Samsung продаде 10 млн. броя Galaxy S III за по-малко от 2 месеца

Очаква се до есента продажбите да останат силни
Обновена: 23 юли 2012 15:03 | 23 юли 2012 14:36, Бойчо Попов
161
Samsung продаде 10 млн. броя Galaxy S III за по-малко от 2 месеца
Снимка: Ройтерс

Корейският технологичен концерн Samsung представи своя нов смартфон Galaxy S III през май. Очевидно устройството се радва на добро посрещане от клиентите, а Samsung познава отлично силата на продуктите си, защото още преди месец компанията изрази очакванията си продажбите на Galaxy S III да достигнат 10 млн. броя през юли.

Днес Шин Джон-Кун, ръководител на телекомуникационния бизнес на компанията, заяви, че наистина по-малко от два месеца след старта на продажбите те са минали равнщето от 10 млн. броя, предаде Ройтерс.

Samsung Galaxy S III бе успешен още преди представянето му на 29 май в Европа, а премиерата му бе най-очакваното представяне на технологичен продукт за годината.

Ако в действителност са били продадени 10 млн. устройства до момента, то компанията е продавала грубо по 190 000 бройки на ден. Това е доста по-добро постижение от предишния модел Galaxy S II, достигнал 10 млн. продадени броя след пет месеца на пазара.

Очаква се продажбите на Samsung Galaxy S III да запазят високото си равнище, защото е много вероятно Apple да не пусне новия iPhone преди септември-октомври. На 15 август се очаква корейската компания да покаже и следващия модел Galaxy, вероятно Galaxy Note II.

През първото тримесечие на годината корейците свалиха Apple от върха на класацията на най-големите в света производители на смартфони, подпомогнати от своите устройства от линията Galaxy, работещи под свободната операционна система на Google – Android.

В края на април месец компанията обяви, че новият смартфон Galaxy S "ще допринесе съществено" за приходите през второто тримесечие. Samsung и Apple владеят пазара на смартфони с общ пазарен дял от около 90 на сто.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


161
Още по темата: Samsungпазар на смартфони
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До RD3Ти си толкова ***, че и да ти го кажа директно няма да го разбереш.
118
0
 
1
 
! Отговори
dr преди 11 години
Samsung-a е с класи над Iphone : ) Но какво да обесняваш на хора, които ползват само Скайп и ФБ на смартфона си : ))
117
1
 
0
 
! Отговори
SAmsung преди 11 години
Къде ги продадоха тия броики не ми е ясно.До ония ден бях по чужбина (англия,испания,франция) и да ви кажа сигурно на 200 човека с айфон имаше 1 с блекбери и половин с самсунг.Лъжи и измами да си надуят реитинга.Не че апарата е лош,но просто за повечето хора би им се сторил доста неудобен за употреба,а и айфона си е доста по добар в всяко отношение.
116
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако нямаше няколко водещи фирми, а само една не би имало конкуренция и не би имало развитие.Лично аз пък съм почитател на Сони.Колкото до Нокия,тя е временно явление.На залязване е!Финландците си имат нов символ-брадвите Фискарс.Това е то,традициите са си традиции.
115
14
 
13
 
! Отговори
Striker преди 11 години
Бхахахаха! Стилно, висок клас, Самсунг?!? Ти или си от Перник, или си на амфети, пич! :))))
114
9
 
13
 
! Отговори
mindo преди 11 години
5 андроида и един 4s има в къщи. Вирус още никой не е хванал(като изключим айфона - тои е конструиран като вирус). Та какво за вирусите беше? :).А Епъл са лидери за хора дето са виждали 2 пъти в живота си техник. Ако бяха видели трети път щеха да бъдат осветлени от ИСТИНАТА и да си купуват андроидчета до края на живота си. Изключение прави наблюдателя дето е проектирал ИС с ниска степен на интеграция :), ама той е непоправим романтик ;)
113
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И на *** е ясно, че макар и не на първо място по мощност, Епъл са лидерите в дизайна и стила на продуктите. Ани, нещо плямпаш недомислици май, а? Нещо стилно и от висок клас, Самсунг? Верно?
112
11
 
