Бомба избухна пред ресторант в столичния "Лозенец"

При взрива пред "Кошарите" няма пострадали хора
Обновена: 16 авг 2012 14:54 | 16 авг 2012 08:10, Красимир Ангелов
135
Бомба избухна пред ресторант в столичния "Лозенец"
Мястото на взрива. Снимка: БТА

Самоделна бомба избухна пред ресторант в столичния кв. "Лозенец", съобщават от МВР.

Криминалисти и експерти от СДОТО извършват оглед в района.

Сигналът за взрива е подаден около 04.27 часа. На място пристигналият екип от експерти извършва оглед, който продължава.

По първоначални данни самоделката е била поставена от външната стена на входа на ресторант "Кошарите", собственост на бизнесмена Коко Динев, като тротиловият еквивалент е около 200 грама.

От взрива няма пострадали хора. Районът временно е отцепен.

Заради взрива временно е спряно движението по пътния участък, свързващ бул „Никола Вапцаров” и ул „Козяк”, съобщиха от Столична община. Движението ще бъде възстановено след приключване на работата на органите на реда.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още по темата: бомбаквартал Лозенец
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
България ще се оправи когато лай*арчета като 75 напуснат най-накрая/а не само да плямпат/
63
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Комунистите се познават по делата и методите - милиционерщина, простащина, авторитарност, "който не е с нас е против нас"И къде я "видя" тази "милиционерщина" и "авторитарност"!?В това, че пишеш спокойно простотии по форумите и никой не те закача ли? Точно като по живково време..., нали!Хайде малко по-сериозно!А по простотия комунистите нямат равни на себе си! И ако ГЕРБ бяха "комунисти", едва ли от БСП щяха да вият като на умряло...
62
0
 
4
 
! Отговори
Брато преди 11 години
до 74ми да де,нали и аз товеа казвам че е на битова основа.Цветанов отмъщава за поруганата чест на приятеля си Маринов.по битово от това накъде?А ти дращиш глупости за да отклоняваш вниманието.
61
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Българите избрахме грешния път.Ако държавата ни беше управляване по-дълго от последователния политик и ерудиран държавник Костов отдавна да сме отхвърлили игото на мутрите и комунистите.Щяхме да бъдем една добре развиваща се държава с европейски облик.Но така е.След 45 год комунистическо робство разбираме от демокрация,колкото *** от кладинчова вода.
60
2
 
6
 
! Отговори
Ето и за СДС преди 11 години
От 1974 година Иван Костов е асистент във ВИИ Карл Маркс, а от 1979 година - старши асистент в Катедра Политическа икономия на Центъра по идеологически дисциплини във Висшия машинно-електротехнически институт Владимир Ленин (днес Технически университет - София). Във връзка с назначаването му за старши асистент за Костов са писани доноси, в които е обвинен, че отхвърля икономическите схващания на Тодор Живков. В проверката на доносите, извършена от ръководителя на катедрата проф. Алексиев, се казва: Иван Й. Костов е политикономист с твърде солидна подготовка и широки интереси. Той познава много добре произведенията на класиците на марксизма-ленинизма и е убеден марксист и защитник на нашата социалистическа система.[3]През 1981 година Костов завършва и второ висше образование в Софийския университет Климент Охридски със специалност Математическо моделиране на икономическите процеси. През същата година става главен асистент. През 1983 година защитава във ВИИ дисертация на тема Икономически растеж, структура и фактори в производствената сфера за научна степен кандидат на икономическите науки. Костов кандидатства за доцентска длъжност, но се сблъсква с категоричното изискване да е член на Българската комунистическа партия. По тази причина, той подава молба за членство в БКП, на която обаче получава отказ.[4] През 80-те години Иван Костов е автор на научни публикации и монографии в областта на политическата икономия, факторния и клъстърен анализ в икономическите изследвания, сравнителните изследвания на икономическото развитие, динамичните модели в икономиката. Като научен консултант на Научноизследователския институт по прогнозиране на социално-икономическото развитие участва в разработването на прогнози за развитието на Националния стопански комплекс за нуждите на Държавната планова комисия и Министерския съвет. През този период той активно е разработван от Държавна сигурност за възгледите му за пазарната икономика, определени като антикомунистически.[5]През 1992 година, когато вече е министър на финансите, Иван Костов получава длъжността доцент в Катедра Теория на пазарното стопанство на Стопанския факултет на Техническия университет.
59
3
 
2
 
! Отговори
до 75 преди 11 години
Тя тъпотата се унаследява та за туй!
58
12
 
23
 
! Отговори
Спасен живот преди 11 години
Баба и Дядо си погубиха живота в комунизма, така казват.Майка и Татко пък казват, че погубили своя в "демокрацията". Всички те ми казват да не си правя планове да живея в България...Млад съм бил още език да съм учил и специалност която навън да практикувам да съм избирал... Добре, че така ми говореха сега ги разбирам и благодарение на техните съвети сега живея добре. Не чакай народе, отстрани като погледнеш ясно се вижда България няма бъдеще..
57
1
 
