3 часа надежда, за да полетиш към пропастта и смъртта

Британски турист загина в Гърция, след като вися с парашута си на скала
Обновена: 14 юни 2012 15:09 | 13 юни 2012 10:30,
122
3 часа надежда, за да полетиш към пропастта и смъртта
Мъжът висял три часа на скалата. Снимка: Facebook

Британски турист прекара три часа, висейки на парашута си, който се закачил на скала, преди да полети към смъртта си в 70-метрова пропаст в Гърция.

Парашутът на Джейк Симкинс се заплел през уикенда в скала при скок. 41-годишният мъж се обадил на приятелката си, бременна в седмия месец, която в този момент се намирала в хотел, за да повика чрез нея помощ.

Гръцките спешни служби обаче не успели да спасят туриста, който паднал от скалата при един от по-силните пориви на вятъра и загинал.

Докато висял на десетки метри височина над скалите, Симкинс дори звъннал на колега, за да му каже, че е претърпял инцидент, но е добре и има само рана на крака.

Местна жена, чието име не се споменава, разказва историята пред "Дейли мейл": "Той говореше с нея през цялото време и я успокояваше, че е добре. Беше спокоен, дори се опитваше да се шегува. Джейк поиска от спешните екипи да му хвърлят въже, за да може да се изкатери по него. Три часа не бяха ли достатъчни за екипите да намерят въже и да го издърпат?"

Антонис Постамидис, който кара туристическа лодка, допълва как на няколко пъти звънял в пожарната и ги молел да докарат обучени алпинисти от Атина:

"Беше ужасна трагедия. Приключението му завърши с падане върху скалите. Звъннах на шефа на местната пожарна и му казах да повика специалисти, но той отказваше да ме чуе. Мъжът падна от 70 метра, след като вися повече от три часа на скалата, а те дори не бяха донесли въже. Как е възможно такова нещо?"

След трагедията приятелката му е откарана в болница в шок, а в началота на тази седмица е отпътувала за Великобритания.

"Тя беше в абсолютен шок. Първият ден едва говореше. Реакцията й е абсолютно обяснима. Момичето дойде на почивка с приятеля си, мислеха да се женят, а  сега си тръгна сама", разказва техен приятел.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още по темата: парашутистГърция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
3
 
14
 
! Отговори
Народен преди 11 години
"На грък и на магаре да стане,да не му се качваш"-народна мъдрост.
104
1
 
5
 
! Отговори
Зевс преди 11 години
до 118Тези изродски приказки трябваше не само да не ги пишеш, ами тъпата ти кратуна и да не ги беше родила. Тя съдбата си знае: ще те възмезди за простотията ти! Ти не си грък, а античовек.
103
19
 
1
 
! Отговори
ЕЛ преди 11 години
За нас гърците, този е един умрял варварин, нищо повече! Вие като ходите по земята, ако знаете колко мравки газите, няма да повярвате! Защо не правите от това трагедии?
102
0
 
6
 
! Отговори
скиахтро преди 11 години
до 116Точно така васко, за някои трагедия за гърците един англичанин по-малко!
101
1
 
20
 
! Отговори
Василий ІІ преди 11 години
В Гърция всичко е възможно. Ако претърпиш инцидент и попаднеш в болница, ще те оставят да умреш ако веднага не извадиш пари за подкуп. В конкретния случай с парашутиста явно е станало точно така. За това не са му пуснали въжето. Гърция е най-корумпираната държава в света.
100
0
 
17
 
! Отговори
преди 11 години
Това е некъв ужас, ако информацията е поднесена коректно и не се пропускат важни детайли, е покъртително. Нямам думи
99
0
 
2
 
! Отговори
Деси преди 11 години
само за инфо - тази снимка не е от инцидента, а е снимка на base-jumper в същия район, така че не знае точно доколко достъпен е бил човекът, когато се е закачил, освен това не е бил просто парашутист, а се е занимавал с base-jumping, спорт по-рискован от обикновеното скачане с парашут.
98
0
 
6
 
! Отговори
До анонимна преди 11 години
Тук не става дума за кой знае какъв риск.По нашите пътища риска е хиляди пъти по голям.Въпрос на некомпетентност и на бездействие от страна на полицията.Баба ми на село щеше да спаси човечеца.
97
2
 
7
 
! Отговори
анонимна преди 11 години
Наистина кошмар!Жалко е ,но всеки който очаква дете,следва да си преценява по трезво рисковете и да си пренареди приоритетите.Сега детето му няма да познава баща си.Така мисля,защото когато очакваш дете/или вече имаш/ ,по-малко рискуваш.
96
1
 
20
 
! Отговори
Ужасен преди 11 години
Гадно!Тези византийци да не могат 3 часа да спасят човека?!?!Ама що ли се чудя-не ги бива за нищо ,мързи ги, и затова са в това положение.
95
0
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Горкия кво очаква в тая упаднала държава ? Кат не е носил спасителен транш няма помощ.Тва пиян мързелив цирей грък, да си дигне гъзакис от масата с узо и маслинакис, за да спаси някой...да да мечтайте си.
94
0
 
13
 
! Отговори
iсамо за малко преди 11 години
до 105 и 106.Много жалко че закриха психо-диспансерите.Вие определено сте за там!
93
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
kato ne znaete ,ne se naviraite ! Dostapa do zaliva "Navagio" e izkliu4itelno truden ! helikopterat ne moja da se dobliji poradi silnite porivi na viatara ! a i skalata na tova miasto e s obraten naklon !Mejdu drugota tam ima i zabrana za takav vid "deinosti" !Ne e parviat koito se e pretrepal tam ! No niakoi se misliat za "Supermen4eta" !!!
92
50
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Поне е загинал на едно много красиво място и 3 часа се е наслаждавал на невероятна гледка!
91
53
 
2
 
! Отговори
Mr. Engllish преди 11 години
Британеца е бил толкова пиян и дрогиран, че се е сетил да извика помощ чак след 2 ч. и 50 мин. Допреди това си е говорил с аверчета по телефона и се е забавлявал
90
4
 
29
 
! Отговори
gaga преди 11 години
Горкият той,горката му бременна приятелка и майната им на гърците и на всички политици-всичко да им се връща!!!!!!!
89
1
 
69
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ха ха ха, от грък съчувствие и милост да чакащ. По скоро от костенурка вълна ще острижеш
88
7
 
23
 
! Отговори
дид преди 11 години
Еми такива неща от сорта на скокове и други подобни винаги са рисковани. При създаването на човек едвали са мислели, че ще скача от високо, ще кара мотори с по 300 и ред друго подобни неща. Затова пий си биричката, гледай си европейското и недей да се занимаваш с глупости : )
87
4
 
50
 
! Отговори
Сокол преди 11 години
*** византийска *** са тия ейй. Малко ви е кризата, да ви закрият трябва изцяло!
86
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В Гърция работят от 8.00 до 12.00! Видял съм го с очите си! И в България ли е така?