19
 
! Отговори
Ани преди 11 години
По-добре Самсунг , отколкото iPhone . Нямам намерение да нося отхапана ябълка в джоба си .. По-добре нещо стилно и от висок клас :) .
111
14
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Samsung винаги са били номер 1!!!
110
18
 
15
 
! Отговори
1234 преди 11 години
Подобен дизайн не се пипа и новия iPhone няма да има особена разлика в дизайна си като изключим това, че вече ще е произведен от алуминии, а не от стъкло. Всеки продукт на Епъл си има отличителен външен вид, който му придава характер. При другите производители това липсва. На телефона си върша перфектна работа, вие андроидите все за параметри плямпате, а не виждате колко бъгава, вируслясала и запъваща е системата ви, за какво тогава са ви 4-ядрените процесори?
109
7
 
27
 
! Отговори
До 115 преди 11 години
Да приемем че Октомври или най-късно Ноември Айфон ще извадят 5-цата и какво ще видим в него? Максимум ама това е максимум да изравни параметрите на Галакси Ес 3 това е таван за ябълката по-лошото е че 2-3 месеца след това ще излезе Галакси Ес4 и Ябълката пак ще е като ретро машина.След като параметрите му са извън топ10 на смартфоните, значи не го вземаш за работата, щото има по-добри смартфони а дизайна! Какъв дизайн бе 5 поколения Айфон ви пробутват един и същи дизайн и той отдавна омръзна.
108
5
 
1
 
! Отговори
до 115 преди 11 години
Рафи, хайде провери пак!
107
19
 
7
 
! Отговори
1234 преди 11 години
Ох милите ми заблудени самсунгски душички, ще ви изпапкам. Епъл бележат ръст на продажбите на iPhone в сравнение с миналата година с 28%, недейте да си натаманявате някакви цифрички както на вас ви изнася. Тъпо е.
106
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако мислиш, че си купуваме iPhone от гъзария, явно не ти е много акъла. Аз си купувам устройства, за да ми вършат работа, но все пак искам и да изглеждат стилно, а не като играчки. До септември Самсунг ще се порадват на малко успех, след това идва iPhone 5 и бас държа, че за това недоразумение никой вече няма да си спомня. Сасмунг, когато предизвикат фурора на което и да е от i-устройствата да ми звъннат ;)
105
6
 
11
 
! Отговори
samsung galaxy 2 преди 11 години
много лек и удобен телефон, пере нета здраво без грешка. айфона е по-дебел и тежи като тухла четворка. ама к'во да прайш, гъзария за една ябълка :)
104
2
 
1
 
! Отговори
thaddeus преди 11 години
@110Всъщност продажбите са 26млн. бр.
103
4
 
2
 
! Отговори
thaddeus преди 11 години
@11028 млн. бр. но това са всички поколения в производство. Ако не се лъжа 3гс още се продава. Дет се вика заключенията са направени отдавна. Самсунг отхапват от пазара на Епъл и то доста сериозно. Да видим какво ще се случи след септември.
102
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
При Apple има спад в продажбите само 28 млн iphone-на за последното тримесечие.... Вие си направете заключенията колко хляб има да изяде самсунг докато настигне apple
101
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И с какво Галакжи Таб 7.7 е по-различен по форма от Гугъл Нексус 7?Ха да излязат сега Епъл и на Гугъл да им спрат таблета, а? Да видят тогава кон боб яде ли:)
100
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Няма и съмнение че Епъл са си платили за безумни патенти, и целия Свят е настръхнал срещу тях, ама номера им не навсякъде минава! Приемер има с британския съд, който постанови Епъл да се извинят на Самсунг в собствения си сайт и в във всички важни медии на Острова.Обикновено печелят в некви градчета за модели на Самсунг които са вече остарели и на Самсунг не им пука. Ама пак ги пускат после !Безсилието на Епъл да се задържи на върха , пролича. С *** номера без да правят нищо, не става:)

Спонсорирани публикации