За пръв път от 3 г. Фидел Кастро се появи на публично място

Оттеглилият се лидер гласува на парламентарните избори
Обновена: 4 фев 2013 14:58 | 4 фев 2013 07:48,
79
За пръв път от 3 г. Фидел Кастро се появи на публично място
Фидел Кастро пуска своя глас. Снимка: Reuters

Оттеглилият се кубински лидер Фидел Кастро гласува на парламентарните избори в Куба и повече от час говори с избиратели и журналисти. Това бе първата му по-продължителна поява на обществено място от 2010 г., отбелязва Ройтерс.

Предните три пъти, откакто се разболя през 2006 г. и предаде властта на брат си Раул, Кастро гласува в дома си. Сега държавната телевизията показа как 86-годишният лидер, съвсем побелял, облечен в синя карирана риза и светлосиньо сако, пуска бюлетината си.

Говорителят каза, че Кастро е говорил за усилията да се реформира икономиката, за латиноамериканската интеграция, венецуелския президент Уго Чавес и по други въпроси.

Чу се как той със слаб глас хвали участието на хората в изборите. "Хората са истински революционери, наистина се жертваха. Няма защо да го доказваме, историята ще го докаже. Петдесет години блокада и те не се предадоха", цитира Ройтерс думите на Фидел Кастро.

Кубинците гласуваха вчера за парламент и събрания на провинциите. Промените, настъпили в страната, не намериха обаче отражение в организирането на изборите, отбелязва Ройтерс. Броят на кандидатите е равен на броя на местата, няма кандидати, които да са в опозиция на управляващата комунистическа партия.

Единственият избор е да не се гласува за даден кандидат, да се пусне празна или повредена бюлетина, отбелязва агенция.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още по темата: Фидел Кастрогласува
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
той веднага заспива, защото бил капнал от умора. Преди да заспи, казва: Знам, че ЦРУ те е изпратило да ме убиеш. Но ти няма да можеш да го направиш". След това слага пистолета под възглавницата си и заспива с ръка на спусъка. Марита сяда до него и го гледа продължително. В един момент си дава сметка, че не би могла да отрови единствения мъж, когото е обичала и продължава да обича истински. Отива в тоалетната и изхвърля хапчетата. На следващия ден двамата се разхождат цял ден, а вечерта отиват в резиденцията му и цяла нощ правят любов. На следващия ден Марита решава да съкрати престоя си в Х
67
0
 
0
 
! Отговори
ел команданте преди 11 години
В този момент в ЦРУ се сещат за Марита Лоренц и предлагат работа. От теб зависи съдбата на света. Само ти можеш да помогнеш диктатурата на Кастро да бъде свалена". В началото на 1960 г. Марита лети за Хавана, като в багажа са скрити хапчета отрова - първият опит за убийство на Кастро. Когато отива в резиденцията му, той не скрил емоциите си и я приел изключително топло и сърдечно. Марита обаче се държи хладно и отказва да остане при него. Връща се в хотела си, но Кастро не я оставя на мира и я моли да се срещат. Тя го кани в стаята си и той остава до сутринта. Но вместо да правят любов,
66
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кастро е една велика личност.Голям ЧОВЕК и истински кубинец!Да е жив и здрав още много години напред.Аз се прекланям пред духа на този ВЕЛИК КУБИНЕЦ!!!!
65
0
 
