Добрев се кълне: Масовият бензин няма да мине 3 лв.

Възможните мерки за овладяването на цените не били много
Обновена: 24 авг 2012 14:50 | 24 авг 2012 10:51, Бойчо Попов
206
Добрев се кълне: Масовият бензин няма да мине 3 лв.
Снимка: БТА

Въпреки че правителството търси варианти за овладяване на цените на горивата, на този етап възможните административни мерки не са много. Това съобщи министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев в интервю за Нова телевизия.

Според Добрев вътрешните цени на най-масовия бензин едва ли ще стигнат 3 лв., аргументирайки се с движението на котировките на петрола, които биха продължили да растат само при световен конфликт или други извънредни събития.

Икономическият министър повтори тезата, изразена преди дни от финансовия министър Симеон Дянков, че августовският пик в цените на горивата е сезонен и през септември ще последва поевтиняване.

Акцизната политика е единственият механизъм за въздействие, който би могло да понижи цените, но на този етап България не може да вземе едностранно решение, защото то трябва да бъде решение на целия Европейски съюз, припомни още Добрев.

По темата за изграждане на седми реактор на АЕЦ „Козлодуй“, който е възможната алтернатива на отпадналия проект за втора ядрена централа в Белене, министър Добрев припомни, че регистрираната за целта проектна компания тепърва ще търси стратегически инвеститор за новото строителство.

Дъщерна компания на АЕЦ "Козлодуй" има за цел да разработи проекта и да измине трудните процедури по лицензиране на площадката за седмия реактор, която ще бъде на територията на сегашната централа, припомни Добрев.

На въпроса каква ще бъде позицията на кабинета, ако референдумът за АЕЦ „Белене“, искан от БСП, докаже, че преобладаващата част от българите са за този проект, икономическият министър поясни, че настоява за мотивирана позиция за това как точно би била финансирана втората централа.

Добрев отново повтори становището на ГЕРБ, че ако БСП искаше да изгради ядрената централа, имаше достатъчно време да го направи през мандата на своето управление.

Още новини за икономиката на България четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


206
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
158
0
 
2
 
! Отговори
ГЕРБ енергетици преди 11 години
Хайде да пресметнем с колко се е увеличило:- парното;- топлата вода;- тока;- студената вода през последните 3 г.
157
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Коментар за снимката:"Ей, пак ге пре..ахме!!!" - "То навалицата (народа) де!"
156
0
 
5
 
! Отговори
Лукчо преди 11 години
Обзалагам се, че до Коледа, бензин 95 вече ще е 3.50 лв за литър :-) И никой няма да протестира...
155
1
 
6
 
! Отговори
НЕЛИ преди 11 години
Вярно ли е че догодина бедния и ограбен българин от 22 годишния криминален преход отново ще Гласува за Герб.
154
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Вчера на Лукойл за първи път видях бензин на три лева 3.03 лв.
153
0
 
6
 
! Отговори
смехурко преди 11 години
Ха-ха-ха , много смешно! Боко питай стринка ми на село дали и е смешно? Дето хляба е 1,50ст. и няма пари да си купи дори и най необходимите лекарства.Министерската простотия край няма.
152
0
 
6
 
! Отговори
до гербиста послушко преди 11 години
Ти сигурно не си се возил в твоята кола откакто сте на власт а? Пък и сигурно прибираш някоя троха от софрата сервирана от Лукойл и в частност от Златев? Нали бе *** такъв? Повече никакви избори! Стоя си в къщи и гледам, кои ще са следващите ***! Иии... бавно умирам от мизерия. Нито така нито иначе, само *** в министерски съвет и в парламента. За, когото и да гласувам все по голяма МИЗЕРИЯЯЯЯЯ...!!!
151
0
 
3
 
! Отговори
До гербист-икономист преди 11 години
То правителството в това да не се меси в онова да не се меси, да си почива! Да се хили нахално и просташки! Да дава лъжливи обещания! Да се държи надменно и...! Правителство от некъдърници начело с пожарникар, какво друго може да прави? Да ЛЪЖЕ и да КРАДЕ като за последно. Нали на Бойко учителят му се казва Сакскобурготски, дето уж нищо не му трябваше от България. Дето ни оправя 800 дни че и до днес. Това е нали господин гербист-икономист? Ама така ще е като има бунаци като мен дето гласуват
150
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
той вече стана
149
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Добрев се кълне: Масовият бензин няма да мине 3 лв. Гарантирано от ГЕРБ!!!!Благодарим ти партийо любима ,за бъдещата топла зима.
148
0
 
13
 
! Отговори
Демон преди 11 години
В Италия бензина е 3 и 80 лева, ама заплатите са 1 200 евро. Вместо да сваляте цената на бензина, вдигнете заплатите и ги направете европейски. Ето решението на проблема!!!
147
0
 
7
 
! Отговори
Въпрос преди 11 години
Абе тези двамата ходили ли са на училище до 3ти клас ? И коя ши**на учителка е пропуснала да им предаде как трябва да се държи един джентълмен на публично място ? Мам** им ***, грам не правят разлика между кръчма и заседателна зала!!!
146
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 1 1 литър А93 беше 1 лв. А 1990 -1991 беше с купони! Един москвич струваше колкото една гарсониера, Лада - колкото двустаен.
145
2
 
4
 
! Отговори
anonimen преди 11 години
Koi ot Dvamata na snimkata e po-glupav
144
2
 
11
 
! Отговори
fuck off of 180 преди 11 години
Неграмотнико ,да не се беше обаждал - за 300 лв при 0,7 лв/лит. се купуват 428 литра, ама кво да се чудим , ти сигурно си от "младите и образовани" кадри на ГЕРБ дето си купуват дипломите от китайците в Илиенци...Боже , боже тия не могат да смятат до 10 а се пънат да управляват държава...
143
1
 
8
 
! Отговори
1 преди 11 години
При комунизъма на бай Тошо,някой спомня ли си колко струваше 1литър бензин.
142
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Вече няма отрасъл,който да не е продаден на чужди компании! Браво ,Борисов, затова ли си така щастлив? защото България изчезва от картата на свободните държави?
141
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Борисов се радва,че бензинът гони 4 лв.: " Това е само началото, догодина по това време ще ходите пеша или с колело дори до морето"
140
0
 
6
 
! Отговори
? преди 11 години
Значи да считаме, че ще стигне 3.50 до декември? Защото винаги, когато министър каже нещо и започне да се кълне в него, до няколко дни това нещо се изпълнява (за чужда, не на държавата сметка), но след месец-два нещата като ластик се връщат обратно, че дори и по-зле отпреди....
139
0
 
4
 
! Отговори
Коментар преди 11 години
До Анонимен 167Продължи да мислиш така.След кратко време ще го усетиш.

Спонсорирани публикации