Филип Лам се изравни с Берти Фогтс, Подолски подгони Клинси

Бекът на Байерн с 96 мача за Германия, "диша във врата" на Бастиан Швайнщайгер
Обновена: 7 фев 2013 14:57 | 7 фев 2013 14:51, Георги Пешев
1
Филип Лам се изравни с Берти Фогтс, Подолски подгони Клинси
Снощи Филип Лам имаше доста работа срещу своя съотборник и приятел Франк Рибери. Снимка: Ройтерс

Крайният бранител на Байерн и на германския национален отбор Филип Лам изигра снощи своя мач №96 за Бундестима, с което се изравни с бившия национал и селекционер на страната Берти Фогтс. Двамата заемат 13-то място във "вечната" ранглиста на националния тим.

Германците победиха Франция с 2:1 на стадион "Стад дьо Франс" и счупиха каръка срещу "петлите". Това бе първа победа на Маншафта над този съперник от 1987 година и първа на френска земя от 1935 година.

В същото време острието на Бундестима Лукас Подолски записа своя мач №107 за националния тим и е на четвърто място по брой изиграни двубои, само на един мач зад бившия стрелец Юрген Клинсман.

Съотборникът на Подолски в Арсенал Пер Мертезакер записа 86-ти мач за родината си. така той се изравни с Оливер Кан, Андреас Бреме и Конрад Вайзе на 19-то място.

Както е известно, Мирослав Клозе (126 мача) и Бастиан Швайнщайгер (97 мача) не взеха участие в двубоя снощи заради контузии, съответно в коляното и глезена.

Абсолютният №1 по брой изиграни срещи за германския национален отбор остава носителят на "Златната топка" за 1990 година Лотар Матеус. Бившият капитан на тима има цели 150 мача за страната си.

Още футболни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари