Пияни руснаци откраднаха и полетяха с Ан-2

Самолетът с цялата компания на борда вероятно се е разбил
Обновена: 13 юни 2012 15:13 | 13 юни 2012 12:18, Елка Василева
110
Пияни руснаци откраднаха и полетяха с Ан-2
Самолет Ан-2 изчезна от летището в Серов, Русия. Снимка: архив, Reuters

След запиване заедно с още 12 души пилот открадна частен самолет Ан-2, качи компанията си в него и излетя в неизвестна посока. Това се е случило на 11 юни в град Серов, Свердловска област.

Липсата на самолета е открита на 12 юни сутринта и за инцидента е било съобщено в полицията. Предприета е издирвателна операция.

Според една от версиите, по които работи полицията, групата може да са тръгнали на риболов, а според друга – на руска баня в съседен регион.

На борда на откраднатия Ан-22 са се намирали шефът на държавната автомобилна инспекция в град Серов Дмитрий Ушаков, 67-годишният пазач на пистата за кацане на летището в града Юрий Соболев, 30-годишен охранител в завод „Уфалей никел“ и трима инспектори от държавната автомобилна инспекция на 24, 25 и 31 години. Възможно е в самолета да са били и сестрата на единия от инспекторите, безработен младеж, пенсионер, бизнесмен и продавач в магазин за мобилни телефони. Самолетът е бил управляват от пилота Хатиб Кашапов.

Предполага се, че на 11 юни Кашапов и Соболев са поканили приятели на летището и са започнали да пият. По информация на „Комсомолская правда“ пазачът Соболев е съпруг на директора на летището в града Валентина Соболева. Тя обясни, че в един момент мъжът й вече не отговарял на телефона си. По-късно се установило, че изчезналите хора са оставили телефоните си на летището. Соболева отишла на летището и открила, че самолетът и цялата компания са изчезнали. На пистата били изоставени колите на участниците в запиването.

Соболева разказа пред журналисти, че летището в Серов вече почти не се експлоатира. Неотдавна обаче центърът за управление на полетите в Екатеринбург наредил да бъде приет Ан-2, собственост на фирма в Оренбург. По данни на „Вести.ру“ самолетът е бил арендован за мониторинг на горски пожари.

Анонимен пилот от Серов обясни, че дори и самолетът да е бил току-що зареден, горивото е щяло да стигне максимум за 8 часа. „Щом пилотите до момента не са установили връзка, значи самолетът е паднал“, каза той.

Последната информация от днес от МВР е, че самолетът Ан-2 с пътници на борда, който изчезна в Свердловска област, вероятно се е разбил. Изпратени са хора да проверят, но все още нищо не е потвърдено.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
5
 
! Отговори
Булгар преди 11 години
Хахахах, онли ин мадър Раша, сладкишчета впиянчени...
21
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Особености на руското въздухоплаване :)
20
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
като започнете с тия глупости-каква била перката,ама Ан 2 ли е,или е Ан 222,ама тая снимка е от подводница,какво значение има в крайна сметка,пийнали са си хората,повеселили се харашо,то на тях не им дреме на къв самолет се возят,апа вие ги умувате тук
19
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"In soviet Russia... " . Просто идилия :D
18
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Днес.бг последно Ан-2 или Ан-22,че разликата между двата е бая голямшка.
17
3
 
1
 
! Отговори
zuz преди 11 години
a vie gorki4kite hi4 ne pieete zatva v4era edna maika piana kato gqz zabravi dete vqv supermarketa :DGolema dqrzhava sqs golemi filozofi dale4e shte stignete da :)
16
1
 
48
 
! Отговори
Вицоман преди 11 години
Дневник на терорист в Русия:Ден 1. Хванахме заложници. Барикадирахме се. Пихме с всички.Ден 2. Пак пихме с всички. За малко да умра.Ден 3. Ударихме по няколко бири за махмурлука. Поискахме откуп: самолет и за всеки заложник по каса бира.
15
0
 
46
 
! Отговори
Вицоман преди 11 години
Ден 4. Властите дадоха каквото искахме. Изпихме пивото. Заложниците не искат да си тръгват. Трябва да продаваме оръжието, няма бира.Ден 5. Дойдоха специалните части. Разменихме гранати за водка. Напихме се всички.Ден 6. Цял ден търсихме къде сме забутали самолета. Накрая го намерихме и го продадохме. Изпихме парите.Ден 7. Чакаме да дойде анти-терористичната бригада. Обещаха да донесат още водка.Ден 8. Снощи изпихме всичката водка. Сутринта ни беше лошо. Дойдоха медицински екипи. Донесоха спи
14
0
 
43
 
! Отговори
Вицоман преди 11 години
Ден 9. Дойдоха някакви хора. Казаха, че са заложници. Нищо не носеха. Разменихме ги за водка.Ден 10. Превзехме склада с гориво на летището. Керосина има отвратителен вкус.Ден 11. Не мога вече, аман от тоя керосин...Ден 12. Исках да се предадем. Не ме пуснаха. Заложниците казаха, че ще ме набият ако опитам пак да се предам. Пак пихме керосин.Ден 13. Помощ! Някой да ме измъкне от тук!
13
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Може да се направи и нов филм- " Особености на руския пилотаж след запой". Вижте обаче кои са били сред пасажерите- шеф и инспектори от държавната автомобилна агенция! Все пак, дано са оживели!
12
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ало 11докато си мислиш че разпокъсваш Русия да не установиш с изненада нещо в задн-ка-си.
11
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
""Самолетът е бил управляват от пилота Хатиб Кашапов. ""Сигурно е имало нещо от рода: " Сппппп...окойно сега ще накарам това пиленце да полети"
10
3
 
10
 
! Отговори
Ruskiq преди 11 години
"ПОЛША-САЩ УНИОН" Ако искаш мога да те направя роб удома, а какво ще кажеш?
9
0
 
21
 
! Отговори
а наздраве ! преди 11 години
абе винта,кой ти гледа тия работи.Абе и ние пиеме с тайфата ама тия са били *ти бандата :-)))
8
1
 
14
 
! Отговори
^3АDttack преди 11 години
7 : айде стига глупости ..самолета не е лош но е морално остарял модел .. за лекото му упавление си прав излиза от свредел само като пуснеш управлението но това е характерно за повечето витлови самолети а иначе тук не самолета е в центъра на новината а пияния пилот и пътниците .. трябва да са били мъртво пияни да не съзнават какви глупости вършат.. дано все пак са живи и изтрезняли не ги отписвайте ПИЯНИЯ И ГОСПОД ГО ПАЗИ :) дори самолета да е падна може да са живи и здрави
7
43
 
8
 
! Отговори
ПОЛША-САЩ УНИОН преди 11 години
ТЕЗИ *** СА ***--ТРЯБВА ДА СЕ РАЗПОКЪСА РИСУЯ И ДА И ВЗЕМЕМ ПРИРОДНИТЕ ЦЕННИ ИЗКОПАЕМИ..А РУСНАЦИТЕ ДА СТАНАТ РОБИ
6
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дано са здрави купонджиите! Абе може ли такива работи? Ех тези руснаци!
5
0
 
47
 
! Отговори
ined преди 11 години
Особеностите на руския риболов са такива.
4
0
 
28
 
! Отговори
Nattinatali преди 11 години
хахахахахха....Митко по бива- " Особености на руския пилотаж" ,с водка и кисели краставички пилотажа е ексремен ;)
3
2
 
40
 
! Отговори
$ преди 11 години
Съмнява ме се да се е разбил. По-скоро още не са изтрезнели.

Спонсорирани публикации