Парното няма да поевтинява със задна дата

Поскъпване няма да има през новия сезон, успокоява Семерджиев
Обновена: 11 сеп 2012 15:06 | 11 сеп 2012 15:06,
13
Парното няма да поевтинява със задна дата
Снимка: архив Булфото

Цените на топлинната енергия няма да бъдат намалявани със задна дата заради постигнатите споразумения с руската страна за по-евтин газ. Това заяви председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране Ангел Семерджиев по повод предстоящото решение за новите цени на парното и газа, които ще влязат в сила от първи октомври, предаде БТА.

Вчера държавната компания "Булгаргаз" предложи от октомври да продава синьото гориво на тримата си поддоставчици "Винтерсхал", "Овергаз" и "Газпромекспорт" с 0,67 процента по-ниска цена от сегашната.

Като припомни, че предложението на "Булгаргаз" не отчита недовзетия приход на дружеството от 150 млн. лв., Семерджиев поясни, че този приход е натрупан от началото на годината и е свързан с политиката на ДКЕВР да не допуска резки скокове в цените на природния газ.

„Предстои да изчислим какъв ще бъде ефектът върху финансовото състояние на "Булгаргаз", тъй като за различните поддоставчици по-ниската цена влиза в сила от 1 април и от 1 юли, като намалението е с различен процент за отделните фирми“, посочи Семерджиев.

Ефектът в цената тепърва ще се изчислява въз основа на купените количества газ от всеки един от доставчиците, като едва в края на годината ще се обобщят разходите на "Булгаргаз“ по доставките, обясни още Семерджиев.

Председателят на ДКЕВР все пак изрази увереност, че поскъпване на парното няма да има през целия отоплителен сезон.

Ако от 1 януари новите договори за доставка на природен газ са по-благоприятни за България, Семерджиев прогнозира дори намаление в цените на топлинната енергия.

Още икономически новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още по темата: Ангел СемерджиевДКЕВР
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
уса преди 11 години
До 12 az. А ти какъв си бе -долен ***.На къв ми се правиш ,бе ***!!
10
1
 
1
 
! Отговори
az преди 11 години
Малко ви е, *** ***,мизерни прости е парното! Трябва да го увеличат с поне още 200-300% и тогава пак ще си плащате и ще си мучите и блеете доволно и гладни,на студено и ще пиете ракия да се сгреете и ще псувате политиците, че са ви били виновни,а вие няма да протестирате,защото някой комплексар,за да се покаже, че има пари да му завиждат съседите ще си плаща парното и вие също ще си го плащата!Гнусна българска ***!
9
0
 
1
 
! Отговори
уса преди 11 години
Като ,не поевтинее или поскъпне -взимам флексо и режи тръбите на парното във стаите .Ше ми вдигат само цените ли-върти с флеско .
8
0
 
5
 
! Отговори
ха преди 11 години
едва ли има някой който да си мисли че ще поевтинее
7
1
 
8
 
! Отговори
САМО В Бг преди 11 години
Няма разлика, м/у парното и порното!
6
0
 
8
 
! Отговори
потребител преди 11 години
Като няма да поевтинее, няма да бъде платено. Топлофикация воюва с цяла София. да видим докога ще им стигнат парите за адвокати при губещи дела. Като ти дойде призовка-при потребителите на Женски пазар.
5
0
 
8
 
! Отговори
тцЪ преди 11 години
И акулите от "Булгаргаз" пак си измиха ръцете с руснаците. Да се чукнем с по една студена вода по тоя повод, че за топла се плаща повече ;)
4
1
 
13
 
! Отговори
Контрадезинформация преди 11 години
Парното няма да поевтинява със задна дата!Парното ЩЕ поскъпва със задна дата
3
0
 
7
 
! Отговори
Е как да преди 11 години
поевтинее, като то дори няма цели 5лв намалението на 1000 куб. метра газ... това се казва 150 млн ЧИСТА печалба
2
0
 
20
 
! Отговори
възмутен преди 11 години
Е....и и подигравката с цяла една нация! Вече три години ни правят на маймуни, сега и милиарди неустойки поради некадърност ще плащаме, най-нагло ни демонстрират самовлюбеното си и нагло отношение към всички нас, и ние седим и си кютаме, все едно не става дума за нашия живот и този на нашите родители и деца!
1
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Що ли не съм изненадана, че няма да поевтинее? То все едно има някой толкова наивен, че още да им се вързва на номерата. Само жалко, че и да им знаем номерата, отърване от тези няма!!! Работата можеш да си смениш, с мъжа си можеш да се разведеш, обаче да се спасиш от тия не!

Спонсорирани публикации