4
 
! Отговори
до 65 преди 11 години
Нищо лично брато но по надолу,някаво червено лике се писало"седесар"и твърди ,че СерГей и Дуган не били комунисти или свързани с уж бившата БКП,затова изваждам тези факти,и всички знаем че по голяма част от политиците ни имат връзка с уж бившата бкп,защото тя се преименува на бсп и стана уж социална.А взрива си е на битова основа и няма нищо общо с политиката на коя и да било партия...
56
0
 
1
 
! Отговори
jo преди 11 години
Малко позакъсняха.
55
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Червените гнидоци се скъсват да ни убеждават че няма разлика между БКП/БСП и ГЕРБ... Явно не могат да се примирят с факта, че ГЕРБ ги задължи да си плащат данъците, извади им на светло оборотите, разруши им незаконните кафенета и хотели, секнаха кокаиновите парици към Позитано....мъкаааа, мъка!
54
2
 
13
 
! Отговори
Тюлюнбекя преди 11 години
Поздрав за всички чалгаджии.Скромен ,но от сърце
53
2
 
5
 
! Отговори
Брато преди 11 години
до 61 и 65ай като си почнал дай нещо за СДС и за ГЕРБИ ми обясни какво общо и *** това което драскаш с бомбата пред Кошарите.Или по заповед на Цветанов, който собственоръчно е заложил бомбата,щото Коко е из*укал жената на Веско Маринов, отклоняваш внинамието?
52
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ahahaha... Имах нужда от порция хумор за разсънване....Станишев не е бил член на БКП...смазващ аргумент :))))))))))))))
51
1
 
12
 
! Отговори
Гътката преди 11 години
3 тона кокаин замина ... и сега ще има "инфаркти" , "бомби" и какви ли не изгъзици докато хората по веригата не доставили стоката си платят :) Боко не прощава все пак е обучен да е такъв skank-мутра !
50
0
 
6
 
! Отговори
Ето и за дпс преди 11 години
С Решение 14 от 04.09.2007 г. на Комисията за разкриване на документите и за обявяване на принадлежност на български граждани към Държавна сигурност и разузнавателните служби на БНА се оповестява агентурната дейност на Ахмед Демир Доган в качеството му на агент с псевдоними "Ангелов", "Сергей" и "Сава" [6]. Според решението на комисията, документите, въз основа на които е установена принадлежността му към органите на ДС вкючват собственоръчно написана и подписана декларация за сътрудничество; собственоръчно написани агентурни сведения; документи за получени възнаграждения; разходни документи, отчетени от оперативния работник; документи от ръководилите го щатни служители; рег. бланка; картони обр. 1 и 3; лични и работни дела Ф.1, а. е. 7576-10 тома [6].
49
16
 
10
 
! Отговори
Гей дружината БСП преди 11 години
Сергей Дмитриевич Станишев е роден на 5 май 1966 г. в град Херсон, СССР (днешна Украйна). Син е на Димитър Яков Станишев - бивш секретар на Централния комитет на Българската комунистическа партия, отговарящ за международните връзки на БКП, и на професор Дина Сергеевна Мухина, от Факултета по славянски филологии на СУ. Има един по-голям брат, роден 1952 г. - архитект Георги Станишев.Бащата на Сергей Димитър Станишев присвоил 21 млн. долара.Бащата на експремиера Станишев Димитър Станишев е обвинен в присвояването на 21 млн. долара твърди секретният спец Ненчо Ненов.Данните за това престъпление се съдържат в така и несъстоялото се известно и мистериозно Дело 3. То е образувано с обвинения за изнасяне на пари като помощ от БКП към по-малки братски комунистически партии. Това бил един от начините за изнасяне на капитали от България, за да бъдат прибрани по-късно. Не дълго след като идва демокрацията, младите червени лъвчета от преименуваната БКП започнали да се обаждат на отговорни другари от тези партии с искането да им върнат тези суми твърди Ненчо Ненов. За събирането на тези средства бил назначен Александър Томов, известен по-късно с прякора Хитрия Вълк Лупи. Част от тези дългове били върнати, но не попаднали в касата на БСП а в джобовете на Александър Томов и Димитър Станишев.
48
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А беше време, когато си имаше културен отдел към ЦК на Партията и подобна музика бе немислима. Стояхме на здрави социалистическо-музикални основи
47
2
 
16
 
! Отговори
Замажете ни очите преди 11 години
Ако денят след който Дейвит Камерън даде правителствения самолет на отбора си по футбол да лети за контрола, а английското общество е баламосвано в темата за това, че Шекспир е престъпник избухне бомба в Лондон мислите ли, че той медиите в Англия няма да го разкъсат. Да видим в България, бъдете сигурни, че до довечера друга ще е основната новина...Време е както казва "ВСЕКИ ДЕН" време е да спасим неродените си деца...
46
1
 
24
 
! Отговори
мой преди 11 години
Бум на чалгата в Кошарите!
45
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Един клан на демократите гръмнал бомба до друг клан на демократите - къде е новината?