Бомба избухна пред ресторант в столичния "Лозенец"

При взрива пред "Кошарите" няма пострадали хора
Обновена: 16 авг 2012 14:54 | 16 авг 2012 08:10, Красимир Ангелов
135
Бомба избухна пред ресторант в столичния "Лозенец"
Мястото на взрива. Снимка: БТА

Самоделна бомба избухна пред ресторант в столичния кв. "Лозенец", съобщават от МВР.

Криминалисти и експерти от СДОТО извършват оглед в района.

Сигналът за взрива е подаден около 04.27 часа. На място пристигналият екип от експерти извършва оглед, който продължава.

По първоначални данни самоделката е била поставена от външната стена на входа на ресторант "Кошарите", собственост на бизнесмена Коко Динев, като тротиловият еквивалент е около 200 грама.

От взрива няма пострадали хора. Районът временно е отцепен.

Заради взрива временно е спряно движението по пътния участък, свързващ бул „Никола Вапцаров” и ул „Козяк”, съобщиха от Столична община. Движението ще бъде възстановено след приключване на работата на органите на реда.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още по темата: бомбаквартал Лозенец
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
0
 
21
 
! Отговори
Иво преди 11 години
коко динев пак е направил някое дете на който не трябва
83
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дебеловратите демократи пак се борят за надмощие. Кой ли клан на демократите ще победи?
82
0
 
15
 
! Отговори
ххх преди 11 години
"От взрива няма пострадали хора"Ще има, но по-нантатък.Явно това е предупреждението
81
6
 
7
 
! Отговори
Жорката преди 11 години
До Анонимен, лозенец е никакъв квартал, а ти къде живееш приятелче :) Левски Ж ? Там е уникално hahahaha
80
4
 
25
 
! Отговори
Гълъбин преди 11 години
Да, три тона кокаин са си три тона.... Тежка загуба, а имаше толкова разходи! А и на ГЕРБ-авите (и лично на БъБъ и ЦвъЦвъ трябва да се плаща! Тях не ги интересува издънката, а закрилят канала само в България
79
1
 
1
 
! Отговори
do-97 преди 11 години
Kvo?????????
78
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ситуацията е като в руска дискотека....входа е свободен,но изхода е 100$...Сигурно Коко е решил да става почтен...Първата видима стъпка беше с Локо Пд...Да обърнеш палачинката и да станеш почтен понякога е непосилно скъпо.....затова повечето продължават по стария начин...
77
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Едно дебеловрати бизнесмени-ПСЕВДОдемократи(бивши *** и кадесари), гръмнали бомба до заведението на други дебеоврати бизнесмени-ПСЕВДОдемократи(бивши кадесари). Нищо ново - МУТРО-КОМУНЯРСКА му работа.
76
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Само на мен ли ми се струва така, или 95% от мненията тука са писани от двама души - единия фен на Бойко, другия на Сергей?!
75
0
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
НЕ ХОДЕТЕ В МУТРЕНСКИ ЧАЛГА-ЗАВЕДЕНИЯ!СТАВАТ ОПАСНИ (В БУКВАЛНИЯ СМИСЪЛ!) ЗА ВАШЕТО ЗДРАВЕ!
74
0
 
36
 
! Отговори
:) преди 11 години
Журналистите пак не са разбрали. не е гръмнала никаква бомба,а силикона на накоя от певачките. Нали бил от този опасния, гърмящия френски:)) Някой я стиснал повече и бум :)
73
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Едно дебеловрати бизнесмени-демократи, гръмнали бомба до заведението на други дебеоврати бизнесмени-демократи. Нищо ново - демокраДска му работа.
72
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сега ще паднат имотите, незнайно защо така надути в този никакъв квартал.
71
0
 
4
 
! Отговори
До 87 преди 11 години
Няма какво да объркват. Няма себе си да гърмят.
70
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Гордейте се, че сте българи. Не отстъпвайте от род и родина. Не се продавайте на Америка за пари!
69
0
 
19
 
! Отговори
77777 преди 11 години
Дебеловратите демократи си разчистват сметките. Кой сега ще плаща за хванатия кокаин?
68
0
 
12
 
! Отговори
ЛОШО СТАВА преди 11 години
Да точно така, от другат страна е ДАНС и ГДБОП - бамбаджийте сигурно са объркали адресите . . Дано наистина не е така . .
67
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
и това на метри от ДАНС ?!?
66
1
 
18
 
! Отговори
Ето и за герб преди 11 години
Бойко Методиев Борисов е роден на 13 юни 1959 година в Банкя, близо до София, в семейството на Методи и Венета Борисови. Баща му e служител в Софийско градско управление на МВР, а майка му начална учителка в Банкя[1]. Бойко Борисов има сестра Красимира, която е педиатър.Бойко Борисов завършва средно образование в Банкя. Редовната си военна служба отбива в ШЗО-Плевен през периода 1977-1978 година[2]. През 1977 година кандидатства във Висшата специална школа Георги Димитров на МВР в Симеоново, факултет Държавна сигурност, но e пренасочен и приет в трети факултет Противопожарна охрана с оглед миналото на дядо му, който е разстрелян от комунистите през 1944 година. Според Бойко Борисов по силата на вътрешните правила на МВР тогава той, както и всички останали курсанти в Симеоново, е приет в БКП[3]. През 1982 година Борисов се дипломира като инженер по специалността Противопожарна техника и безопасност с чин лейтенант[4][5].Работа в МВРПрез 1982 година инж. Бойко Борисов постъпва на работа в Софийското градско управление на МВР като командир на взвод, а по-късно е командир на рота. Впоследствие е преназначен в ЦУПО (Централно управление на противопожарната охрана). По време на т.нар. Голяма екскурзия е назначен през лятото на 1989 година за командир на батальон за охрана на селскостопански обекти и оказване на помощ по прибирането на реколтата в Дулово и Каолиново след масовите изселвания на местните жители в Турция[6].От 1985 до 1990 година инж. Бойко Борисов е преподавател във Висшия институт за подготовка на офицери и научноизследователска дейност (ВИПОНД) на МВР. Защитава пред ВАК дисертация по темата Психо-физическата подготовка на оперативния състав и с диплома 20109 от 8 май 1990 година му е присъдена научната степен кандидат на науките (равностойна на доктор).[7] Последната му длъжност във ВИПОНД е завеждащ катедра. През 1990 година напуска системата на МВР със звание майор от запаса. Повод за това се оказва т. нар. "деполитизация" на силовите структури в държавата, като той формално отказва да се деполитизира.[8]ОхранителНа 13 септември 1991 година Бойко Борисов основава фирмата Ипон-1 ООД [9][10], която осигурява охраната на видни личности като Тодор Живков, Симеон Сакскобургготски и президента на Международния Олимпийски комитет Хуан Антонио Самаранч. Ипон-1 е сред най-големите охранителни фирми в страната, членува в Световната организация на охранителите IAPPA, а Бойко Борисов е персонален член на организацията. През 1992 година Борисов създава Ипон-2 ООД и след това ИПОН Агенция за сигурност и охрана ООД. През 90-те години той работи в тясно сътрудничество с Румен Николов ("Пашата") и Младен Михалев и е определян в печата като висш служител от средите на СИК.[11] Самият Борисов по-късно отрича да е имал връзки с мафията, преди да стане главен секретар на МВР[3]
65
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А аз си мислех, че Лозенец е хубав и спокоен квартал...