Гражданите с по-голям риск от алергии

Продуктите в градовете са със съмнителен произход
Обновена: 13 юни 2012 10:50 | 13 юни 2012 10:47,
3
Гражданите с по-голям риск от алергии
Снимка: Reuters

Хранителните алергии са по-често срещани сред децата, живеещи в градовете в сравнение с тези в малките градчета и села, сочи ново проучване.

Учените са на мнение, че причината се дължи на условията, на които са изложени жителите на големите градове, като градски транспорт, замърсяване и др. Смята се, че хранителните продукти в градовете са с по-съмнителен произход, което също е критерий за повишен риск от развитие на алергии.
 
За целта на новото проучване са анкетирани повече от 38 000 души от различни по големина населени места. Анкетираните са родители с минимум едно дете над 18-годишна възраст.
 
Проучването е проведено онлайн, като въпросите от анкетата се съсредоточават върху наличието на хранителни алергии сред децата и степента на тяхната поява.
 
Изследователи установяват, че делът на децата с някакъв вид на хранителна алергия е 9,8% в градовете, 7,2% в крайградските райони и 6,2% в малките градове.
 
Подобни проучвания са доказали, че жителите на градовете са изложени на по-голям риск от астма, екзема и сенна хрема.
 
Някои учени излагат своята хипотеза, че наличието на дадена бактерия, срещана главно в селските региони предпазва жителите от алергични реакции.
 
Резултатите от проучването са публикувани в сп. Clinical Pediatrics.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
1
 
! Отговори
Parcuc преди 11 години
От 5-6 годишна възраст имах сенна хрема. Това продължи до към 23тата година някъде. Накрая ми писна да се тъпча с анти сенна хрема хапчета и си казах "стига!" край няма да ги пия повече. От три-четири години нито пия лекарства, нито имам симптоми - кихане, течащ нос и всичките му останали признаци. С воля всичко се постига !!! На който му кажа после, че съм се самоизлекувал просто не ми вярва.
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Продуктите в градовете са 100% със съмнителен произход !!!Доказва се всеки ден в спешните кабинети !!!
1
4
 
0
 
! Отговори
Чуков преди 11 години
видехте ли ва, видеххте ли че гражданете сичките сте кекави и не ставате ва

Спонсорирани публикации