Samsung продаде 10 млн. броя Galaxy S III за по-малко от 2 месеца

Очаква се до есента продажбите да останат силни
Обновена: 23 юли 2012 15:03 | 23 юли 2012 14:36, Бойчо Попов
161
Samsung продаде 10 млн. броя Galaxy S III за по-малко от 2 месеца
Снимка: Ройтерс

Корейският технологичен концерн Samsung представи своя нов смартфон Galaxy S III през май. Очевидно устройството се радва на добро посрещане от клиентите, а Samsung познава отлично силата на продуктите си, защото още преди месец компанията изрази очакванията си продажбите на Galaxy S III да достигнат 10 млн. броя през юли.

Днес Шин Джон-Кун, ръководител на телекомуникационния бизнес на компанията, заяви, че наистина по-малко от два месеца след старта на продажбите те са минали равнщето от 10 млн. броя, предаде Ройтерс.

Samsung Galaxy S III бе успешен още преди представянето му на 29 май в Европа, а премиерата му бе най-очакваното представяне на технологичен продукт за годината.

Ако в действителност са били продадени 10 млн. устройства до момента, то компанията е продавала грубо по 190 000 бройки на ден. Това е доста по-добро постижение от предишния модел Galaxy S II, достигнал 10 млн. продадени броя след пет месеца на пазара.

Очаква се продажбите на Samsung Galaxy S III да запазят високото си равнище, защото е много вероятно Apple да не пусне новия iPhone преди септември-октомври. На 15 август се очаква корейската компания да покаже и следващия модел Galaxy, вероятно Galaxy Note II.

През първото тримесечие на годината корейците свалиха Apple от върха на класацията на най-големите в света производители на смартфони, подпомогнати от своите устройства от линията Galaxy, работещи под свободната операционна система на Google – Android.

В края на април месец компанията обяви, че новият смартфон Galaxy S "ще допринесе съществено" за приходите през второто тримесечие. Samsung и Apple владеят пазара на смартфони с общ пазарен дял от около 90 на сто.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


161
Още по темата: Samsungпазар на смартфони
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
4
 
3
 
! Отговори
mindo преди 11 години
Общо от всички модели на айфон са продадени 150 000 000 бройки. Има няма 100 000 000 разлика с твоето твърдение. Та кое викаш ти е уникалното след като още 20 000 000 или повече;) имат твоя телефон? S3 струва 344 $ производствена стойност от които 8$ труд и 24$ корпус. 4S е 187$ от които 8$ труд и 33$корпус(правен в сащ, не че е качествен). Колкото и да давам за S3 ги давам за телефон, а не за имидж. 4S е по слаб от S2. Защо го сравнявате с S3 не ми е ясно.Лумината е по добра от него даже!
78
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Спора е безмислен Когато Галахси Ес3 е с двойни параметри от тези на 4Ес няма смисъл да се коментира. Американския Смартфон е морално остарял технологично. Ако добавим и останалите предимства на Самсунг като по-голяма батерия, по-голям дисплей като капак и доста по-ниско тегло/да се чудиш какво му тежи толкова на Айфона като всичко му е по-малко от Самсунга/ няма смисъл да спорите. Освен ако не сте глупави и не искате да видите истината. Но така само се излагате повече и ставате за смях.
77
3
 
9
 
! Отговори
ivo преди 11 години
Имам iPhone 4 , не е толкова лош, но определено не ми допада. Доста скъп за това което предлага, дразнещ софт, както и дразнеща политика на Apple... Следващия ми смартфон , няма да е на Apple!
76
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не знам за какво ограничение ми говориш. Ползвам iPhone от 5 години и никога не съм го джейлбрейквал, пък ми върши перфектна работа. Всичко нужно го има в App Store-а, а липсата на флаш определено не съм я усетил, имайки предвид как се държи тази морално остаряла технология на мобилните устройства.
75
5
 
3
 
! Отговори
technical support преди 11 години
моята работа доказва безспорно, че най-доброто приложение на всички ай булшитс е да кажеш че притежаваш ай булшит.даваш си парите в замяна на устройство, което те ограничава в почти всеки аспект.аз лично не разбирам идеята да дадеш луди пари за телефон,който после да jailbreak-неш за да ти върши работа...но аз не разбирам и как мъже могат да харесват други мъже,пък то си е модерно......
74
9
 
