Служители на "Луфтханза" стачкуват

Част от полетите във Франкфурт ще закъснеят или ще бъдат отменени
Обновена: 31 авг 2012 15:06 | 31 авг 2012 08:22, Петя Славова
2
Служители на "Луфтханза" стачкуват
Снимка: Reuters

Стачка на бордовия персонал на авиокомпанията "Луфтханза" започва днес в 5 часа средноевропейско време във Франкфурт и ще продължи до 13 часа по-късно през деня, предаде ДПА.

Пътниците, които ще преминават през франкфуртското летище - едно от най-натоварените в Европа - трябва да очакват големи закъснения и отменяния на полети.

Към половината от 19-те хиляди стюарди и стюардеси не са членове на профсъюза и няма да стачкуват. Управата на авиокомпанията е помолила служители от своята администрацията и от други авиокомпании да запълнят празнините.

Говорител на "Луфтханза" каза, че много полети ще бъдат осъществени по график и че стачката няма да засегне нейните дъщерни компании "Ситилайн","Юроуингс" и "Джърмануингс".

Протестът е срещу плановете на ръководството да прехвърли част от бордовия екипаж към дъщерните компании. Стачкуващите също така искат 5-процентно увеличение на заплатите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
уса преди 11 години
Браво на хората,отстояват си правата,а при нас всичко се вдига и си траеме ,а сме най-бедната страна и то заради управниците ни.
1
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Е тва е хората си искат , а ние българите ще си стоим на 500лв и ще продължим да си мрънкаме колко е гадно в БГ

Спонсорирани публикации