БФВ прие единодушно оставката на Стойчев

Чака се документа, с който Радо Стойчев иска прекратяване на договора
Обновена: 12 юни 2012 19:30 | 12 юни 2012 19:30,
135
БФВ прие единодушно оставката на Стойчев
Оставката на Радо Стойчев бе приета. Снимка: Булфото

Управителният съвет на волейболната федерация единодушно е приела оставката на треньора на националния отбор Радостин Стойчев.

„Със 17 гласа "за" и нито един въздържал се, или против, бе приета оставката на Радостин Стойчев. Той я обяви официално, ние се съгласихме. Нямаме вече никакво време за губене. Днес отборът заминава без него за Аржентина. Стойчев е изваден по негова молба от списъка, тоест ние нямаме време да чакаме писмената му оставка. Също така не става въпрос и за писмена оставка, а за внесен документ, с който той ни предупреждава, че прекратява по свое желание договора си. Този документ все още чакаме да го получим”, съобщи вицепрезидентът на БФВ Петър Кънев пред BGvоlleyball.com.

Според Кънев, Стойчев е превърнал един личностен спор между него и Данчо Лазаров в социален спор, в който е намесил и целият УС на федерацията.

Още по темата
Не може един човек, който има трудово-правни отношения с работодател, да иска оставката на работодателя си! Даже и това да стане, още по фрапиращо е искането на Матей Казийски за оставката на целия Управителен съвет, категоричен е Кънев.

"Ние бяхме поели ангажимент към министъра на спорта и към премиера, че до Олимпийскакта квалификация, УС на федерацията ще мълчи. За съжаление Стойчев не спази ангажимента и веднага тръгна на конфронтация. Изненадан съм, защото го смятам за интелигентен човек.

Той беше назначен за треньор, не за друго. За съжалентие след година и половина и доста изхарчени пари, ако не беше осигурила федерацията безпрецедентното второ поредно домакинство на Олимпийска квалификация, нямаше и да се класираме. Все пак човек трябва да имма някакво чувство за мяра и баланс!", заяви още вицепрезидентът на БФВ.

Междувременно стана ясно, че националният ни отбор по волейбол ще бъде по-леката Група "А" в олимпийския турнир на Игрите в Лондон, който е от 27-ми юли до 12-ти август.

Това стана ясно след като Международната федерация по волейбол обяви жребия за двете групи. Съперници на България ще бъдат домакините от Великобритания, Италия, Полша, Аржентина и Австралия.

Така нашите се разминаха с олимпийския шампион САЩ, световния първенец Бразилия, европейския шампион Сърбия, супер-отбора  на Русия, един от прогресиращите тимове Германия и Тунис, които се паднаха в Група "B" на Олимпиадата.

Първите четири отбора в двете предварителни групи се класират за 1/4-финалите, като заемащият първо място се изправя срещу четвъртия в другата група, а вторият в едната група излиза срещу третия от другата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Eiiiii ot taq pusta zavist ,nikoga nqma da se opraviv !
49
22
 
6
 
! Отговори
РАЗБИРАТЕЛ преди 11 години
ЯСНО Е, ЧЕ КАЗИЙСКИ Е НОМЕР ЕДНО В СВЕТА (СПОРЕД МНОЗИНА И НЕ САМО БЪЛГАРИ)НО МАЛКО ОТ ВАС ЗНАЯТ, ЧЕ КОГАТО РАДО СИ Е ТРЪГНАЛ ( ИЗБЯГАЛ ) ОТ РУСИЯ, АЛЕКНО ГО Е ПУСТОСВАЛ И КЪЛНЯЛ КАТО НЕВИДЯЛПРОТЕЧЕТЕ МАЛКО РУСКАТА ПРЕСА И ТОГАВА ВЪЗВЕЛИЧАВАЙТЕ РАДО !!!!!!!!!!!!!И СЛОЖЕТЕ СИ РЪКА НА СЪРЦЕТО - БЕЗ РАДО И КАЗИЕЦА ЩЕ НИ Е МНОГО ТРУДНО, НО ИМАМЕ ЕДНА ОТ НАЙ-ДОБРИТЕ ШКОЛИ В СВЕТА И В МОМЕНТА МОЖЕМ ДА ИЗКАРАМЕ ДВА РАВНОСТОЙНИ ОТБОРА, СПОСОБНИ ДА ВЗЕМАТ МЕДАЛИ В ЛОНДОН(КУБА ГИ НЯМА)
48
3
 
7
 
! Отговори
Алекс преди 11 години
Да се махат! Аман вече от некадърници, които ни дърпат надолу!
47
1
 
