Столична община събра с 5,5 млн. лв. по-малко данъци

Разликата била заради законодателна промяна
14 юни 2012 08:56,
28
Столична община събра с 5,5 млн. лв. по-малко данъци
Снимка: Facebook

Столичната община е събрала 219,3 млн. лв. от заложените средства от данъчни и неданъчни приходи до края на миналия месец.

При планирани годишно 523,8 млн. лв. това е с 5,5 млн. лв. по-малко от същия период за миналата година, заяви пред БТА зам.-кметът Дончо Барбалов.

Това прави 41,8 на сто от заложените средства от данъчни и неданъчни приходи от Столичната община.

Разликата според Барбалов се дължи на законодателната промяна за крайните срокове за плащане на данъците, които от тази година са на две вноски с краен срок за първата вноска - 30 юни.

Това от своя страна води до изместването на постъпленията и реалното изпълнение на бюджета може да се види към края на първото полугодие в края на юни.

Столичната община е събрала и 6,2 млн. лв. от неизплатени задължения за данък върху недвижимите имоти от физически лица и 4,4 млн. лв. - от юридически лица за минали периоди.

Допълнително е събран един милион лева от лихви по стари задължения.

Събрани са и над 709 хиляди лева от туристическия данък в София, които са със 74 хиляди лева повече от периода за миналата година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
4
 
20
 
! Отговори
РРР преди 11 години
Не съм плащал и няма да ви плащам никога данъци!!! Ама съм засадил поне 10 бора в планината... Ай, крадливи депУтатчета и тоже ***!
2
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
При ГЕРБ е така! Увеличава се и се разширява данъчната основа, а събират по-малко! Некадърници!
1
0
 
13
 
! Отговори
Гласоподавател преди 11 години
Добре де, при увеличаване на данъчната основа на всичко от което се събират данъци, не може да се събере по-малко и да се казва, че е добре. Това означава1 че при условията от 2011 г. общината ще е събрала най-вероятно около 50-7- милиона по-малко и трябва "реформа" не в БАН, а там...

Спонсорирани публикации