Стела Енева спечели сребърен медал от Параолимпийските игри

Българката стана втора на хвърляне на диск с резултат 36.56 метра
Обновена: 5 сеп 2012 14:58 | 5 сеп 2012 09:33, Красимир Ангелов
31
Стела Енева спечели сребърен медал от Параолимпийските игри
Стела Енева. Снимка: Facebook

България има своя втори медал от Параолимпийските игри в Лондон. Стела Енева завоюва среброто в дисциплината хвърляне на диск (F57/58).

Българката постигна резултат 36.56 метра и по този начин остана на второ място в класирането.

Олимпийска шампионка стана алжирката Насима Саифи, която спечели титлата с резултат 40.24 метра, докато бронзът остана за Орла Бари от Ирландия.

Другата ни представителка в тази дисциплина  - Иванка Колева, остана на осмо място в крайното подреждане.

Среброто на Енева е вторият медал за България от Параолимпиадата, след като в събота Радослав Златанов спечели бронз в скока на дължина (F13).

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още по темата: Лондон 2012Стела Енева
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
3
 
! Отговори
Firebird преди 11 години
Браво!
24
0
 
9
 
! Отговори
Не-учуден преди 11 години
Мдааа-типично по български-все ще се намери някой да сипе лъжичка катран в кацата с мед!Съгласен съм с "Аз" - да видим как ще наградят параолимпийците! Или пак като на трето качество хора ще им подхвърлят някоя троха! Все пак има надежда - Бойко Борисов беше първия кмет, който назначи заместник кмет по проблемите на хората с увреждания един от тях - обеща преди да го изберат и го направи! Да видим сега...Би трябвало - каквото на олимпийците, това - и на параолимпийците!
23
0
 
9
 
! Отговори
Василев преди 11 години
След прекрасните условия за тренировка във Варна / на голо поле без никакви ограждения или кръг / навярно кмета Йорданов и целия общ.съвет са неимоверно горди,че за допринесли с нещо малко за този прекрасен резултат и медал. Защо ли министър Нейков поне веднъж не провери състоянието на базите във Варна, а не само да привежда пари на лапачите,но явно всичко е проформа и спорта ще продължава да върви дадолу, надолу. И все пак да честитим на Стела поредната победа, дано има кой да продължи !!!!!
22
0
 
17
 
! Отговори
Марти преди 11 години
Всъщност идеята на Кубертен за съвременните Олимпийски игри е запазена само на Параолимпиадата.Другите "истинските" игри са всъщност една огромна машина за пари!Затова:Шапки долу!Поклонете се на всички тези достойни хора,независимо дали печелят медали и ли не!Защото драги ми плюещи нещастасници това са ЧОВЕЦИ,а вие *** плюжеци които знаят само да плюят и мърсят въздуха на околните!!!
21
0
 
17
 
! Отговори
Аз преди 11 години
За да е ясно за какво става въпрос искам да знаят всички, че Стела е с ПРОТЕЗА-има ампутиран крак!И всички *** които пишат тук, че не било злато или други помии нека знаят, че самото участие на тези хора е ГЕРОИЗЪМ! Без пари или с много малко пари, но с много дух и воля те участват и жънат успехи! ДА видим какво ще им даде държавата като се върнат.Или за едни-майка, за други-мащеха!Явно продължава комунистическата практика "инвалидите - в задния двор"!
20
0
 
12
 
! Отговори
Жена преди 11 години
Честито на нашето момиче! Всяка вечер гледам по БНТ обзора на деня за параолимпийците - много е интересно. Добре е, че вече има подобни репортажи, за да разберем за спорта и от друга гледна точка. Възхищавам се на духа на тези хора. Поклон!
19
1
 
28
 
! Отговори
аз преди 11 години
Това е дух и воля!Браво момичета и момчета!!!България се представя с осем спортиста в два спорта,а вече има два медала!Поклон пред Вас!!!
18
1
 
32
 
! Отговори
СтароЗагорка преди 11 години
Браво! Браво! Браво! Това са хора, достойни за уважение и възхищение! Поклон!
17
0
 
30
 
! Отговори
men преди 11 години
Браво то как е тръгнало от параолимпийските игри може да спечелим повече медали отколкото от стандартните които се проведоха и нашите спортисти си дойдоха само с 2 медала ... браво !
16
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Доколкото знам, диска се мята, копието се хвърля а гюлето се тласка, внимавайте какво пишете, защото изглежда смешно и некомпетентно.
15
0
 
13
 
! Отговори
Zvezda преди 11 години
I tazi snimka ne e ot London. Na R. Zlatanov taka i ne vidjahme snimkata. Njama edno intervu s dvamata medalisti. Na olimpiadata bjaha izprateni tolkova eksurzianti gurnalisti, sega i edin li ne mogahme da pratim???
14
0
 
15
 
! Отговори
bez преди 11 години
Evala tova e duh.
13
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Именно на пара-игрите проличава идеала за дух и вътрешна сила ...
12
23
 
0
 
! Отговори
онбашията преди 11 години
а парашампионат по шах за дбили кога ще се основе? защо дискриминират умствено изостаналите питам аз?
11
0
 
12
 
! Отговори
ВС преди 11 години
До цуро(9) и не е ли(7) Вие сте изключително ограничени и нискоморални амеби!
10
1
 
30
 
! Отговори
Един Българин 2 преди 11 години
.... ЕДНО ГОЛЯМО БРАВО НА НАШИТЕ ПАРАОЛИМПИЙЦИ !!! Те донякъде ще отсрамят МАЙКА БЪЛГАРИЯ след позорното ни представяне преди месец.... :( :( :( Изключвам от това число разбира се волейболистите,тримата ни боксьори и Станка Златева... донякъде и ансамбъла на Илиана и Силвия Митева! Всичко друго бе тотален позор.... Индиец да бие наш на борба?!?! "голямата звезда" Ивет да се радва на 17-то място все едно е медалистка?!?! Стрелбата- пълен ужас... В гребането и кану каяка да имаме само един човек?!
9
65
 
2
 
! Отговори
Цура преди 11 години
Хм.....че аз хвърлям по-далече от тая ! Поредния български провален спортист ! Искаме златни медали, а не трохи...не ви ли писна да ви хвърлят прах в очите....с какво точно се гордеят лузери като вас? с сребро? С бронз?
8
4
 
39
 
! Отговори
Един Българин преди 11 години
Едно ГОЛЯМО БРАВО и от мен за Стела Енева :) :) :) Ето как добре се вижда... че когато има висок морал и силен спортен дух.. дори и БЕЗ ПАРИ (.. защото съм почти убеден че нашите представители на Параолимпийските игри тренират и се борят почти само "на мускули"...) дори и ИНВАЛИДИЗИРАН.. МОГАТ ДА СЕ ПОСТИГАТ СЕРИОЗНИ УСПЕХИ!!!!! А не като "***-звезди" в стил Матей Казийски,който пропуска най важното събитие за всеки истински спортист,защото е СЪРДИТ ЛИГЛЬО!!! Дано вземем още медали! УСПЕХ!:)
7
64
 
4
 
! Отговори
не е ли... преди 11 години
Златен медал не е ли не ми я хвалете тая ......на Веско Маринов ли е бил диска?
6
0
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това са спортисти, с които България трябва да се гордее! С 11 представителя ще вземем повече медали отколкото с всички, които бяха на олимпиадата! ПРОДЪЛЖАВАЙТЕ В СЪЩИЯТ ДУХ БЪЛГАРИ!