4
 
! Отговори
!!!!!!!!!!!!!! преди 11 години
Страната (Куба) е с най-ниска детска смъртност,а здравеопазването е абсолютно безплатно и е на светлинни години пред нашето-въпреки ембаргото от ония ***!Населението се чувства щастливо-на трето място в света,според едно световно изследване-въпреки тирирамбите,че няма свободи!Вярно че нямат магазини с шарени стоки и ГМО,аспартам и други отрови,но явно не им липсват
64
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
VIVA CUBA !! VIVA FIDEL !! NO IMPERIALIZUM !! VENSEREMOS CAMARAD !!!
63
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
67 прав си и какво предлагаш
62
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Стига с тоя комунизъм, социализъм и демокрация - капитализъм и пр.религии. Няма нищо от това възникнало по естествен ход, от нормални стремежи на хората, а е все с някаква комерсиална цел, да се заграби свободата а не да се даде в колкото се може по-справедлива степен.
61
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
65 интересно ако нямаше телени заграждения , открити листове и изходни визи кой ли би останал в социалистическия ти рай , не случайно на Запад ни наричаха ЛАГЕР или страните зад ЖЕЛЯЗНАТА ЗАВЕСА , защо ли комунистите така настървено ни пазеха сакън да не напуснеме този ЛАГЕР , нали е било хубаво , кой бяга от хубавото . Чисто и просто днес имаш свободен избор дали да останеш или да заминеш , но такива ограничени като теб дори не могат да оценят правото на избор защото сте затворници в душите си.
60
0
 
4
 
! Отговори
голямия преди 11 години
твойте приятелчета явно са новоизлюпени бигаташчета ако изобщо имаш такива като те гледам къв *** си при теб няма да се върнат щот само тук *** останаха.И не комунизма е виновен а демокрацията ги изгони,но ти си мамино синче такаче тих те искам.А ти на ФИДЕЛ И НА ЕДИНИЯ ПРЪСТ НЕ МОЖЕШ ДА МУ ДОНЕСЕШ ВОДА.
59
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
62 не знам за теб и за тези около теб но аз дори нямам приятел, на когото децата му да не са следвали в чужбина , друг въпрос е колко от тях са се върнали , но защо им е да се връщат при такива динозаври като теб.
58
0
 
6
 
! Отговори
Да е жив и здрав! преди 11 години
VIVA FIDEL! PATRIA O MUERTE! Да е жив и здрав още дълго време! Той приживе се нареди до Хосе Марти, до Симон Боливар, до Тусен Лувертюр, Сукре. Той е част от историята на Латинска Америка. Болен, изтощен, но с ума си! Обичан, мразен, той е личност! Не като някои *** във форума. Да ги питам, баба Елизабет II не е ли по-стара от Фидел? Поздравявам човека, подписващ се с "КОМУНИСТ"! Той каза повечето неща. А колкото до кубинската медицина, тя е на такова ниво, че ви е бедна фантазията! VIVA CUBA!
57
1
 
3
 
! Отговори
голямия преди 11 години
до 53-и като имаш право в чужбина кой ходи я кажи?Такива мамини синчета като теб дето са направили пари на бедния на гърба щот с 300лв няма как да идеш в чужбина .Имал право да ходи-*** в чужбина-хахахах смях в залата.
56
0
 
3
 
! Отговори
райт преди 11 години
тук пишат хора дето или са много *** или са много голями мафиоти та защитават демокрацията,направили пари на чужд гръб за сметка на бедния.
55
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Й.Христова е в Куба ,в момента !
54
1
 
2
 
! Отговори
голямия преди 11 години
до 53-кой плаща нищожни сумио бе киртак?Ти знаеш ли,че един семестър е поне от 200лв нагоре стига до над-1000 ти мозък имаш ли бе ?А ти си учил без пари *** се скрий някъде били ефтини за хора с 300лв бил ефтин семестъра-*** с ***.
53
0
 
7
 
! Отговори
Един от многото кому преди 11 години
Другарю ти ПОБЕДИ МЕЖДУНАРОДНИЯ ИМПЕРИАЛИЗЪМ.Слава на твоята МЪДРОСТ.
52
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
55 съжялявам , но не съм карал курсове по машинопиос
51
0
 
1
 
! Отговори
до 52 преди 11 години
Извинявай, но ти изкарал ли си и средно образование дори (което е безплатно и сега)? Като ти гледам правописа- само си си изгубил времето...
50
12
 
5
 
! Отговори
читател преди 11 години
Аз мислех, че това изкопаемо отдавна е в музея, а то още пълзи...
49
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
52 *** , да не би да е платено образованието сега , това че плащаш някакви смешни такси нищо не означава , а перспелктивите , сега можеш да отидеш на всякъде по света стига да искаш , и това го праявт всички с малко мозък в главата.

Спонсорирани публикации