Следваща станция "Европейски съюз"

СОС смени имената на три спирки от столичното метро
14 юни 2012 13:16, Красимир Ангелов
101
Следваща станция "Европейски съюз"
СОС промени имената на 3 станции от метрото. Снимка: Булфото

Столичният общински съвет реши да преименува три станции на метрото. Две от тях са по трасето на втората линия, която ще бъде пусната в експлоатация в края на лятото.

Така станцията при хотел "Хемус" и музея "Земята и хората" ще носи името "Европейски съюз", вместо предварително обявеното "Свети Наум".

Станцията под сегашната станция "Сердика" вместо "Св. Неделя" ще се казва също "Сердика", а тази при бул. "Цариградско шосе" ще носи името "Интер експо център - Цариградско шосе".

Искането за именуването на станцията от втората линия на метрото на "Европейски съюз" беше направено първоначално от изпълнителния директор на "Метрополитен" Стоян Братоев в писмо до Столичната община.

Братоев настояваше за бързо решение, тъй като започва изработването на пластичните версии за имената, както и на записите за гласовата системата за оповестяване във влаковете по втората линия.

Съветниците отхвърлиха предложението на Георги Кадиев от БСП за отлагането на доклада, а в последващото гласуване срещу преименуването се обявиха от БСП.

Именуването на станция "Европейски съюз" предизвика реплика на общинския съветник от "Синята коалиция" Вили Лилков, който посочи, че по-подходящо би било именуването на цялата втора линия, тъй като е изградена с европейско финансиране.

Според Лилков изобщо не е подходящо метростанцията, която се намира между хотел "Хемус" и музея "Земята и хората" да се именува "Европейски съюз".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
5
 
22
 
! Отговори
... преди 11 години
АЛОО ДНЕС.БГ!!! Защо ни занимавате с такива глупости а не сте писали нито за нахапания човек от кучета до фестивална нито за протестите вчера и днес на орлов мост за запазването на горите. Вие сте една продажна ЖЪЛТА и подстрекателска 'медия'
20
0
 
20
 
! Отговори
Тоня преди 11 години
Лично видях преди около месец на входа на новата метростанция при Хемус ( към ул."Цветна градина") монтиран надписа "СВЕТИ НАУМ"... И сега... преименуване, защо?... пак с нашите пари на вятъра...
19
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Интер експо център - Цариградско шосе" - докато го каже това и вратите вече ще са се затворили.
18
2
 
22
 
! Отговори
Един до 15 преди 11 години
Абсолютно резонен довод, тарикатите, които ни управляват искат да ни заблудят, че като слезем на тази спирка се намираме в Европейския съюз. Измама!
17
4
 
20
 
! Отговори
Патриот преди 11 години
Била построена с пари на ЕС...... олеле тия *** ли са или прости да с пари на ЕС ,които НИЕ МУ ПЛАЩАМЕ ВСЯКА ГОДИНА ЗА ЧЛЕНСКИ ВНОС МИЛИАРДИ ЛЕВОВЕ ТРОШИМ ЗА СКАПАНИЯ КИРЛИВ МИРИЗЛИВ МАФИОТСКИ ЕС И ПОЛУЧАВАМЕ ТРОХИ В ЗАМЯНА ,САМО БЕСИЛКА ЗА ВАС ПРЕДАТЕЛИ ТАКИВА МРЪСНИ ПОДМЕТКИ!
16
0
 
12
 
! Отговори
fadf преди 11 години
*** спорове - има къде по важни неща да се направят.
15
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Така станцията при хотел "Хемус" и музея "Земята и хората" ще носи името "Европейски съюз", вместо предварително обявеното "Свети Наум".----------Защо направо не я кръстихте ,,Свети Барозу На ЕС да целувате задните части ,явно такава е модата
14
1
 
31
 
! Отговори
Европеец преди 11 години
Как ще се преименува станция "Европейски съюз" след разпадането на Европейския съюз???
13
0
 
28
 
! Отговори
amonito преди 11 години
Поредната подлизурска постъпка. Мирише направо на социалистически реализъм. Сега да я кръстим "Европейски съюз", че вече "Девети септември" не е модерно. Абсурдно и сервилно, вместо да дадем стойностно име като "Свети Наум". Ами безумие, това е глупави и никому ненужно сервилничене, но явно ни е в характера. И да роптаем, става като Радой Ралин: "И да изкукуригам, ще събудя ли някого?" :)))
12
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
вижте малоумие е било на времето да кръстят Варна на Сталин и връх Мусала и язовира също , единствения кусур на днешното решение еч е обикновенно в метрото човек се ориентира по имената на спирките за това къде се намира , друг ориентир няма , единствено от тази гледна точка името европейски съюз малко не е на място.
11
1
 
31
 
! Отговори
Лелее преди 11 години
Този, който го е предложил това и тези, които са го гласували са такива дребни мижави душички, че тръпки ме побиват... Следваща спирка НАТО?!
10
0
 
28
 
! Отговори
ГЕРБераст преди 11 години
Трябва да има и станция Бойко Борисов та да се знае кой е построил метрото.И паметник да издигнат и мавзолей или пирамида трябва .ГЕРБ завинаги !
9
0
 
31
 
! Отговори
Чинаски преди 11 години
Евала. Докато ми кажат станция"Интер експо център - Цариградско шосе" и ще видя през рамо спирката!
8
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Предлагам станция Сердика да се преименува на станция Джеймс Уорлик!! И без това в МС решенията се вземат под негово ободрение!
7
0
 
23
 
! Отговори
Един преди 11 години
Аз пък смятам, че спирката е редно да се казва Гарнизонно стрелбище. Още повече, че държавата ни в момента е точно това. Ако не вярвате питайте хората от Петолъчката.
6
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Еееее ама как не кръстиха една поне на Генерала....рожден ден Човека имаше
5
3
 
33
 
! Отговори
СОС преди 11 години
Най-добре всички метростанций зае кръстят Св.Б.Б. и да се приключи с тази тема.
4
26
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
kakwo пак роптаете няма нищо ненормално освен в главите ви
3
2
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
СОС, *** и *** сте
2
0
 
56
 
! Отговори
..... преди 11 години
Това да преименуваме на Европейски Съюз е супер малоумно

Спонсорирани публикации