Разходите за труд нарастват в началото на 2012 г.

Най-голямо е увеличението при услугите, по данни на НСИ
Обновена: 18 юни 2012 14:55 | 18 юни 2012 13:33,
5
Разходите за труд нарастват в началото на 2012 г.
Снимка: архив Reuters

За първото тримесечие на 2012 г. общите разходи на работодателите за един отработен час от наетите лица нарастват с 6,2% спрямо първото тримесечие на 2011 г. Това сочат предварителните данни на Националния статистически институт.

Най-голямо е увеличението в сектора на услугите с 9,5%, следван от индустрията - с 4,2% и строителството - с 0,4%.

По икономически дейности най-висок ръст на общите разходи за труд спрямо първото тримесечие на предходната година е регистриран в раздела „Други дейности” - 17,1%.

При административните дейности ръстът е от 14,6%, при далекосъобщенията – 14,4%. Най-малко увеличение на разходите за труд има в сферата на строителството и на здравеопазването и социалните дейности – съответно с 0,4 и с 1,8%.

Намаление на общите разходи за труд е регистрирано при операциите с недвижими имоти - с 1%, и в сектора „Култура, спорт и развлечения“ - с 0,8%.

В състава на общите разходи за труд разходите за възнаграждение за един отработен час се увеличават със 7,1% спрямо първото тримесечие на 2011 г., а другите разходи (извън тези за възнаграждения) - с 2%.

Още новини за България четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: НСИразходи за труд
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Уорлик преди 11 години
Наистина услугите поскъпнаха! Разходите ми за компаньонки нарастнаха с близо 20 % спрямо същия период миналата година!!!
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да те и***а майстор по-скъпо, отколкото същото да направи ***. така разбирам увеличаването на цените в услугите и спадът им в Култура, спорт и развлечения". Ако някой оспорва - разходите за труд в тези сектори са винаги в цената.
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Цялата информация се обезмисля, защото липсва конкретният параметър - реалното изражение в ЛЕВА или ЕВРО - заплащане на час труд. Този параметър в статията е неизвестен - Х(хикс). Статистика с Х води до резултати Х. Да говориш без да кажеш нещо конкретно си беше запазена марка на партиините комунистически и комсомолски деятели. Гадното е, че докато едни получават Х заплащане, тия посочените - получават ХХXL, където L е коефициент за комунистическо-ченгеджийна принадлежност.
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А разходите за ток, вода и парно?Инфлацията?Расходите за харана?те не са ли с над 10-15%Не мога да разбера това капитализъм ли е или свободен пазар?
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Страхотно извинение да те съкратят или намалят заплатата

Спонсорирани публикации