Поредната телефонна измама - и пак мним лекар

Този път: 80-годишен, Силистренско, 3000 лева
Обновена: 12 дек 2012 14:40 | 12 дек 2012 12:28,
15
Поредната телефонна измама - и пак мним лекар
Снимка: Архив Dnes.bg

За пореден път телефонни измамници прибраха парите на възрастен човек, съобщават от полицията.

В този случай жертва на мошениците е станал 80-годишен господин от силистренското село Калипетрово. Той е измамен по вече до болка изтърканата, но явно все още ефективна схема с мнимия лекар. На стационарния му телефон вчера звъннал непознат мъж, представящ се за доктор, който обяснил на стареца, че дъщеря му е в болница със счупен крак. За лечението й били необходими 3000 лева.

Малко по-късно в жилището на потърпевшия се появил непознат мъж. Възрастният господин доброволно му предал сумата.

От полицията предупреждават, че са регистрирани множество опити за измама вчера в Силистренско. Апелират към гражданите да не се доверяват само на телефонното обаждане, колкото и убедително да звучи отсрещната страна. Преди да предприемат каквото и да било - да потърсят контакт с близките си или с полицията и в никакъв случай да не дават пари на непознати.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
2
 
! Отговори
от баба гичшка преди 11 години
ех баби и дядовци до кога ще ви уча че някои които позвъни и се представи за някои си наи напред му кажете абе бабиното или дядовото първо кажи ми зееееле пък аз да попитам дъщерята или зетя или сина в пполицията дали е станало нещо и тогава ще ви отговоря пробваите деиства ЗЕЕЕЕЕЛЕ
12
1
 
3
 
! Отговори
petkov преди 11 години
I TOI E S MIZERNA PENSIQ I UMIRA OT GLAD.
11
1
 
5
 
! Отговори
BAY FES преди 11 години
ABE, BULGARITE TRQBVA DA STE GENETI4NO UVREDENI - EDNI MIRIZLIVI *** VI PRAVQT NA MAYMUNI
10
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Светът вече си свърши глупаците в БГ никога
9
1
 
2
 
! Отговори
монах681 преди 11 години
е нужно да влезе в болница и като излезе пак да влезе и после пак и чак тогава да влезе в затвор
8
0
 
7
 
! Отговори
monah681 преди 11 години
Убеден съм,че полицията няма сметка да лъже,за да си приписва заслуги..това е сигурно така за случая с дядото и поредния случай...Въпроса ми е - как успяват измамниците да намират възрастните хора? Тези хора са като децата,дай Боже да стигнем до дълбоки старини...аз си мисля,че данните за старите хора се вземат от някъде,незнам откъде...и се действа на сигурно.В момента и измамниците четат тези редове.Те нямат съвест за старите хора,безкруполни,нагли и арогантни.Като се залови такъв
7
3
 
3
 
! Отговори
коментар преди 11 години
Преди дни Премиера ни извести много детайлно, че има хора с много пари в банкитеи по бедни.Ипрееба всички с бонусите. Така ще стане и на 1 април.Пак ще се разминат.Та тези неща , които си пишете по форумите, те при възрастните , не вървят.Защото са възрастни.Защото цял живот живеят така , за да имат пари , когато дойде нуждата.Това им е смисъла на живота. Да помогнат на децата си , на внуците.На "ония" свят пари не вървят.И когато им се обади един измамник и им съобщи лошото ,те мислят
6
2
 
2
 
! Отговори
dido ruse преди 11 години
vsi4ko tova e laja,starite xora sa nedover4ivi,vseki e vijdal kakvi pazarlaci praviat za jalti stotinki,kak mislite 4e davat s lekota 3000 bona.
5
3
 
12
 
! Отговори
до 3 преди 11 години
Не не е виновна полицията, а такива като тебе, оправдания само, ами ти за какво си бе умник не се ли сещаш да разговаряш с баба си или дядо си и да ги осветлиш малко. Кога ще има виновен българин в Б-я бе, как така на нас все някой ни е виновен, все ние сме правите пък животът все ни наказва. "При тези технологии трябва да ги залови за минути." - какви са тези технологии които ни дават кординатите на измамникът,за да го заловим а кажи ми ? Технологията е една само за това:-преди да даде парите дядката е трябвало да осведоми полицията е това новата технология на старците.
4
2
 
9
 
! Отговори
до Алов преди 11 години
Отнасяй се към възрастните хора с почит и уважение, защото това е твоето бъдеще!
3
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Моля ви не упреквайте старите хора. Те са измъчени от живота и не са свикнали на днешната измамна действителност. С малките си пенсийки ядат само евтини *** за да скътат нещо за внуците и за погребение. За да не се натоварват децата им. Тъпо и тъжно е но е факт. Дядо ми лека му пръст разрешаваше на баба да пуска телевизора само за сериала за да не хаби ток. Няма от къде да се информират тези хора. А милеят за децата си. Виновна е полицията. При тези технологии трябва да ги залови за минути.
2
8
 
4
 
! Отговори
staroto преди 11 години
E, nashata tupotija ne moga da ja razbera! I po televizijata, i vuv vestnicite preduprezdavat za izmamnici, i pak.... A toja djadka zashto si kuta parite v kusti? Moze da gi subira za pogrebenie 4oveka, te starite taka pravjat, ama da gi dade na dushterjata. Ama ne, da si go topljat! Te ti sega..
1
21
 
7
 
! Отговори
Алов преди 11 години
Нямали дъртите пари ли? Като са *** всеки ден да ги лъжат и да се завтарят даже.

Спонсорирани публикации