Не се предвижда актуализация на бюджета

За финансиране на плана "Орешарски" няма да се тегли заем, категоричен е Петър Чобанов
20 юни 2013 14:11, Красимир Ангелов
3
Не се предвижда актуализация на бюджета
Петър Чобанов. Снимка: БТА

На този етап актуализацията на бюджета не се предвижда, съобщи в ефира на БНТ финансовият министър Петър Чобанов. Той потвърди обаче, че има рискове от неизпълнение на приходите.

Според него в момента се работи с ресурсите, с които държавата разполага, а ако мерките, предложени от правителството проработят, правителството ще може да приключи годината с финансовите разчети на предишното правителство.

Засега не се предвижда също и промяна в администрацията на приходната агенция. В зависимост от представянето им може да се стигне и до смени в екипите. Основната задача в момента обаче е спирането на "рекета върху бизнеса", заяви още Чобанов.

На въпрос за финансиране на мерките в плана „Орешарски“ финансовият министър беше категоричен, че няма да бъде теглен заем, а ще бъдат оптимизирани разходите на министерствата и ще се ограничат "някои паразитни плащания".

Чобанов обясни още, че обявените вчера мерки не са цялата програма на кабинета за управлението на страната. Това са само спешните мерки за стабилизиране.

"Офшорните компании не трябва изцяло да се заклеймяват, но трябва да се знае кой управлява парите“, заяви още финансовият министър. Той допълни, че темата за офшорните компании ще бъде в дневния ред на едно от следващите заседания на финансовите министри на Европейския съюз.

Още новини от икономиката и политиката четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: Бюджет 2013Петър Чобанов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
benevolent преди 10 години
ри 23% лоши кредити, какво очаквате да се случи с банковата система? Защо банките си изтеглиха вложените от тях чужди стредства през последните 2-3 години? В Кипър взеха десетки проценти от влоговете, в България борда пада, защото има 1.5 млрд във фонда за гарантиране и закон, който обещава да се покрият.
2
0
 
1
 
! Отговори
benevolent преди 10 години
Колко пъти трябва да се обяснява и пише, че Григор Стоевски, Кристина Карагьозова и другите от рисърча в БНБ, както и Петър Чобанов и други политици и икономисти са с контрол на съзнанието на мрежата на Мтел и подкрепят регистрираните около Австрия Банки като мафия. Те умишлено подготвиха кризата. В пряк разговор ми отговарят, че "в България е така", "това се големи банки, които те не могат да контролират" или Чобанов "какво искаш - космически кораб ли да построим в България".
1
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Финансовия министър като е започнал с офшорните компании,не е лошо да започне от най-високо ниво и да се разбере какви са тези участия на президента в такива офшорни компании в Кипър? Защото изобщо няма да ме учуди ако президента ги е използвал за да не плаща данъци в България,а никак не отива на богат човек като него така да ощетява държавата.

Спонсорирани публикации