6
 
! Отговори
RD3 преди 11 години
Samsung се излагат все повече с всяка следваща своя крачка. Оня ден гледах как ги осмиват за новия магазин, който са си открили. 1:1 с дизайна на Епъл стора, то пък бива да копираш безсрамно, бива, ама тва тяхното е направо патологично. Като ги питат журналистите не мислят ли че дизайна на магазина им е твърде наподобяващ този на Епъл, те отговарят: "Ама Епъл да не са патентовали и идеята за магазин?" Смешници.
73
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе, Макита, iPhone е продал над 250 000 000 бройки, не омаловажавай този успех. Като не си наясно не си измисляй, целта на лъжата е да е правдоподобна, тук не се получи;) За породи не знам, но продуктите на Епъл са си уникални, поне като дизайн, никога няма да ги сбъркаш с някой друг.
72
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Цял свят ни се смеел? Пхахахахаха. И кой по-точно свят е това, щото аз където и да влизам в чужди сайтове мненията в полза на Епъл са в пъти повече, отколкото тези които ги плюят. Ако се появи някой, който почва да обяснява, че Епъл били скъпари и за тия пари можеш да си купиш нещо по-добро като мощ, следва вълна на леко неразбиране към индивида.
71
6
 
4
 
! Отговори
makita преди 11 години
Общоразпространено мнение е, че собствениците на айфони са по - емоционално интелигентни от средния собственик на смартфон. Държанието им обаче навсякъде по света опровергава това твърдение. Аз лично ако знам, че 20 000 000 души ползват телефон като моя не бих се чувствал уникален заради него.За справка потърсете значението на думата уникален.
70
4
 
4
 
! Отговори
makita преди 11 години
РРР, пич, всеки има собствен вкус и нужди. Аз мапример искам да мога да слушам музика, да имам 2 - 3 речника и някоя игра. Органайзера е задължителен, джипиеса също. Ако мога да търся онлайн информция за нещо когато и да е и където и да е е плюс. Видеоклиповете и възможността да съхранявам файлове също са плюс. Не е важно, че някой желае да се държи като жена. Негов е избора. Важно е да не ти показва колко е над теб, а в действителност да не разбира колко е ниска рационалната му интелигентност.
69
6
 
6
 
! Отговори
РРР преди 11 години
Хубава играчка, ама не намирам защо е в КРИМИ хрониката на сайта?!?! И още нещо, никога няма да си купя телефон за над 50 лева. Има си лаптопи за WiFi, има си фотоапарати за качествени снимки, има си МР-3-ки за слушане на музика... Всичко това е една позьорщина и парвенющина за мен... Българина (***) ако има 100 000 $ ще си купи за 80 000 $ кола и за 1000 $ телефон и щуротии и ще се прави на велик с 10 000$ за ядене и разходи...
68
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ми Andro, бе- я ти ни кажи тогава, какво "точно" е искал да каже с това *** Кук .Ама внимавай, че интервюто му е пред мене!Хайде тарикатино:-)
67
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
опс, коментар 75 е за Андро 74. извинявам се.
66
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
73, ама не си ли ти точно говорещия злобно?Извинявай ама да говориш за телефон от който изпадаш в "нирвана", каккто сам каза е меко казано превзето. Да не говорим, че е направо лигавщина. Аз мисля, че продуктите на епъл са ок, но повечето ползватели се държат като жени... избиване на комплекси ли, незнам, но сте много смешни с бисерите си.
65
7
 
3
 
! Отговори
Andro преди 11 години
Много добре знам кой е и много добре знам какво е казал, само че за разлика от теб, съм наясно и какво е искал да каже с определението "уникална порода". Та за продуктите нищо не се изказа, нито изясни "логиката" си. Започни да мислиш и после пишИ, след като избършеш пяната от злобната си устичка. ЯСНО?!?!?!?!?!?!
64
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Andro, ако нещо ти е неясно или не разбираш пак, съветвам те да се обърнеш към *** Кук- нали знаеш кой е той или искаш да ти обясня?Та точно *** Кук ви нарече уникална порода , а не аз. Ясно?
63
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На Сайдерчета любимата им тема е дизайнЪТ.:) Смях:)Без да им идва до промитите мозъчета, че с развитието на технологиите и смаляване на рамките, тези уреди все повече заприличват просто на един екран-плочка, и дизайна ще се отнася вече само до калъфкит в които ще ги държите .
62
3
 
8
 
! Отговори
Andro преди 11 години
@69Интересна логика имаш, защо си мислиш, че потребителите на Епъл са едва ли не извънземни, зомбита, изпадащи в нирвана? А да си се замислял, че за да изпадаме в тази нирвана причината е в продуктите, които са като никои други преди тях??? Или и ти си от "умниците" дето развиват теорията, че всичко било реклама, а те Епъл правят супер ***, то затова си ги купуваме отново и отново, щото ги виждаме колко скапани са. Нещо логиката липсва май, А????????????
61
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тъкмо си помислихме, че темата може да завърши с разумен коментар и се появи един сдухан го*няр, който да започне да се заяжда, типично по тийнейджърски. Пу!
60
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
@66 МихаелаНе се коси! Това не е само в БГ. Така е по цял Свят. Разходи се по форумите, ако знаеш езици. От как пръкна "уникалната порода" , цял Свят се бъзика и гаври с тях, ама те сами си го търсят. Други пък, по-тарикати, - са ги яхнали здраво и ги цицат яко с какво ли не, използвайки нирватата в кояро са изпаднали!

Спонсорирани публикации