Готвим се за нов шок - този път с цените на месото

Има ли картел при производството на брашно - акцентите в бизнеса днес
Обновена: 4 окт 2012 15:01 | 4 окт 2012 14:58,
65
Готвим се за нов шок - този път с цените на месото
Снимка: Ройтерс

България

Отново ще се търси картел – този път при производителите на брашно. Дано поне този път има някакъв резултат от проверката на КЗК. Новината идва заедно с предупреждението, че съвсем скоро ще усетим поскъпването на месото по джоба си.

Може би заради скъпото месо и догодина Пицата на Дянков, известна още като Бюджет на България, ще остане постна. Това се вижда от проекта за държавните разходи през следващата година.

Наред с всичко това, стана ясна и причината, поради която БСП не е подписала договора за строежа на АЕЦ „Белене“.

По света

Испания ще представи „лошата“ банка, която ще трябва да приеме некачествените активи от банковата система. Това се случва в очакване на по-решителни действия по посока отпускането на спасителен пакет на страната.

Иначе ситуацията в Европа си остава все така мътна – проблемите на Гърция продължават, не се вижда светлина в тунела на строителния сектор в Ирландия. И това докато в САЩ изненадващо Ромни се оказа победител в първия предизборен дебат с Обама.

Между другото

Патентните войни си продължават – Samsung срещу Apple, Motorola срещу Apple, но независимо от обвиненията, най-скъпата компания в света произвежда новите си продукти с пълна пара.

Европейските банки пък ще преминат тестове за устойчивост срещу кибератаки.

Дебатът

Представяме ви позицията на Атанас Малаков за ефектите, до които може да доведе третият кръг вливане на ликвидност в САЩ.

Заедно с това откриваме и нова тема – харесва ли ви Бюджет 2013? Какво трябва да се промени в него? Очакваме позициите ви на info@investor.bg!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още по темата: акцентите в бизнеса
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
0
 
! Отговори
ha ha преди 11 години
ами месарските магазини ще се превърнат в музеи, ще се разхойдаме вътре, ще цъкаме с език и ще си излизаме. Или ще станем вегетарианци и ще рупаме мушмули.
52
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Цените ни не са високи, А ЗАПЛАТИТЕ СА НИСКИ! ПРОУМЕЙТЕ ГО! На колко от вас, собствениците на фирмата, в която работите, си купиха нова или почти нова луксозна кола - в КРИЗАТА!? То в България има повече луксозни коли от Германия - спрямо населението.
51
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В България стана срамно да се излиза на улицата на протест с/у високи цени-един вид, срамно е за българина да си каже, че някои неща не са му по джоба- това са "пенсионерски" работи- важното е да се надпреварваме с това кой по-скъпа кола кара (втора употреба или на непосилен лизинг), кой има по-по-най-скъп телефон, такива ми ти работи.
50
2
 
3
 
! Отговори
Рамбо Кючуков преди 11 години
искаме повече помушти
49
0
 
6
 
! Отговори
Зайо Байо преди 11 години
Щом и при морковите има картел,зайците да мрем ли?
48
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
картел има навсякъде ,дори и при морковите - 75 ст в Кауфланд и 75 ст в Лидл
47
0
 
6
 
! Отговори
Чиновник преди 11 години
Да се спасяваме ли или и тези цени ще ги преглътнете?
46
4
 
3
 
! Отговори
kuni преди 11 години
DOLU GERB DAITE DA GI IZMETEM TIQ LUJLIVI OTREPKI
45
0
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Че то вече е поскъпнало с 30-35%! Както се посочва в статията, следва още едно поскъпване!Ами...да си го ядат производители, прекупвачи и месопреработвателните предприятия!Месото ще стане луксозна стока и поради тази причина следва да му се сложи акциз!
44
1
 
10
 
! Отговори
Обяснете ми преди 11 години
Защо след като животновъдите започнаха да получават субсидии /както и земеделците впорочем/, уж да се стабилизират цените и да се облегчи работата им, отново се говори за ценови скокове. Тогава предлагам,тези пари да не се дават на тях, а дасе употребят за социални програми. А личностите с огромните печалби, да усетят пазарната икономика.
43
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Гарантирано от ГЕРБ!
42
0
 
4
 
! Отговори
Прасчо преди 11 години
Пред вид факта,че всички ще станем вегетарианци,предлагам отново да огледаме растителността около блоковете и което става за ядене веднага във фризера или в буркана.А колкото до хляба,който смятал да става 2лв,да си пропомним историческите думи на Мария-Антоанета,като няма хляб да хапваме пасти.
41
1
 
3
 
! Отговори
до 47 преди 11 години
И Дянков ,и Дянков!
40
0
 
3
 
! Отговори
отново! преди 11 години
Който не е доволен ,................да сяда пред компютъраааа и да лише рани!
39
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Какво да се готвим?Цената на едро за фирмите поскъпна с около 10%.Следва слабо поскъпване с намаляване на качеството,средно поскъпване с приблизително същото качество и нормално поскъпване.Това вече е по специалността на ветеринаря и тука може би ще успее да договори за Коледа пълно с вода месо,или пълен със соя,кожа и др.салам или...Производителите няма да се прекарат.Какво е качеството на промоциите дето ги ядете от големите вериги,ЗНАЕТЕ ЛИ?
38
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
нали онова недоразумение - министърчето Миро щеше да замразява цените? Всички му казват, че няма как да стане, ама той се мести от телевизия на телевизия и лъже ли лъже...
37
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да живее Бойко Борисов , благодарение на него народът се втали и отказа вредното месо !
36
0
 
14
 
! Отговори
Шокър преди 11 години
Народа да протестира, а не да се снишава и да се прави, че живее добре и не го засягат високите цени. Идва зима ей, стягайте редиците и всички на улицата.
35
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Струва ми се,че нещо дълбоко в недрата на народа,бучи и клокочи и вие със закана,всеки народ си има граница на търпимост и умните управляващи никога не трябва да я преминават!!!
34
0
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Мирката Фабержето да не се помайва, ами да ни каже как да си направим в домашни условия месо ( както ни даде рецептата за козунаците, щото били нооо скъпи)

Спонсорирани публикации