Френският президент плаши Гърция

Куп страни щели да настояват за напускането й от еврозоната
Обновена: 14 юни 2012 07:07 | 14 юни 2012 07:01,
115
Френският президент плаши Гърция
Снимка: Reuters

Редица страни ще поискат Гърция да напусне еврозоната, ако след предсрочните парламентарни избори тази неделя южните ни съседи настояват да се откажат от ангажиментите си по съкращаване на държавните разходи.

Предупреждението дойде от френския президент Франсоа Оланд. Той размаха пръст в ефира на гръцката телевизия Мега и бе цитиран от ИТАР-ТАСС.

„Осъзнавам, че гръцките избиратели трябва да са напълно самостоятелни, но искам да ги предупредя, че ако възникне усещане, че те смятат да се оттеглят от всички поети ангажименти и да се откажат от перспективите за възстановяване на икономиката, в еврозоната ще се появят страни, които ще поискат да се приключи с присъствието на Гърция във валутния съюз. Отнасям се с уважение към гръцкия народ“, заяви Оланд.

Той подчерта, че подкрепя оставането на южната ни съседка в еврозоната, но жителите й трябва да разберат, че подобно развитие на събитията предполага установяване на отношения, основани на доверие.

По думите му изпълняването на ангажиментите не значи, че страната ще остане в сегашната ситуация.

„Отказ на Атина от съблюдаване на програмата за съкращаване на държавни разходи ще се приеме от много страни членки на ЕС като повратен момент“, допълни френския президент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
2
 
20
 
! Отговори
до 28 преди 11 години
Разногледия, какви татари ти се привиждат пред замъгления африкански мозък. Татарите са от азиатската раса - с дръпнати очи, прави, черни коси, жълтеникава кожа. Вместо да ходиш на училище, пак си си дърпал *** някъде по кюшетата. Не че е лошо, но трябваше и уроците да си учиш.
33
0
 
5
 
! Отговори
Дороти преди 11 години
И да "плаши и да не се плаши" Процеса е тръгнал надолу лавинообразно,съваляваме.
32
6
 
17
 
! Отговори
до 29 преди 11 години
ГЪРЦИТЕ НЕ ЗАБРАВЯТ КОЙ ПОМОГНА НА ТУРЦИТЕ ДА РАЗРУШАТ ДЪРЖАВАТА ИМ-ВИЗАНТИЯ--Калине, момченце, защо не си си прочел уроците по история. Никога не е имало държава Византия. Гърците са живели в Римската империя. Те са били един от многото народи на империята. Всички са се наричали ромеи, т.е. римляни. Гърците в продължение на хиляди години нямат държава.
31
5
 
14
 
! Отговори
до 20 преди 11 години
По...добре гладен,но...свободен.--При гърците е по-различно - обеднели, натаковани и заробени за плащат още 30 г. огромни заеми, икономиката им изкупена от араби, руснаци, германци, американци...Така ще се напълно свободни - няма да имат нито пари, нито имоти, нищо, което притежават нормалните европейци.
30
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
онова наглото гърче от Сириза, иска хем да не излизат от Еврозоната, хем да не плащат, хем да си харчат както до сега.Европа се доближава до мнението, че едно излизане на Гърция ще причини по-малко вреди от оставането и. Скоро ще я отбият от хранилката.
29
1
 
12
 
! Отговори
До ... преди 11 години
продължение от 26 ... ата ще разберат за какво става дума! Бих се съгласил, че са жертви ако нямаха такива доходи - вземали големите пари ей така и сега ревът! Да си налягат парцалите и да се стягат! Ако смятат, че накой ги е прецакал от техните политици - да протестират за съд и присъда, а не срещу немците - тези които винаги са им помагали! Ако се зачетеш как се *** положението там хронологично - ще си направиш сметката, че сами са си го направили! Сега на изборите ще дивим дали са умн
28
10
 
10
 
! Отговори
КАЛИН преди 11 години
Отнасям се с уважение към гръцкия народ, заяви Оланд. ГЪРЦИТЕ НЕ ЗАБРАВЯТ КОЙ ПОМОГНА НА ТУРЦИТЕ ДА РАЗРУШАТ ДЪРЖАВАТА ИМ-ВИЗАНТИЯ, ВСИЧКИ ЗАПАДНИ СТРАНИ С ПАРИТЕ НА ВЕНЕЦИАНСКИТЕ БАНКЕРИ ПРЕЗ 14-ТИ ВЕК. Е КАК НЯМА ДА УВАЖАВАШ ТАКЪВ НАРОД, КОЙТО ОТСТОЯВА СВОЕТО!
27
20
 
