3 часа надежда, за да полетиш към пропастта и смъртта

Британски турист загина в Гърция, след като вися с парашута си на скала
Обновена: 14 юни 2012 15:09 | 13 юни 2012 10:30,
122
3 часа надежда, за да полетиш към пропастта и смъртта
Мъжът висял три часа на скалата. Снимка: Facebook

Британски турист прекара три часа, висейки на парашута си, който се закачил на скала, преди да полети към смъртта си в 70-метрова пропаст в Гърция.

Парашутът на Джейк Симкинс се заплел през уикенда в скала при скок. 41-годишният мъж се обадил на приятелката си, бременна в седмия месец, която в този момент се намирала в хотел, за да повика чрез нея помощ.

Гръцките спешни служби обаче не успели да спасят туриста, който паднал от скалата при един от по-силните пориви на вятъра и загинал.

Докато висял на десетки метри височина над скалите, Симкинс дори звъннал на колега, за да му каже, че е претърпял инцидент, но е добре и има само рана на крака.

Местна жена, чието име не се споменава, разказва историята пред "Дейли мейл": "Той говореше с нея през цялото време и я успокояваше, че е добре. Беше спокоен, дори се опитваше да се шегува. Джейк поиска от спешните екипи да му хвърлят въже, за да може да се изкатери по него. Три часа не бяха ли достатъчни за екипите да намерят въже и да го издърпат?"

Антонис Постамидис, който кара туристическа лодка, допълва как на няколко пъти звънял в пожарната и ги молел да докарат обучени алпинисти от Атина:

"Беше ужасна трагедия. Приключението му завърши с падане върху скалите. Звъннах на шефа на местната пожарна и му казах да повика специалисти, но той отказваше да ме чуе. Мъжът падна от 70 метра, след като вися повече от три часа на скалата, а те дори не бяха донесли въже. Как е възможно такова нещо?"

След трагедията приятелката му е откарана в болница в шок, а в началота на тази седмица е отпътувала за Великобритания.

"Тя беше в абсолютен шок. Първият ден едва говореше. Реакцията й е абсолютно обяснима. Момичето дойде на почивка с приятеля си, мислеха да се женят, а  сега си тръгна сама", разказва техен приятел.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още по темата: парашутистГърция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
11
 
11
 
! Отговори
KKK преди 11 години
Гърция е една доста зле развита държава. Преди 2 седмици бях там за първи път и бят тотално разочарован.
44
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В България съм сигурен, че нашата Гражданска защита щеше да го спаси на втория час най-късно. Лошото е, че тиквите водят и това нещо към закриване -много натоварва бюджета на МВР, защото бедствията и спешните случаи не могли да се планират :) Доколкото чух сутринта по новините гърците се гласят да кажат не на МВФ и другите доброжелатели.
43
4
 
33
 
! Отговори
Дядо Петър преди 11 години
Сигурно е било по обед и гърчулята са си отмаряли след добрия обед.Кой че се хаби в тая жега?НАЛИ ДРУГИ ИМ ПЛАЩАТ МАСРАФА?
42
4
 
38
 
! Отговори
стефан преди 11 години
за нищо не стават маляките,могат само да си въртят синджирчетата и да плямпат глупости. и да искат кинти ит европа......дано по-скоро фалират. Щом спасители нямат въже,майко мила...в Пакистан са по-подготвени спасителите,да не говорим за нашите в БГ ,които са класи отгоре..
41
3
 
31
 
! Отговори
Синер преди 11 години
Криза е.... от къде въже? А ми е чудно, ако това беше станало в БГ, сигурно и в Шри Ланка щаха да ни псуват и да почнат дела от Хелзинския Комитет до Каракачанския Комитет. По безотговорно поведение и от *** не може да се очаква. Но май гърците се оказаха по евтина стока и от ***.
40
28
 
