Болкоуспокояващите - крачка към хероина

Трябва да се намали честият им прием
Обновена: 12 юни 2012 14:24 | 12 юни 2012 14:24,
7
Болкоуспокояващите - крачка към хероина
Снимка: Reuters

Честият приeм на болкоуспокояващи може да увеличи риска към пристрастяване и посягане към тежки наркотици, като хероина, според специалисти.

Причината се дължи на факта, че самият хероин е бил разработен в самото начало като болкоуспокояващо средство от немската компания Байер. Години след това се разбира за страничните му ефекти и зависимостта, която създава.
 
Болкоуспокояващите действат на определени центрове в мозъка като предизвикват чувство на удоволствие, притъпявайки болката. Въпреки, че този клас медикаменти са лицензирани и одобрени за употреба, те крият и своите рискове.
 
При невнимание от страна на лекуващия лекар и честото предписване на болкоуспокояващи, може да се стигне до пристрастяване. В последствие организмът привиква към съставките и те започват да не му действат, силата на успокоителния ефект е недостатъчна. В този случай много хора прибягват до по-силни болкоуспокояващи, които често са от клас наркотици, като хероина.
 
Както всяка зависимост, така и злоупотребата с болкоуспокояващите средства се счита за рецидивиращо заболяване на мозъка. Въпреки че не може да се предскаже дали дадено лице може да се пристрасти към медикаментите, някои фактори могат да подскажат евентуалния риск.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Уорлик преди 11 години
Чудех се аз каква е причината...
6
0
 
0
 
! Отговори
от 5 преди 11 години
например трамадол,трамал,морфин и т.н.
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе,какъв аспирин,има се впредвид наркотични болкоуспокояващи,които се продават в аптеките само със зелена рецепта.Зелената рецепта е рецепта на която се предписват лекарства съдържащи наркотични вещества....подобни лекарства трябва да се пият само една година,защото се появява зависимост.
4
0
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Тези не мислят за болестите и болките които търпят хората.Тези болки от които страда и носи човек ,може да откачи.Само се чудят кого да набедят че ползва хероин и други подобни.Колко хора в България страдат и имат постоянни болки,затова мислят ли тези които пишат тези неща.
3
3
 
1
 
! Отговори
ДО 2 преди 11 години
А като ти цепнат г.ъза пак ли аспирин вземаш или стискаш зъби като истински мъж
2
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Лелеее какъв страшен наркоман съм! Като ме боли глават си взимам по 1 аспирин! Ужас! Направо съм за клиника за лечение на зависимости!
1
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
НЕ! Никотинът е крачка към хероина! То разлика няма де! Все са наркомании. Дали ще пушиш или ще се бодеш е все едно.Наркоман си и наркоман си оставаш.

Спонсорирани публикации