10
 
! Отговори
чичо Тиквичка преди 11 години
"Орел, рак и щука...такваз им работа била, да теглят заедно кола..."Разиграват цяла България, хвани единия, па тресни другия. Доникъде няма да стигнем, не само в спорта!
46
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И ето виждаме как интересите в България са пред всичко :)
45
2
 
36
 
! Отговори
milo преди 11 години
Всеки има право на мнение - правилно или не - може би губим единствения колективен спорт, който пълни зали. Казано е не веднъж - хубава работа, ама българска.Аз лично подкрепям Матей и Радо, но винаги истината е била по средата.
44
1
 
20
 
! Отговори
BG преди 11 години
Братя, какво й е наред на нашата скапана държава, че и волейбола да е наред?! Истината е, че тука просто нищо не става, благодарение на "лошия човешки материал". Няма управници, няма държава. Трябва да спрем това!
43
0
 
29
 
! Отговори
SS преди 11 години
Какъв е този УС от 17 човека? УС обикновено са 3-5-9 членни, в зависимост от големината на организацията. Явно всичко иска да бъде вожд, а индианци нема. :)))
42
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ВЪН ЧЕРВЕНИТЕ ХРАНТУТНЯЦИ ОТ ВОЛЕЙБОЛАНАТА ЯСЛА.
41
1
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Л.Ганев е с манталитет на мутра. Два пръста чело - ланци, силиконки, чалгарки.....Матей и Радо са на светлинни години пред него, НО ТОЙ ГЛАСУВА....
40
5
 
21
 
! Отговори
Марти преди 11 години
Най-лошото е че заради едни лични интереси съсипаха любимия ни спорт.Тепърва Радостин Стойчев ще разбере че просто са го използвали да направят преврат,но нищо няма да се промени.Просто едни некадърници ще сменят други некадърници.Това е.Много ми е жал за Матей Казийски,който също е подведен да участва в тоя фарс.Съсипаха и последния колективен спорт ,който ни носеше радост.Но все пак волейбол е имало и преди Матей Казийски,ще има и след него.Аз пък няма да спра да гледам волейбол,ще продължа да ходя на всеки мач и ще подрепям отбора,защото на терена не е Лазаров или Стойчев или другите чиновници,на терена са едни момчета с големи български сърца!
39
2
 
34
 
! Отговори
az преди 11 години
По-голям *** от Л.Ганев няма.Дори синът му в училище се срамуваше да каже,че това е баща му.
38
4
 
10
 
! Отговори
Браво Боко преди 11 години
Ами той Боко му отреза главата на "треньора" още след мача с германците......
37
10
 
21
 
! Отговори
Олимпийка преди 11 години
Да познаем кои ще ходят на Олимпиадата в Лондон на народна сметка:- Росен Плевналиев с 2-3 от президенството,- Б.Борисов- Нейков- Цецко апартаменчетатаи .......допълни списъка
36
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Класирането за Олимпиадата не се обезмисля!Нека да продължаваме да подкрепяме нашите момчета.Не мисля,че при всеки проблем възникнал трябва да изоставяме спортистите си .Живота продължава и спорта продължава.Тази Олимпиада е много важна за нас.Моля ви продължавйте да подкрепяте нашите волейболисти!Така е устроен живота....постоянно се променя и ние трябва да живеем с промените!
35
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако ББ не разкара Данчо Лазаров, Армеец ще остане празна за следващите мачове на националния отбор. И тогава ще стане забавнооо
34
1
 
13
 
! Отговори
метлата преди 11 години
В УС на БФВ цари от край време принципа "разделяй и владей".Никой от членовете на УС които не са от Левски Сиконко можеш да ги чуеш да говорят зад гърбът на инженера,но пред него не смеят.Я да е тайно гласуването- да видим резултатите.Почина Митко Иванов -Чукчето /лека му пръст/, но само той беше истинска опозиция и опонент на глупостите и далаверите на инженера.Всички в четвъртък на Правец с метлата
33
2
 
24
 
! Отговори
az преди 11 години
Наистина тея ще ни развалят волейболния отбор. Пак някви незаменими соц кадри. Аман от такива. Пак ли Борисов трябва да ви измете от там. Аз искам Бойко да го разкара тоя червен мамут от БФВ.
32
0
 
18
 
! Отговори
Eva преди 11 години
Не е честно заради феновете на волейбола, всички които стояха пред телевизорите и подскачаха при всяка отбелязана точка от българския отбор. Защо не помислят затова. Класирането на Олимпиадата вече се обезсмисли. Защо винаги проваляме хубавите неща в спорта заради ИНТЕРЕСИ? Така стана и с футбола, сега ще го последва и волейбола
31
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бойко, крайно време е да покажеш червен картон на тия от БВФ!

Спонсорирани публикации