5
 
! Отговори
ELINAS преди 11 години
MANGALO - MONGOLO - TATARITE pak se razlaiaha !!!!! ,,Европа започва от южната граница на България. ,, - aaaaa-ha-ha-ha-ha , po - goliamo NEDORAZUMENIE ne biah chuval i chel nikoga !!!!! ,,Тези нещастници изобщо не биваше да ги приемат в ЕС. ,, - zatova pyk TATARITE triabvashe pyrvi da bydat prieti , otnovo AAAAA -HA-HA-HA
26
3
 
14
 
! Отговори
Жоро-бг преди 11 години
Ястр3б,ей ***, пий си и ти хапчетата !! Португалия отдавна взе пари от фонда, Испания също. Великобритания може да фалира колкото си иска защото няма евро. Гърците са до месец два аут от Еврото и тогава ще видят кон боб яде ли...
25
1
 
28
 
! Отговори
До Ястр3б преди 11 години
Абе пич, какво му е на Гръцкият народ! Нищо му няма - вземат си големите пари и играят сиртаки. Хората са казали: "Лаком г.з кръв с.ре!" Сами ще се закопаят - ако веднага се бяха стегнали до сега да са почнали да се оправят - ама те на! Искаме си високите пенсии, заплатите за 4 часов работен ден! И т.н.! Е сега ще си ги получат! С какво да съм солидарен с тях! С това че си скъсвам *** от работа, а някой там "пенсионер" на 51 години взима 2000 евро "пенсия". Сега като се САМОИЗРИТАТ от ерозон
24
4
 
9
 
! Отговори
Жоро-бг преди 11 години
БАБА ПЕНАкакви 100 милиарда бе !? Русия толкова пари не е виждала, освен това ако си пропуснала Гърция е в НАТО, какви руски бази, какви крайцери Аврори сънуваш откачалко? Пий си хапчетата !
23
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
дълговата криза*
22
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тоя пък ***, нищо не отбира от икономика, ама седнал да командва гърците. Тепърва ще му гледаме на Оланд сеира - ще бори дулговата криза със облигации, тоест с нов дълг, ама какво да очакваш от социалист - тия само знаят да приказват за равенство и справедливост ... а през това време близките им капиталисти управляват скрити зад черевните байряци
21
4
 
13
 
! Отговори
до 21 преди 11 години
Е като не си Българин, що дириш тука! Стой си у твоята страна, пиши си по вашите форуми! Ама явно не си и македонец, щом пишеш на ЛАТИНИЦА!
20
22
 
2
 
! Отговори
orce преди 11 години
Da sum bugarin sigurno ne sum kako sto ne sum argentinec jas su MAKEDONEC ,i toa e nesto sto proizleguva od ona sto e najsveto da sekoj se proiznesuva po nacionalnost taka kako se sam oseca i tolku.I naku temata e dali na GRCIJA i e mestoto vo EU., ZA KOE NESTO I JAS GO DELAM MISLENJETO NAPOVECETO CITATELI DEKA TIE SE ZA nadvor.t.e.nikogas da ne pomirisat sto e toa EU.
19
7
 
10
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 11 години
Не може...така да се поставят условия на...волните гърци.Ще му...покажат среден пръст.По...добре гладен,но...свободен.
18
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Заглавието да се чете:"Дядо Пацо плаши гаргите"
17
2
 
12
 
! Отговори
Калин преди 11 години
ХАХА .. ОЛАНД ИЗЛЕЗЕ ПО ПО МЪЖ ОТ САРКОЗИ .. *** .. КАК МОЖЕ БЕ .. ЕДИН ОТ ВАЩЕ ДА ВИ ТОЧИ СЕКИРАТА :) нали много ревахте за него ..
16
5
 
40
 
! Отговори
Роси преди 11 години
Браво на Оланд!Кееееффф!
15
1
 
7
 
! Отговори
до 10 от друг преди 11 години
Ти щом си толкова запознат, обясни ни как разбра ,че руснаците са фалирали?