В Германия създадоха евроскептична партия

Мнозина германци са недоволни от плановете за спасяване на еврозоната
Обновена: 12 мар 2013 15:17 | 12 мар 2013 09:21, Елка Василева
39
В Германия създадоха евроскептична партия

Шест месеца преди парламентарните избори в Германия в шикозното предградие на Франкфурт - Оберурзел - се събраха над 1200 души на първия форум на нова евроскептична партия, възникнала от недоволството на мнозина германци от плановете за спасяване на еврозоната, предаде Франс прес.

Първият официален конгрес на партията Алтернатива за Германия ще се състои през април в Берлин. Основателите на партията бързат да я организират, за да участват в парламентарните избори през септември и да се опитат да издигнат пречки пред канцлера Ангела Меркел, която засега има солидна подкрепа сред избирателите, посочва АФП.

Още по темата

"Ние смятаме, че канцлерът Ангела Меркел греши, като казва, че няма алтернатива на плановете за подпомагане на партньорите в трудно положение", каза на форума един от основателите на Алтернатива за Германия Конрад Адам, бивш коментатор на консервативните вестници "Франфуртер Алгемайне" и "Велт".

Сред основателите са мнозина професори икономисти. "Нашите елити се опитват да сакрализират еврото. Това е опит да се надцени онова, което не функционира нито политически, нито икономически", каза Александер Гауланд, бивш регионален държавен секретар и публицист, аплодиран бурно от публиката.

Социологическа анкета, публикувана вчера от седмичника "Фокус", показа, че един от четирима германци допуска възможност да гласува за партия, която иска Германия да се откаже от еврото, добавя АФП, цитираната от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Зъби, как се е облажила Германия? Май си приказваме наизуст отново. Или под облажване вече говорим за създаване на правила за обща търговия и полагане на огромни усилия те да заработят?
16
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
НА ГЕРМАНИЯ И ГОЛЕМИТЕ ДЪРЖАВИ ОТ ЕС НЕ ИМ ТРЯБВАТ ПРОИЗВОДИТЕЛИ, А ПОТРЕБИТЕЛИ.ТЕ ЩЕ ПРОИЗВЕЖАДАТ, А ТАКИВА КАТО НАС ЩЕ КУПУВАТ.МОЛОВЕ И ГОЛЕМИ ТЪРГОВСКИ ВЕРИГИ НИ СЕ ПОЛАГАТ САМО КАТО ИКОНОМИКА.
15
1
 
11
 
! Отговори
зъби преди 11 години
Някои държави добре се облажиха от ЕС и възможностите, които им даде съюза и в момента, в който нещата станаха малко по-трудни почнаха да клинчат...
14
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Германците няма да разрушат ЕС - те са му създателите, заедно с французите и това, че има 1 партия скептици не значи, че Германия ще излезе от ЕС. Германия има производство (за разлика от други) и затова има много повече полза от единен европейски пазар, отколкото проблем с ЕС. Проблемът възникна заради кризата и ще бъде решен и забравен. Светът е глобален, deal with it.
13
1
 
7
 
! Отговори
men преди 11 години
българия получава доста по малко от това което дава защото от ЕС знаят че корумпираните мижетурки не могат и връзките на цървулите си да вържат камо ли да осъществят някакви проекти. за това ни обещават стотици милиарди а накрая бахурец два три % да нахранят тиквите и свъкните затова че са ни прецакали. освен това ни затриват всякакви земеделия, производства и т.н.
12
1
 
5
 
! Отговори
do 10 преди 11 години
*** коментар от *** човек.
11
0
 
6
 
! Отговори
Мусолини преди 11 години
До 10Прочети моя коментар 9 и тогава си прави тъпите изводи.В момента ЕС спъва и Германия и развитието на Европа.Той е абсолютно излишен.Това не е ЕИО, каквато съществуваше и работеше.
10
0
 
12
 
! Отговори
КРАЙ преди 11 години
Мотото на новия МС трябва да е ЗА БЪЛГАРИЯ. Европа и демокрацията ни превърнаха в социалнослаба държава просеща европомощи. Брюксел дава с едната ръка и взема с двете. Българите останахме най-големите еврооптимисти. Така ни се ще да ни ДАВАТ. Да сме си оправели конкурентноспособността, инфраструктурата и пр. Хора Никой нищо не подарява Брюксел лъже.
9
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Германците са егоисти. Елементарно е и тъпо да се държат по този начин. Те са богати не защото са работливи а заради износа на висока принадена стойност и финансовата доминация в ЕС. Но когато останалите стават все по бедни няма да могат да ти купуват *** с високо принадената стойност и какво става тогава? Хората са си еднакви навсякъде, другото е нацизъм. Германците ще го духат ако разрушат ЕС.
8
4
 
5
 
! Отговори
Мусолини преди 11 години
Ако в България има нацистка партия ще гласувам за нея, а интересно, защо като живеем в уж свободни времена, не се допускат такива партии и световните *** правят всичко възможно да не ги допускат.Защото такива партии разкриват истината и за тяхната долна и сатанистка същност.Всъщност Германия ще стане още по- велика сила, когато изтрие от лицето на Земята, двете глобалистичини и педерастки държави Франция и Англия и окупира по- голямата част от Западна Европа, но да не прави източната грешка.
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Местя.
6
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До ЯСЕННИТО ГЕРМАНИЯ, НИТО ЕС ДАВА ДАРОМ НЕЩО НА БЪЛГАРИТЕ.БЪЛГАРИЯ ВНАСЯ СВОЯ ДЯЛ В ЕС ВСЯКА ГОДИНА, А СЛЕД ТОВА НИ СЕ ОТПУСКАТ СРЕДСТВА СЪС СТРОГО ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ.НА ГЪРЦИЯ Е ДАВАЛА, ДАВА И СЕГА, НО НА НАС НИЩО НЕ НИ Е ДАВАНО, ПОЛУЧАВАХМЕ СОБСТВЕНИТЕ СИ ПАРИ.
5
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дойчланд Убер Алес!Само Германия може да спаси и освободи Европа, ако се събуди разбира се!
4
17
 
15
 
! Отговори
ЯСЕН преди 11 години
НА ГЕРМАНЦИТЕ ИМ ПИСНА ДА РАБОТЯТ ЗА МЪРЗЕЛИВИ ГЪРЦИ И БЪЛГАРИ , И ДА ГИ ТОРМОЗЯТ ***!!
3
1
 
11
 
! Отговори
Аз преди 11 години
Крайно време беше! Минаха не 30,40, ами цели 80години!
2
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Отдавна казвах, че еврото ще бъде премахнато.
1
3
 
19
 
! Отговори
доц. Менгеле преди 11 години
Почва се!

Спонсорирани публикации