Тотнъм привлича Давид Вия и Леандро Дамиао

Клубът вече преговаря за двамата нападатели
Обновена: 28 май 2013 14:35 | 28 май 2013 13:58, Друми Георгиев
0
Тотнъм привлича Давид Вия и Леандро Дамиао
Вия може да се озове в Тотнъм. Снимка: Ройтерс

Ръководството на Тотнъм е стартирало преговори за привличането на нападателя, на Барселона Давид Вия, пише в днешния си брой английското издание "Дейли Меил".

Освен това клубът е подновил интереса си и към бразилския национал Леандро Дамиао, който от доста време е трансферна цел на клуба.

Треньорът на Барса Тито Виланова е готов да се раздели с Вия, но проблемът е, че ръководството на испанския шампион иска повече пари, отколкото от Тотнъм са склонни да извадят за него.

"Шпорите" са готови да платят на момента 10 милиона паунда за испанския национал, но "Каталунците" искат с 2 милиона паунда повече.

Очаква се обаче босът на "Спърс" Даниел Леви да направи всичко по силите си, за да намали цената на опитния нападател. Арсенал също се интересува от привличането на Вия, но към днешна дата Вилаш-Боаш проявява по-сериозен интерес от Венгер към него.

"Артилеристите" се опитаха за испанеца през зимата, но не успяха да го привлекат и към момента той не е сред приоритетните цели на отбора.

Мениджърът на Тотнъм пък е готов да се раздели с Емануел Адебайор през това лято и клубът ще изслушва оферти за тогоанеца.

През миналия сезон той изобщо не се представи на добре познатото си ниво и като цяло тотално разочарова с представянето си. Междувременно пък клубът е подновил преговорите с Интернасионал Порто Алегре за Леандро Дамиао.

Бразилският нападател също може да акостира на "Уайт Харт Лейн", като е вариант двамата с Вия да играят заедно в атаката на тима. Цената на Дамиао обаче е по-висока от тази на Вия и ако той премине в лондонския клуб, Тотнъм ще трябва да се изръси за него поне 18 милиона паунда.

Кариоката бе много близо до трансфер в "Спърс" през зимата, но тогава сделката пропадна и така не се стигна до неговото преминаване в клуба.

Този път обаче Даниел Леви е убеден, че ще успее да осигури Дамиао на Андре Вилаш-Боаш и така атаката на отбора за новия сезон ще бъде много сериозно подсилена.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: Давид Вия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари

Спонсорирани публикации