10
 
! Отговори
Ян Бибиян преди 11 години
ГЪРЦИТЕ МОЖЕ ДА СА ВСЯКАКВИ И ДА НИ ПРЕЗИРАТ,НО НАПУСНАТ ЛИ ЕВРОСЪЮЗА,ВРЪЩАТ ЕВРОПА 50 ГОДИНИ НАЗАД,А БЪЛГАРИЯ-150 ГОДИНИ.да не копаем на тях гроб,4е може ние да паднем в него
39
0
 
1
 
! Отговори
Незнайко преди 11 години
Боби, разкажи накратко, че не разбирам английски.
38
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да бе мирно седяло не би чудо видяло. Хората нямат крила и еволюцията не ние е отредила да летим.Ако снимката е реална, е можело лесно да го спасят в ситуацията... В днес.бг обаче снимките често нямат нищо общо с материала, към който са... слагат квото намерят...
37
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Гърците пак са се проявили като гърци. Мотали са се три часа без дори да потърсят въже, за да го издърпат. И на тия мързели ще им отпускат помощи от Европейския съюз да се справят с кризата. Щом три часа не могат да намерят едно въже, смятайте как ще се борят с кризата и ще връщат кредити. ***.
36
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Никога не съм мразил гърците.... друг е фактът, че гърците и българите са в съперничество от 1300 години... безпирни факти и сблъсъци 1300 години.НО тук става дума за истинското европейско поведение и действие. Навсякъде има трагедии, но когато една е била очевидно ПРЕДОТВРАТИМА , не мога да си го обясня. Стана криза, доближиха се до нас по стандарт малко и станаха ..... не ми се говори просто. Кретенски хаос в институциите са оставили туриста на вятъра.
35
0
 
8
 
! Отговори
Боби преди 11 години
За тези които мислят че статията е преувеличена...даже от днес.бг са спестили...
34
4
 
25
 
! Отговори
Към Гръцки Циганин преди 11 години
Гръцки ***, всички сте ***. Вие гърците сте чисти *** от Африка. Мързеливи сте и ви фалира държавата.
33
26
 
4
 
! Отговори
Alex преди 11 години
Gryckite spasitelni slujbi rabotiat MNOGO DOBRE I BYRZO ! Edinstvenoto obiasnenie zashto sa postypili taka , spored men e , che i na tiah im e OMRYZNALO da gi poiujat razni prosti , alkoholizirani anglichani ,francuzi , germanci i t.n . Stanala sym svidetel na mnogo PROSTASHKI iziavi ot angliiski turisti i gyrcite sa tichali da gi spasiavat s risk za sobstvenia si jivot ! E , izglejda veche im e omryznalo i na tiah !!!
32
0
 
33
 
! Отговори
до 23 преди 11 години
Новината я има дословно в BBC. Така че, аз на тях вярвам. Дали са 3 часа или не, щом имаш време да го снимаш, значи имаш време и да помогнеш!
31
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Малаките за пореден път се доказаха колко са мързеливи и смотани. Чужденците трябва да забравят Гърция като туристическа дестинация.
30
0
 
14
 
! Отговори
брей преди 11 години
Разкажи ни ги Янакис, слушамете, дай ни истински и достоверен източник...много обичам някой и да излезе и каже, не е така, ами обоснови се, дай ИНФОООО
29
2
 
14
 
! Отговори
DO 24 преди 11 години
Lachko, не бъди много сигурен. Да, има хора които биха се притекли на помощ, но има и такива които просто биха гледали сеир. Да ти припомням ли миналата година момичето в Созопол, което се давеше 20 минути и никой не му се притече на помощ?
28
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А в нормалните държави, даже да не си в опасност, ако си отишъл на опасно и евентуално забранено за туристи място, автоматично ти пращат хеликоптер да те "спаси", пък после те цакат няколко хиляди евра за сметката. Бог да го прости човека и да даде сили на приятелката му...
27
1
 
36
 
! Отговори
Nobody преди 11 години
Византиецът се размърдва от кревата по време на сиеста само ако има опция да открадне пари отнякъде.
26
0
 
15
 
! Отговори
дечо преди 11 години
Хайде Яхакис, Просветли ни в историята с фактите.