Атлетът Писториус застреля гаджето си, объркал я за крадец

Тя искала да изненада Оскар за Свети Валентин
Обновена: 14 фев 2013 15:07 | 14 фев 2013 13:01,
94
Атлетът Писториус застреля гаджето си, объркал я за крадец
Оскар Писториус Снимка: архив, Reuters

Южноафриканският параолимпиец Оскар Писториус е бил арестуван, след като е застрелял приятелката си през нощта, мислейки я за крадец, пише „Дейли мейл“.

Това се случило през 4 часа сутринта в дома му в Претория, Южна Африка – най-вероятно жената искала да направи изненада за Свети Валентин. Става дума за 30-годишната Рийва Стийнкамп – бивш модел, която има връзка с Оскар от ноември миналата година насам.

Рийва била простреляна в главата, ръката и гърдите, съобщиха от полицията. В дома на Оскар властите открили 9-милиметров пистолет.

В профила си в Twitter госпожица Стийнкамп вчера  написала за плановете си за Свети Валентин: „Това трябва да бъде ден за любов за всеки един от нас, да бъде благословен!“.

Атлетът Писториус застреля гаджето си, объркал я за крадец
Рийва Стийнкамп Снимка: Getty Images/Guliver Photos
Писториус е задържан и днес ще бъде разпитан пред съда.

От полицията обаче бяха изненадани от медийните публикации, че до стрелбата се е стигнало заради изненада за Деня на влюбените, и обясниха, че тази информация не идва от тях.

В интервю за „Дейли мейл“ още през 2012 година Писториус е споменал, че спи с пистолет до леглото си.

Госпожица Стийнкамп пък описа гаджето си по-минaлата седмица в интервю за Sunday Times като „безупречен човек, който й угажда“.

26-годишният Писториус е признат за най-бързия човек без крака. Атлетът, роден в Йоханесбург, чиито крака са били ампутирани от коляното надолу, когато е бил едва на 11 месеца, спечели съдебна битка с Международната федерация по лека атлетика през 2008 година за правото да се състезава с хора без увреждания.

Той е и първият човек с двойна ампутация, който се състезава на Олимпийските игри и е достигнал полуфиналите в Лондон през 2012 година.

Само преди седмица Писториус пусна съобщение в Twitter за вълнението си относно състезанията, които му предстоят през 2013 година.

Още по темата
Южна Африка е известна с високите си нива на насилие, затова и много хора притежават оръжие, за да се защитават срещу нападатели.

BBC съобщи, че през 2008-2009 година във Великобритания е имало 662 убийства, докато в Южна Африка цели 18 148.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Аноним ei perko ako to n....e negar 6tixvrknat o4ite
74
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ponqkoga kolko e skapan jivota dava ti radost,a malko sled tova ti q otnema.Za momicheto e qsno mlada i veche na onq svqt,jal mi e no nishto ne moje da se napravi.Trevoja se za momcheto tova e travma za cql jivot.
73
1
 
0
 
! Отговори
!! преди 11 години
замислете се малко много ми изглежда като нагласено това искат да го закопаят само и само да не го допуснат да се развива като нормален атлет не им е изгодно на лидерите ни туку виж вкарал надежда на някой хора а те целят точно обратното ай замислете се малко как тай ще я гръмне *** как са го прецакали
72
6
 
6
 
! Отговори
hunt преди 11 години
И кво? Съдбата на двама бели хора е разбита - може да се каже, фатално и непоправимо, заради *** престъпност, а тука ни убеждават да сме толерантни, при положение че с *** престъпност нещата стремглаво вървят към положението в RSA? Ха мерси ви за европейските и демократични ценности, *** ***.
71
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Оръжието е най-гнусното нещо което е измислил човека. Жалко за мадамата и желанието и да направи нещо по-различно за празника. Сега над него ще тегне много голяма тежест и живота му ще се преобърне.
70
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
този си е застрелял късмета в живота - направо е невероятен този свят!
69
33
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Една *** по-малко! Браво!
68
21
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
СМЪРТ ЗА *** В ЮЖНА АФРИКА!
67
9
 
12
 
! Отговори
мдаа преди 11 години
Ех, любов, чисти като сълза чувства между моделка и робо-коп.
66
0
 
53
 
! Отговори
славянин преди 11 години
Правете си сметка в какъв стрес живеят щом са готови да гръмнат по всичко което мръдне! Не, благодаря, аз в такива ''демокрации''не искам да живея!
65
2
 
20
 
! Отговори
странно преди 11 години
Честно казано не бих се промъквала посред нощ в чужда къща, за да правя изненади. И то на заспал човек с пистолет до главата. Някой не е бил съвсем наред в тази история.
64
3
 
18
 
! Отговори
be_free преди 11 години
Ами то покрай всичките крадящи *** в Африка се случват и такива инциденти:(
63
4
 
15
 
! Отговори
"Хейтър"? преди 11 години
Аз, като пишман детективче да поразсъждавам. 9 милиметров си е сериозно пушкало. Куршум в главата или гърдите ще я бутне. После е отишъл до тялото да я дупчи още и не е видял коя е? Вероятно първия куршум е бил в ръката, а тя пък не е извикала ли? Прилича ми на "Абе аз що ли не ти е ...", а мацката се е опитала да се предпази с ръка от насочения пистолет, след което я е гръмнал още 2 пъти. И как разбраха, че е искала да го изненада? Написала е писмо може би "Тоя ако ме гръмне, да знаете, че .."
62
0
 
3
 
! Отговори
AZ do 74 преди 11 години
Хаха, за тъщата не се бях сетила :) Винаги те са замесени, мда...
61
1
 
17
 
! Отговори
лудост преди 11 години
Май няма да се окаже толкова невинна историята. За 3 месеца връзка шом и до домашни скандали са стигнали... Жалко за мацката.
60
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Някои мъже като не могат да притежават една жена, им гръмва бушона..."Ами явно могат... гръмнал и е "бушона" на булката с три патрона.Пък може да я е объркал за тъщата и затова да са били скандалите.
59
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Добре, помислил я за крадец, стрелял - поне 3 пъти!!! в главата, гърдите и ръката... тва ми звучи като вица, намушкан по невнимание и така цели 8 пъти...Дано казва истината, горкото момиче."Тъмно е , ти се събуждаш и някои се промйква в стаята ти... в ЮАР. Страна с повече от 18 000 убииства годишно.Какво правиш ? Стреляш ведъж по някаква сянка щото си "много точен" или два три пъти горе долу в посоката където е сянката? Дрогиран африканец ще те коли с мачете, ама ти гърмиш само веднъж...
58
1
 
8
 
! Отговори
AZ преди 11 години
В уикипедиа пише: The spokeswoman also stated that earlier in the evening the neighbors heard "shouting and screaming" coming from Pistorius' house and that the police were called to the house on some previous occasions responding to reports of "a domestic nature". [ 143 ] Съседите са чули викове и писъци същата вечер, полицията и друг път е отговаряла на обаждания от "домашен характер" - явно скандали. Някои мъже като не могат да притежават една жена, им гръмва бушона...
57
3
 
5
 
! Отговори
AZ преди 11 години
Добре, помислил я за крадец, стрелял - поне 3 пъти!!! в главата, гърдите и ръката... тва ми звучи като вица, намушкан по невнимание и така цели 8 пъти...Дано казва истината, горкото момиче.
56
1
 
12
 
! Отговори
аз преди 11 години
Абе този защо не се пробва и на спортна стрелба?