Тестват кучетата от квартал "Редута" за агресия

Общината разбрала за инцидента с 89-годишния мъж от медиите
Обновена: 14 юни 2012 08:40 | 14 юни 2012 08:40,
326
Тестват кучетата от квартал "Редута" за агресия
Снимка: архив, Булфото

Докато има дори едно безстопанствено куче на територията на Столична община, винаги ще има риск, каза пред bTV заместник-кметът на София Мария Бояджийска по повод поредния случай на нахапан от кучета столичанин.

Вчера 89-годишен мъж беше приет с опасност за живота в ”Пирогов”, след като е бил открит нахапан от кучета в градинка в кв. „Редута“.

Още по темата

Оказва се, че в общината не знаят обстоятелствата около инцидента и дали става въпрос за безстопанствени или домашни кучета. Разбрали за случилото се от медиите, тъй като работели само по сигнал.

Изпратени са вече два екипа, които работят в района на квартал „Редута”, като е наредено всички безстопанствени кучета там да бъдат заловени и да им бъде направен тест за агресивно поведение, за да се предотврати повтарянето на друг подобен инцидент.

По думите на Бояджийска в началото на седмицата са разпоредени проверки на всички паркове на територията на Столична община, като това е направено по сигнали на граждани за наличие на бездомни кучета.

Заместник-кметът обясни, че в следствие на инцидента с проф. Тачков, който загина в началото на годината, след като бе нахапан от бездомни кучета, се стигна до промяна в Наредбата за безстопанствени животни и вече има обявена обществена поръчка за изграждане на приют за бездомни кучета.

„Докато има дори едно безстопанствено куче на територията на Столична община, винаги ще има риск от инциденти и нашето желание е да сме в състояние да настаним кучетата в приюти, но приюти, които не изискват ненужно и неоправдано високи разходи”, заяви заместник-кметът на столицата.

Бояджийска допълни, че в момента се правят промени в структурата на „Екоравновесие”, за да могат да се увеличат екипите на общинската организация и да има ясни разчети за действията им, тъй като това струва на гражданите сериозни средства.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


326
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
6
 
4
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 11 години
А тия от "Позитано"?...
9
2
 
13
 
! Отговори
топала преди 11 години
свобода за кучетата смърт за хората напред към идиотска европа
8
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Смърт за ПЕСОВЕТЕ !!!!!!!! ИЗТРЕБВАНЕ !!!!!!!
7
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
да бе от медиите. като им звъннеш те пращат в екоравновесие, от там те препращат до отговарящ за района, който те праща в общината, която те праща пак в екоравновесие и така си цъкат волейбол цял ден. боли ги фара
6
0
 
16
 
! Отговори
B.B> преди 11 години
Б.Б. трябва да разбере, че ако иска да управлява пак и да папка от дебелата баница трябва да оправи този проблем веднъж завинаги. Не може децата да ходят със страх в парка, майките с количките да заобикалят определени улици и т.н. 2 дни проблема може да бъде решен. ПИСНА НИ! Във всяка страна има закони против безстопанствени животни и там ако има такива - се залавят и умъртвяват хуманно ако никой не ги потърси определен срок. Какво е това ще дават милиони за кучета, а за децата на България?
5
1
 
18
 
! Отговори
Кучетата ни изядоха. преди 11 години
Предлагам Редута да се презонира в най-високата зона, и с парите събрани чрез по-високите данък-сгради и такса смет, да се изгради един кучкарник, в който да се отглеждат милите кучета. Те вече няма да се хранят с човешко месо, защото Тиквата ще праща Цецо да им носи пържоли.Всякакви гнусотии са били през последните 23 години, но кучетата да ни ядат, в буквалния смисъл, не е било. Браво на ГЕРБ и на вожда на хунтата.
4
1
 
7
 
! Отговори
ПРЕДЛОЖЕНИЕ! преди 11 години
Общината да раздаде на всички граждани КУЧЕГОНИ щом не може да се справи с проблема. Тона би било хуманно спрямо животните и ще даде сигурност на софиянци! Кметовете по квартали да раздават срещу подпис и доказано местоживеене! Естествено купуват се за сметка на общината /ако искат може и от ЕС/ :) Жалко за човека пострадал вчера, това е ужасно нещо!ВСЕКИ ГРАЖДАНИН С КУЧЕГОН!
3
1
 
25
 
! Отговори
Нежно преди 11 години
Приюти, тестове - за безстопанствените кучета, които отдавна трябваше да бъдат умъртвени, хайде, нека да е безболезнено! А бе, ние ненормални ли сме или да?
2
1
 
37
 
! Отговори
qq преди 11 години
Тестват кучетата почти убили човек за агресия...тая държава е пълен абсурд.
1
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Тестват кучетата от квартал "Редута" за агресия"Това е пълно безумие!Единственото спасение е да се избият до крак!

Спонсорирани публикации