София не е Анкара, възроптаха от "Атака" и ВМРО

Националистическите формации на протест срещу шума от джамията
Обновена: 14 юни 2012 15:03 | 14 юни 2012 12:20,
424
София не е Анкара, възроптаха от "Атака" и ВМРО
Миналата година се стигна да ексцесии. Снимка: архив Булфото

Няколко десетки протестиращи се събраха сутринта пред сградата на Столична община, за да изразят несъгласието си с шума от петъчната молитва в джамията в София.

Те издигнаха плакати с надписи: "Фандъкова, ти си кмет на София, не на Анкара!" и "ГЕРБ=ДПС".

В протеста се включиха основно привърженици на ВМРО и "Атака". Двете националистически формации отдавна настояват да се спре озвучаването на джамията от високоговорители и уредби.

Миналата година от "Атака" организираха протест пред джамията "Баня башъ", при който се стигна до размирици и имаше пострадали.

"Шумът от джамията нарушава Нормативна уредба №1 за обществения ред и опазването на общинските имоти", обявиха на протеста общинският съветник от ВМРО Ангел Джамбазки и депутатът от "Атака" Деница Гаджева. По техни думи те не искат нищо друго освен да се спазват написаните закони.

Още по темата

И двете партии значително са смекчили обаче тона си спрямо мюсюлманите. И Ангел Джамбазки, и лидерът на "Атака" Волен Сидеров на няколко пъти по време на протеста заявяваха, че нямат нищо против "братята мюсюлмани".

Те неколкократно повториха, че уважават всички вероизповедания в България, но не желаят натрапване на религии.

"България не е Саудитска Арабия", заяви Сидеров. По думите му джамията в София е свърталище на ислямисти, които са дошли в София от други държави.

"Там се събират хора, които проповядват радикален ислям. Всичко това остава извън работата на спецслужбите въпреки неколкократните ни сигнали до ДАНС", възмути се лидерът на "Атака".

Той апелира към кмета на София Йорданка Фандъкова и общинските съветници да спазват разпоредбите.

"Вие като кмет сте длъжна да спазвате закона", провикна се Сидеров към Фандъкова, застанал под прозорците й на "Московска" 33.

Той не пропусна да нападне градоначалника и заради последните резултати на социолозите, според които тя е най-одобряваният политик. Сидеров обяви, че популярността й се дължи единствено и само на PR акциите.

"И на какво отгоре?", зачуди се той на високото одобрение на кметицата.

Лидерът на "Атака" използва протеста, за да повтори твърденията си, че ГЕРБ водят протурска политика.

"Защо ни е ДПС, когато имаме ГЕРБ?", попита Сидеров. Той обвини премиера Бойко Бориксов, че провежда и нерегламентирани срещи с турския си колега Реджеп Ердоган, когото лидерът на "Атака" определи като "ислямист".

"Ние обичаме нашите братя мюсюлмани, но ние не приемаме София да се превръща в малкия Бейрут и в подобие на Йемен", скочи и общинският съветник от ВМРО Ангел Джамбазки.

Той също лансира тезата на Сидеров, че София се превръща в Саудитска Арабия, като позволява шумът от джамията да се лее.

Протестът завърши с пускането на запис от звука от джамията под прозорците на Столична община –  Фандъкова да разберяла на какво са подложени всеки петък хората, които живеят в района на джамията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


424
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
5
 
1
 
! Отговори
оф топик преди 11 години
Тия тримата юнаци зад пациента имат стабилен тен.
32
2
 
0
 
! Отговори
реалист преди 11 години
Трудно е да си 100% пасивен гей,но аз се справям отлично!
31
4
 
17
 
! Отговори
Расист преди 11 години
Брайвик се оказа прав :Европа бързо отива в ръцете на ислямистите!Трябва да го спрем това ,иначе след 50 години ще се молите в джамия ,а не в църква,щото ще ви ислямизират ,*** такива !Да си върнем Европа и България!
30
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
A къде е Деница Гаджева ........ тъкмо си оправи фасадата ..... и Али Реза пак ше я плющи ..
29
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
а бе хората от векове спорят, не коя държава кой народ е качествен, а кои са били християни, кои континент каква религия изповядва, немога да разбера хората, Илюминати, Исус е Евреин, а евреите вярват на Дейвид? :) Всички религии са манипулация бе хора, как може да вярвате в нещо което няма доказателство и то е толкова просто.. цтцтцттцтц
28
2
 
