOVEK KOITO NE E KATO VAS.MA TAKA E VIE SI PREBIRAITE PARITE PAK OTBORA KUCHETATA SHTE GI IADAT .AKO PONE MALKO VI BESHE GRIJA ZA TOZI VOLEIBOL A NE ZA VASHITE INTERESI NIAMASHE DA SE STIGNE DO TUK.STANAHME ZA SMIAH PRED CELIA SVIAT.OTBORA NE GO ZASLUJAVA TOVA GOSPODA
83
3
 
9
 
! Отговори
rument преди 11 години
Ангелов - точно,всеки трябва да си знае мястото,само че УС започна да се бърка в работата на треньора,а това е недопостимо,не може Л.Ганев да казва на Стойчев в кой момент,кой играч да пусне да играе,треньора решава тези неща,не някой си който е решил че трябва да дава *** съвети,точно за това Стойчев си тръгна,защото не иска палячовци да му кават какво трябва и какво не.
82
8
 
5
 
! Отговори
ангелов преди 11 години
В организацията на труда има три нива-изпълнители/волейболисти/,организатори/треньори/ и ръководители/надзорни или управителни съвети/ и всеки е компетентен на свойто ниво.Всяко ниво има компетенцията да оценява низходящото.Всички опити да се обърне пирамидата довеждат до нищото.Нима Бербатов искаше оставката на Съра, като го държи на пейката.Може би затова онзи свят се развива подобре,защото всеки си знае мястото,задълженията и правата. Да не бъдем смешни и нелогични.
81
0
 
15
 
! Отговори
Berta преди 11 години
Така по същия начин след световното по футбол 1994 г такива *** съсипаха футбола завинаги в Бг. Сега се повтаря сценария с волейбола. Безсрамници-те дори нямат право да застанат до снимката на Радо.
80
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тези палячовци от БФВ, които сигурно нямат и представа от правилата на играта във волейбола отдавна трябваха да бъдат изметени. Освен дърти комунисти от време оно-там други май няма. Смешници жалки
79
0
 
10
 
! Отговори
Stas преди 11 години
Това е бугаристанеца. Ако нещо е наред, трябва да го унищожи. Злобата, ненавистта и омразата ще го съсипят-друго не му трябва.
78
3
 
3
 
! Отговори
rument преди 11 години
99 - И аз го казах в един коментар,да бяха го махнали след олимпиадата,напълно ненормална постъпка от страна на УС.Футбола не го коментирам,там са само палячовци и манекени,нищо не става от тях.
77
1
 
12
 
! Отговори
?! преди 11 години
Държавата без спорт... Защо когато в един спорт имаме успех все ще се намери някой, който да съсипе постигнатото. Нямаме бази, нямаме терени, децата не тренират...Управителни съвети навсякъде... Те ли са на терена, в залата, те ли играят?!?!?!!?
76
3
 
6
 
! Отговори
rument преди 11 години
95 - проблемите с ръководството са отдавна,когато Пламен Константинов се отказа от националния,каза същите неща които каза и Радо на пресконференцията,Мартин Стоев също си тръгна по същата причина,просто не искаше да го раздухва,за това си подаде оставката мирно и кротко.Просто тези управници са за смяна до един.
75
1
 
9
 
! Отговори
999 преди 11 години
До 80На всички които следят волейбола и не са пристрастни, са им известни нешата които си написал. Продължавам да твърдя, че не беше сега момента и може би не беше това начина, но проблемите, които Радо визира са реални и трябва да се започне да се решават. Проблемите не са от сега, то явно сегашното ръководство не иска или не може да направи нужните промени и няма по-логично нещо от това да дойдат други на тяхно място. Така че личностите тук нямат такова значение, по-важни са идеите.
74
1
 
1
 
! Отговори
rument преди 11 години
Аз зъби не троша приятелю мой,не казвам на никой да не пише,но ако реши все пак,да се аргументира с факти защо го казва,а не да ляля недомислици,като теб в момента,така че ако имаш да кажеш нещо смислено,кажи го,ако не,не в лявата лента,а директно в полето.
73
1
 
11
 
! Отговори
секретарицата преди 11 години
Жалко за Радо, че си подаде оставката. Той беше любимият ми треньо, а също така съжалявам и за Матей Казийски, че напуска националния отбор по волейбол. Пожелавам им да са живи и здрави, пък каквото дойде.
72
3
 
0
 
! Отговори
rument преди 11 години
ДО ГОШО - Аз също не желая,просто недей да пишеш глупости като не разбираш и не знаеш.
71
1
 
15
 
! Отговори
@@@@@ преди 11 години
Гледах пресконференцията/ или каквото беше/ на БФВ по Канал 3 и се почуствах като на профсъюзно събрание от 70-те или 80-те години, когато едни хора с чувство за величие и недосегаемост наказваха "провинил" се член на колектива. Само че тук беше в отсъствието на "провинилия" се. Беше гнусно, грозно и отвратително. Шепа *** ръководят най-успешният ни колективен спорт и няма кой да ги накара да отстъпят. След като държавата плаща за участия на отбора с мои пари- искам оставка на УС на БФВ.

Спонсорирани публикации