17
 
! Отговори
Мухарем преди 11 години
Съгласен съм на 100% че има основание да се махнат говорителите от джамията. Както в мюсюлманските държави не бият християнски камбани, така и в християнските държави не трябва да се чуват молитвите от джамията. Тия националисти като са толкова загрижени за тишината и спокойствието, що не се заемат и с шума, който вдигат мотористите, които си махат гърнетата на моторите? Една работа като се започне, се прави докрай, а не наполовина.
27
9
 
15
 
! Отговори
Расист преди 11 години
На изборите всички за Волен ,няма да избирате предатели като Кунева,Борисов и т.н!Волен и Атака са единствените които защитават българските интереси!Затова всички да подкрепят Атака!Който говори против Атака значи е предател!
26
21
 
3
 
! Отговори
до 44 преди 11 години
Да, религия която ви е направила хора! Ако не бяха Османлиите, сега изобщо щеше ли да има хора, които се наричат "българи" или щяхте да сте като траките?Благодарете на турците, неблагодарници!
25
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Няма да организира протест срещу Безработицата а срещу джамията ахахахахаххахахахахахха тоя не е луд а е Психар
24
26
 
4
 
! Отговори
реалист преди 11 години
Да се забранят и биенето на камбаните!!! Нали сме Европейци?!
23
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не шумът от джамията е проблем , проблем са такива като теб Г-н Сидеров, който го играеш на лош герой срещу ДПС и така ги вкарваш в парламента пак и пак. Срам и Позоррр Сидеров, мястото ти не е в парламента, а на 4-ти километър, ще направя събера подпис от хората на улицата за твоето хоспитализация с диагноза "Шизофрения 101%" без право на лечение
22
11
 
20
 
! Отговори
КОМУНАР преди 11 години
И са прави атакистите.Да живее Сидеров - най - истинският!
21
10
 
11
 
! Отговори
Расист преди 11 години
Нека всички предатели на България,да бъдат разстреляни незабавно!Време е за прочистване от такива ***!
20
10
 
8
 
! Отговори
Иван Карпузов преди 11 години
От както този е в парламента, единствения му проблем е шума от джамията, турците и турция? И този ако е националист, аз съм папа Иван Карпузов 28-ми. Едно нещо различно кажи бе Психар, безработицата, бедния народ, проблемите в икономиката, в ЕС а у .. д** ми** д**
19
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Много повече ме дразнят чалгаджийските децибели,надувани от всякакви долнопробни кръчми!Но волен нищо не казва за тях!
18
6
 
4
 
! Отговори
дфд преди 11 години
синер-аз съм евангелист.какво против имаш вярващите хода.някакъв проблем ли имаш?
17
17
 
14
 
! Отговори
optimist преди 11 години
Дори няма да коментирам Сидеров. Хората и избирателите му сами се убедиха какъв е той - политическа ***, която се води единствено от собствения си интерес.
16
13
 
12
 
! Отговори
Smurf преди 11 години
Дайте му хапчетата и да дойдат от 4 км с колата да го приберат , в деня в който се пуска Шеврон и се предаде гората на България на Цеко Минев , Волен му шуми джамията
15
17
 
15
 
! Отговори
Синер преди 11 години
АТАКА са едни мишки. Занимават се само с джамията в София и плюене на всичко и всички в парламента. Ако сте истински националисти и пазители на българщината защо не сте по селата да защитавате хората от *** набези?? Защо не сте по малките населени места където секти като Йехова и Евангелистите вършеят всеки час? Защо не са на протестите на майките да има българчета? Защо не са на протестите на земеделците? И хиляди още. Само пред джамията и популизъм
14
12
 
11
 
! Отговори
Стефан преди 11 години
Вчера турците ни бяха върнали някъкви имоти, днес Волен, определено го бях забравил реши да се покаже от мишата си дупка. Шума на джамията в София ми пречи толкова, колкото и шума на колите от булеварда отсреща. Волене, *** нещастна ще си вън от парламента. Стига си се занимавал с глупости, ***!!!

Спонсорирани публикации